Zabratie verejného priestranstva - mestská knižnica Jesésiová

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Kukam Kukam 31. mája 2015

Na Jeseniovej ul vedla kniznice na chodniku , ktory podla LV patri do spravy Mestskej casti BA Nove Mesto , parc. č. 6743/33 a 6743/34 , LV č. 3544, kat. uzemie Nove Mesto , niekto osadil tabulku "sukromny pozemok" na troch parkovacich miestach . Podla mnou prezretych a zverejnenych zmluv Mestskej casti BA NM na www.zverejnovanie.banm.sk sa ku dnesnemu dnu nenachadza najomna zmluva na uvedene parcely.
Ziadam mestsku cast o presetrenie uvedeneho , zaroven o odpoved na moj podnet. Zaroven ziadam o preverenie, ci sa uvedenym konanim osoba nedopusta trestneho cinu podvodu.

04. jún 2015

Mária

Ja som tu už riešila tu : https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/16322/parkovanie-pri-mestskej-kniznici-jeseniova
ale asi je to nejaký pekný lobing lebo miestny úrad ser..ie na nás...z okna to celé sleduje jedna slepica, ak tam zastavíte, letí dole aj s dvoma malými detmi a brble.
LV 3544 z katastra to patrí nejakému Oravcovi z Výhonskej a nejaký Hrica z Tylovej, tie pracelné čísla mi nejako nejdú - tiež je zaujímavé, že chodník patrí nejakej súkromnej osobe za prdelákova
18. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preverili sme Váš podnet na odborných útvaroch Magistrátu hl. mesta. Uvedené pozemky nie sú cestnými pozemkami miestnych komunikácií I.a II. triedy, kde sme my cestný správny orgán.

Po vykonaní majetkovoprávneho šetrenia sme tiež zistili, že predmetné označenie sa nachádza na pozemkoch parc. č. 3743/33 a 3743/34, zapísaných na liste vlastníctva pre Hlavné mesto SR Bratislava.

Zverovacím protokolom č. 21/92 boli tieto pozemky zverené do správy Mestskej časti Bratislava - Nové Mesto.



Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
19. jún 2015

Mária

Takže teraz by to mal niekto riešiť......bud sa jedná podvod priamo MU alebo o podvod majitela....takže orgány činné v trestnom konaní by mali začať...ľudí čo to zneužívajú nájdu ľahko, stačí tam zaparkovať doletia aj sami
03. júl 2015

Mária

Žiadam aby orgán, ktorý zistil porušenie zákona, podal trestné oznámenie.
04. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Váš podnet bol ihneď zaslaný na preskúmanie a doriešenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Jana Plevová
04. september 2015

Matej Šebej

Na Jeséniovej ulici sa nachádza mestská knižnica, žial ku dnešnému dňu sa k nej nenachádza ani jedno parkovacie miesto, kde by auto zastalo na 5 minút vypožičať či vrátiť knihu..z dolnej časti knižnice sú parkoviská pre novo postavené Tesco a tieto tri volné miesta na obrázku sa zrazu ocitli v súkromnom vlastníctve, aspoň tak uvádzajú nápisy na múriku. Jedna mamička ich dokonca stráži ako strážny pes, aj po dvoch minútach dokáž vybehnúť z bytovky aby upozornila, že je to jej majetok....žiadam aby knižnica mala aspoň jedno miesto na 5 minútové zastavenie..zároveň žiadam o vysvetlenie záhadného získania majetku viac - menej chodníkovej časti.
30. september 2015

Rudolf Kusý

Dobrý deň, ide o zmluvu z minulosti. Vypovedali sme ju. Miesta budú verejné.
Ďakujeme za upozornenie.

S úctou


Kusý
01. október 2015

Mária

Rada zmluvu uvidím, kedže je z minulosti a asi nie je na www.zverejnovanie ...strážkyna parkoviska zrovna nevyzerá, že je z minulosti, býva v novej nadstavbe, takže mi súvislosti nesedia, ale ak budú miesta verejné potom budem tento problém brať ako vyriešený...zmluvu mi môžte poslať aj domov na mail
21. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Parkovacie miesta sú verejne dostupné.




Jana Plevová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania