Aktualizovať podnet
Priority pri kosení na Karloveskej

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Priority pri kosení na Karloveskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
U NAS TAKA OBYCAJ 29. mája 2015

Cez vikend sa chceme zabavat na vybudovanom ihrisku Karloveska - Fadruzsova, ale asi nie!

Mestska cast a jej dodávatelia pre kosenie uprednostnili vo stvrtok 28.5. kosenie pri ceste - lebo auta mozu dostat kliesta...!

29. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v súčasnosti sa dokončuje kosenie na sídlisku Dlhé diely a hneď po ukončení začína druhý cyklus kosenia podľa harmonogramu. Aktuálne riešime spôsob a formu kosenia pozemkov zverených do správy mestskej časti do budúcnosti, aby bolo lepšie a kvalitnejšie. Čo bude obnášať aj zvýšenie frekvencie kosenia.
Podľa nového systému by mali byť Dlhé diely kosené paralelne s Kútikmi a Rovnicami a nie ako doteraz okruhom.

S pozdravom,

Mgr. Michal Drotován

Vedúci oddelenia dopravy a životného prostredia
MČ Bratislava - Karlova Ves
[email protected]
29. máj 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

cize slova cyklus, harmonogram, frekvencia oznacuju nelogiku ako
najprv pri ceste, pre psov lokality, pri pumpe, pri rozvodni el. etc..
nie pre deti, volny pohyb etc !
05. jún 2015

Ľubica

Podobna situacia je na detskom ihrisku na Kempelenovej ulici. Vcera som stav telefonicky reklamovala u p. Trubinyiovej z MiU - poucila ma, ze tazko sa mi da vysvetlit, preco kosenie neprevadzaju dve firmy (kedze jedna to nezvlada) a zmluva je podpisana na 2 roky!!! Budem pozorne sledovat, ako to MiU KV vyriesi...
08. jún 2015

mio

2. tyzden nepokosene... este vyssia trava...
mestska cast sa drzi harmonogramu... kaslu na zdravie a pohodlie obyvatelov...
08. jún 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

K Vášmu dotazu, doručenému dňa 02.06.2015 vo veci výskytu vysokej trávy na detských ihriskách, Vám oznamujeme:
Vysoká tráva je zdrojom alergénnych peľov a tiež môže byť prostredím pre prežívanie kliešťov. Z týchto dôvodov je potrebné, aby na detských ihriskách a v ich okolí bola tráva pravidelne kosená.
Ide však o praktické poznatky, ktoré dosiaľ neboli premietnuté do žiadneho všeobecne záväzného právneho predpisu, preto ich plnenie nemôže orgán verejného zdravia požadovať a vymáhať.
V tomto smere sa odporúča postup rodičov detí, ktorí sú o veci informovaní prostredníctvom masmedií, voči prevádzkovateľom detských ihrísk.

S pozdravom,

MUDr.Jindra Holíková
zástupkyňa regionálneho hygienika
Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava hl.m.
12. jún 2015

mio mio

pokosene
a opet o 3 tyzdne bude ta ista procedura...?
12. jún 2015

Ľubica

Objekt byvalej skolky na Fadruszovej ulici, ktory v sucasnosti vyuziva skola na Tilgnerovej ulici, je pokoseny. Ako vidiet na 3. obrazku z priestoru medzi budovou a chodnikom vyrastaju uz celkom slusne vysoke stromy - v tej casti su ubytovane pani ucitelky.
Cast objektu, prenajata spolocnosti Mister Pizza, pokosena nie je - pracovnik zariadenia mi tvrdil, ze za udrzbu pozemku je zodpovedna skola, oni su vraj len v podnajme....
31. máj 2021

U NAS TAKA OBYCAJ

aktualizovat podnet je take jenoduche.. ved sa kosi iba pri obecnom urade a pri ihriskach 100 m od Nametia su traviny ako na pastvine pre zimne kosenie
17. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Všetky pozemky mestskej časti Karlova Ves boli túto sezónu už 2x pokosené. Momentálne sa kosí Silvánska, Levárske a Veternicová. VPS sa so strojmi nezastaví, kosí sa stále a všade.
Kto? VPS
Kedy? vyriešený

Ing. Beata Boháčiková, referát dopravy MČ KV
17. jún 2021

U NAS TAKA OBYCAJ

tu neide o tom co a kedy sa kosi
tu ide o tych prioritach. obcania musia poukazovat, ze pri ihriskách sa nekosi tak ako by sa malo.. su na to ludia na obci a aj od VPS. ci koho.. u nich plati po 16,00 padla a nic ma nezaujima?
17. jún 2021

Admin KV

Dobrý deň,
zadávateľ podnetu žiada prehodnotenie poradia, v ktorom sa trávnaté plochy kosia. Môže sa, prosím, Miestny úrad vyjadriť, či má v úmysle meniť súčasný postup kosenia, či môže kosiť skôr, resp. častejšie detské ihriská a ich okolie?

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
18. jún 2021

Odpoveď samosprávy

V Karlovej Vsi máme 42 detských ihrísk. Ihriská sú rozptýlené po celej Karlovej Vsi. VPS začína kosiť o 6,30 ráno a končí medzi 15,00 - 15,30. Čiže pracovníci VPS sú v teréne 9 hodín denne! pre účely kosenia. Kosia plošne, v rámci plánovaného denného úseku aj okolo ihrísk. Vedúci VPS má samozrejme prehľad, čo kedy kosili a ako som už písala, túto sezónu kosili 2x celú KV a teraz idú tretíkrát.

Ing. Beata Boháčiková, referát dopravy MČ KV

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania