Nelegálna skládka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Dušan Veselý 29. mája 2015

Na ulici Pri kolíske (prepojnica od amfiteatra a Stupvskou ulicou) je neustále čierna skládka. Najnovšie tam ludia, pardon zvery vyvážaju zvyšky rastlín. Častokrat je to naplň z kosačky trávy, čiže sa jedná o produkciu zo súrkromných dvorov a záhrad tých občanov, čo nebývaju v panelákoch. Kosenie sídlisk predsa zabezpečuje m.ú.rača. Starosta m.č. Rača nič nerieši, mestská polícia nepochôdzkuje. No a tak drzí občania zo svojich okrasnych dvorov a záhrad vyvážaju zvyšky rastlín, konarov, listov kdesi do terénu. Nám všetkým na oči. Ďakujeme.

01. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Mestská časť Bratislava–Rača má v prevádzke zberný dvor na ul. Pri Šajbách, ktorý je otvorený pre verejnosť 3x v týždni a to: utorok 12,00 – 18,00 hod., štvrtok 12,00 – 18,00 hod. sobota 8,00 – 14,00 hod.
Na zberný dvor môžu obyvatelia mestskej časti Bratislava–Rača bezplatne odovzdať objemný odpad, drobný stavebný odpad aj biologicky rozložiteľný odpad rastlinného pôvodu.
Ukladanie odpadu spôsobom, ako je uvedené v príspevku je arogancia tých, ktorí tam ten odpad uložili. Mestská časť túto nepovolenú skládku eviduje a bude zahrnutá spolu s ďalšími evidovanými nepovolenými skládkami do žiadosti o poskytnutie štátnej dotácie na činnosť „C4: Sanácia miest s nezákonne umiestneným odpadom“. Všetky skládky, na ktoré bude poskytnutá dotácia musia byť zlikvidované do 30.11.2015.


Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
23. január 2016

Martin Uváček

Odpad bol odstránený už koncom roka 2015, pribudla aj tabuľa zákaz sypať smeti. Ako dlho to takto vydrží je už však otázne. Tento podnet môžete uzavrieť.
23. január 2016

Dušan Veselý

Ano, je tam aj ta tabula Treba tam namontovať fotopascu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania