Lipského-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
miso 15. decembra 2023

V križovatke harmincová--húščavova a harmincová-lipského je potrebné umiestniť žlté vodorovné značenie alebo značku zákaz parkovať. Autá tu parkujú priamo v križovatke a ak auto čaká na výjazd z húščavovej alebo z lipského na harmincovú tak prichádajúce autá v opačnom smere nemajú pristor na vjazd do ulice, lebo tam parkujú autá v križovatke.

15. december 2023

Jana

Presne rovnako na vjazde do Lipského prosíme vyznačiť žlté čiary - autá sú na odbočke do Lipského opakovane zaparkované bezprostredne v dráhe vozidla v križovatke a na prechode - vznikajú kolízie. Z Harmincovej autá odbočujú na Lipského z kopca, v bus-pruhu, a aj keď pred zákrutou primerane spomalia, dobrzďujú v križovatke na poslednú chvíľu, nie je kam sa vyhnúť.
16. december 2023

Boris

Žlté čiary už neexistujú. V križovatke nemajú čo parkovať podľa zákona. Párkrát papuče a naučia sa.
16. december 2023

Jana

Mestskú políciu sme volali kvôli tomu už x-krát, väčšinou sa neunúvali vôbec prísť, papuču dali max raz, zrejme vyhoretí, nemotivovaní. Mnohí vodiči zákon nerešpektujú, nerozlišujú pojmy "5m za križovatkou" a "v križovatke" alebo si pletú "maximálna povolená" a "minimálna", jednoducho AROGANCIA. Pripájam foto z dneška.
16. december 2023

Viliam

volat a posielat im fotky kazdy den a budu chodit davat papuce, odskusane
18. december 2023

Odpoveď samosprávy

V zmysle Vyhlášky č.30/2020 Z.z. O dopravnom značení sa žltá čiara už nepoužíva. Daný úsek je súčasťou križovatky a je riešený ako jazdný pruh, ktorý je označený vodorovným dopravným značením č.601 (vodorovná značka, ktorá vyznačuje okraj vozovky a zároveň jazdný pruh...). To zároveň znamená, že je v danom priestore zákaz parkovania. V každom prípade treba volať mestskú políciu alebo štátnu políciu. Mestská časť nemá zákonom zverené žiadne kompetencie na riešenie takýchto priestupkov.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka
25. december 2023

Michal

Mestská časť by mohla upozorniť mestskú políciu.
29. december 2023

miso

Včera aj dnes išla mestská policia okolo cez ul. lipského, dve zaparkované autá v križovatke a jedno na chodníku, prechádzali okolo tých aut, ani sa nezastavili.
23. február 2024

Michal

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/181756/krasnohorska-vodorovna-znacka-chybajuca Zaujímavé, že MČ Petržalka dokáže požiadať MsP o zvýšené vykonávanie kontroly v požadovanej oblasti a MČ Dúbravka len dá od toho ruky preč - občania nahlasujte si to sami. Prosím preposlať, najlepšie pokiaľ možno priamo mestským
25. február 2024

Jana

Mrzuté je, že keby sa len trochu chcelo, tak by mestská polícia mohla účinne zasahovať a postupne "prevychovať" vodičov na ohľaduplnejšie parkovanie - priamo nad križovatkou Lipského - Harmincova je už niekoľko mesiacov postavený stĺp s bezpečnostnou kamerou.
Kamerový systém predsa vôbec nie je zadarmo, a ak už je nakúpený a nainštalovaný, tak je divné, že by sa nepoužíval. Prenos ide, predpokladám, niekam na dispečing, zrejme na mestskú políciu. Písať, že si majú miestni obyvatelia sami volať, ak im vadia kolízie v križovatke, mi pritom pripadá ignorantské. Keby sme mali zakaždým zavolať, tak by to bolo aj na niekoľko telefonátov denne - obyvatelia majú suplovať dopravný dispečing? Autá sú totiž v križovatke veľmi často (hádam iba s výnimkou dopoludnia cez pracovné dni), väčšinou tam nevhodne zaparkované nájdete večer a na 100% cez víkendy hlavne v čase, keď je na zimnom štadióne hokejový tréning alebo verejné korčuľovanie - veľa ľudí prichádza na štadión vlastným autom a samozrejme odložia auto kde sa dá.
BOLO BY FAJN, keby
1) mestská polícia nebola taká rezignovaná a bez osobitnej výzvy sa aktívne dožadovala rešpektovania predpisov (nielen na tejto križovatke)
2) aby mladí ľudia, čo si idú zašportovať na dúbravský zimný štadión, skúsili aspoň niekedy využiť MHD a nevozili sa všade autom. A tí, čo si vezú synáčika na tréning s veľkou hokejovou taškou a bez auta nevedia existovať, aby neparkovali "na hulváta"

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.