Chrobákova-cesta-neposypaná

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Vladimir 15. decembra 2023

Chrobaková ulica neposypaná celý víkend, a namiesto posypania príjde mestka policia udelovať pokuty za zlé parkovanie na chodníku, pričom značenie o parkovaní nie je ani vodorovné ani zvyslé. Navyše iné parkovanie na tejto ulici nie je mozné, kedže sa jedná o kopcovitý terén a slepú ulicu.

15. december 2023

Odpoveď samosprávy

Parkovanie na chodníkoch je zakázané zákonom, ktorý schválila Národná rada SR a nie naše alebo mestské zastupiteľstvo. Mestská polícia chodí riešiť porušovanie zákonov na základe podnetov občanov, neverím, že by išla na Chrobákovu preventívne. Aj na Chrobákovej bola zabezpečená zimná údržba a zabezpečená zjazdnosť.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka
15. december 2023

Vlado P.

V odpovedi pána prednostu je zaujímavá veta:

>> neverím, že by [mestská polícia] išla na [doplňte ulicu] preventívne" <<
18. december 2023

Jakub

Zbytocne tam hladate senzaciu...stanica MsP Dubravka pokryva Karlovku, Dubravku, Lamac, Devin, Devinsku, Zahorsku. Mozno neviete je to dokopy 424 ulic. Msp BA 4 ma na zmene bezne 2-3 hliadky. Cize predstavte si ze jedna hliadka ma bezne rajon zlozeny zo 140-212 (!) ulic a dlhe presuny medzi mestskymi castami BA4. Samozrejme riesia sa prioritne telefonicke oznamy, a potom zadania (stale ulohy) z magistratu/miestnehych uradov. Z toho je snad logicke ze sami od seba nemaju priestor prist riesit slepu ulicu s nulovou premavkou. Na druhej strane je podstatne aj vnimat ze to ze chodia riesit vasu ulicu je preto ze ludom vadi hulvatske parkovanie a uz nechcu aby sa toleroval nezaujem o verejny priestor.
05. január 2024

Prego

Na hulváta sa tu neparkuje. Každý je stotožnený so spôsobom ako sa tu parkuje, tak, aby sme si vzájomne nezavadzali a hlavne, aby záchranné zložky, kuriéri a servisné organizácie mohli chodiť. Vyše 45 rokov to nikoho netrápilo a zrazu to niekomu vadí. Predpokladám, že dosťahovalci mimo BA čo sem prišli majú problém chápať súžitie na tejto ulici, tak nech sa vrátia odkiaľ prišli alebo nech sa stožnia s realitou a nepodkopávajú harmóniu na tejto ulici.
08. január 2024

Vlado P.

Pre admina:

asi pred týždňom som pridal reakciu, ktorú tu nevidím. Prosím o odpoveď - technický problém alebo odstránený príspevok? Ďakujem.
17. január 2024

Dano

Pre Jakuba:
Kto zavádza občanov vyhlásením, že sa na Chrobákovej ulici parkuje na hulváta, tak tu na ulici nikdy nebol. Min. 54 bytových jednotiek a takmer 40 rodinných domov na slepej ulici o celkovej dĺžke ulice asi 280 m nedáva možnosť zaparkovať viac ako 1/3 bývajúcich rodín alebo občanov. Komunikácia neumožňuje parkovanie motorových vozidiel inak ako na chodníku. Ak zaparkujete podľa zákona, tak potom neprejde sanitka ani žiadne iné technické vozidlo. Zbytočne by ste hľadali dopravnú značku zvislú či vodorovnú, ktorá definuje ako a kde je povolené zaparkovať aby ste neporušili zákon. Preto Mestská polícia robí fotodokumentáciu parkujúcich vozidiel na chodníku aj napr. o 01:03 v noci alebo 1/2 dňa pred Vianocami a pokutuje.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania