Ružinovská-parkovanie-rozšírenie PAAS zóny

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Róbert 22. decembra 2023

Dobrý deň, spustením PAAS na sídlisku Štrkovec sa takmer bezproblémové parkovania na Ostredkoch a v Pošni niekoľkonásobne zhoršilo, vozidlá zo spoplatnených zón sa presunuli na neregulované sídliská a miestnym obyvateľom aj návštevníkom to uškodilo, v Pošni medzi bytovkami dlhodobo parkujú cudzie vozidlá, na Ostredkoch okolo ul. Dr. Clementisa kde sú úrady sú parkoviská preplnené dlhodobo stojacimi autami. Nerozumiem, prečo bolo spoplatnené parkovanie len v 1 zo 4 sídlisk, autá tototiž nemiznú, iba sa presúvajú. Žiadam o nápravu a o dokončenie procesov PAAS aj na zvyšných sídliskách v Ružinove, najlepšie skôr ako na prelome rokov 2024/2025. Nie je OK, aby obyvateľ pošne musel parkovať na ostredkoch, lebo na pošni sú zabraté všetky miesta, pričom tam nikdy nebol takto kritický problém.

22. december 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
26. december 2023

Oto Botka

Podobne je to aj v novo zavedenom úseku medzi Pionierskou a Račianskou. Mesto nevytvorilo žiadne nové plochy na parkovanie. Skomplikovalo zjednosmernením ulíc, kde sa pri zastavení kuriera, či sťahovákov ubrzdí doprava. Keď si všetci kúpia karty na parkovanie a navyše budú platiť aj návštevníci, ktorí obsadia miestnym obyvateľom parkovacie miesta, bude to ako predtým, ale za penieze. Pekné "Perpetum debi.." a táto pyramídová hra sa posúva ďalej bratislavou!
26. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za nahlásenie tohto podnetu. Informovali sme o ňom odborný útvar, ktorý je na jeho riešenie príslušný. O postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie parkovania
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
27. december 2023

Michal

@Oto a nie su dovodom problemu brzdenia premavky v jednosmerke prave kurieri a stahovaci, ktori zasavuju na mieste, kde by nemali? Zjednosmernovanie ulic je uplny standard (aj v zahranici)
28. december 2023

Oto Botka

Ďakujem za odozvy. Ohľadom jednosmeriek v bloku POKROK bolo dosť pripomienok na facebooku NM. Kiež by to bolo inteligentnejšie, ako v zahraničí, po úpravách a zabehnutí v praxi na základe aktuálnych podnetov miestnych obyvateľov. Spomína sa tam aj záchranka.
10. január 2024

Common Ennemy

Oto Botka alternatíva je že pri každej bytovke zruší jendo miesto rpe taxi a kuriérov. to by bolo ešte len haló, ako není kde parkovať.

A parkovacie karty si nekúpia všetci, potrebujú mať na to trvaly pobyt. a ľudia bez tp nebudú platit mesacne 100-200€ za parkovanie...určite nie vacsina..
11. január 2024

Oto Botka

Ďakujem za vtipné poznámky.
Veď aj pre tých čo tu majú trvalý pobyt je málo parkovacích miest.
Samospráva tu prezentuje niečo "nové", ale v skutočnosti je to na princípe CISÁROVÝCH NOVÝCH ŠATOV.
04. február 2024

Common Ennemy

Na štrkovci určite po zavedení parkovacej politiky nie je málo parkovacích miest. zaparkujem aj v utorok v noci ked pridem z mesta... dokonca by som povedal ze niektore vyznačené statia na chodníkoch by sa mali zrusit a niektoré vyznačene parkovacie miesta by mali byť prenajaté za peniaze (či už obyvatelom alebo cezpolnym)
19. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.

Dôležitým kritériom je prioritizácia spúšťania zón podľa dopravných prieskumov a analýz v lokalitách, kde je kritická situácia s parkovaním, a kde zároveň dochádza aj ku zhoršovaniu situácie z dôvodu presunu vytlačených parkujúcich bez oprávnenia parkovať v zóne do sídlisk susediacich so zaregulovanou zónou. Hlavné mesto vykonáva jednak systematické dopravné prieskumy parkovania postupne vo všetkých plánovaných aj zavedených zónach a zároveň monitoruje situáciu v teréne aj v okolí zavedených zón.

Je tiež zohľadnené, že rýchlosť spúšťania jednotlivých zón je viazaná aj na rovnomerné rozloženie registrácií (nespúšťanie viac zón naraz v čase) z dôvodov zachovania dôslednej participácie s obyvateľmi pre každú zavádzanú zónu, kvalitnej zákazníckej podpory nezahltenej spúšťaním rôznych zón naraz, klientskymi miestami a ich kapacitami, rozširovaním ľudských kapacít pre kvalitnú a efektívnu kontrolu parkovania a pre spracovanie priestupkov, čo nejde realizovať nárazovo. Taktiež je zohľadnené, že dopravné značenie je možné realizovať len za určitých poveternostných a klimatických podmienok, teda v období apríl-október, pričom regulácia v zónach vyžaduje kompletné značenie všetkých parkovacích miest vodorovným dopravným značením čo je veľký objem značenia závislého do počasia a teploty.

Rozširovanie regulovaného parkovania PAAS do ďalších lokalít, pripravujeme v spolupráci s mestskými časťami. Presný termín spustenia Vám však na teraz nedokážeme stanoviť. Všetky informácie o nových či plánovaných zónach zverejňujeme priebežne na stránke: https://paas.sk/.

Ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie parkovania

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
19. apríl 2024

Tomáš

Prazdne slova, ziadne odpovede.

Vyhovaranie sa na klimaticke podmienky, uz mesiac je takmer letne pocasie, nikde sa nic nemaluje, pritom ked sa malovalo v Novom Meste v Decembri za sychraveho pocasie to problem nebol. V priprave su zony uz vyse pol roka stale bez akehokolvek datumu spustenia a pritom minuly rok sa spustalo viacero zon v tyzdnovych intervaloch.

Ani len roky slubovana SMS platba stale spustena nie je. Od Decembra cakam na vyjadrenie na moj podnet na [email protected] stale bez akejkolvek odpovede. Toto povazujete za kvalitnu zakaznicku podporu a sluzby pre svojich obcanov?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania