Odborárska-dlhodobo odstavene-zahranične vozidlo VW - 7770

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
El Padre 26. decembra 2023

Dalsie nepojazdne zahraničné vozidlo co zabera svojimi troma stojacimi vozmi parkovisko na Odborarskej ulici pri zastavke Stare Ihrisko. Uz tu je podnet na ine vozidlo. Ziadam o preverenie sposobilosti tychto vozidiel na premavku na cestnych komunikaciach (TK, EK, zakonne poistenie) a v negativnom pripade ziadam o ich odstranenie z verejneho priestoru.

26. december 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
26. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za nahlásenie tohto podnetu. Informovali sme o ňom odborný útvar, ktorý je na jeho riešenie príslušný. O postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie životného prostredia
Kedy? 6 mesiacov

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
21. február 2024

El Padre

vozidla stale bez pohybu, kedy tento tragicky magistrat zacne riesit to co ludi naozaj trapi a nie sprostosti? az po volbach ked ich konecne poslu na smetisko dejin???
21. február 2024

C K

Nemáte náhodou toto isté vozidlo v podnete z 12. decembra? Tá istá ulica. Alebo sú dve?

Ak je nepojazdný, prečo má vybielené EČV?
21. február 2024

El Padre

toto je ine vozidlo pravdepodobne toho isteho majitela, spolu su na 50 metroch tri. 1x BMW a 2x Volkswagen. ECV vybielil asi admin.
21. február 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň El Padre,

Ano značka bola vybielená.

V súčasnosti sa prikláňame k názoru, že spracúvaním EČV dochádza k spracúvaniu osobných údajov (najmä v kombinácii s inými informáciami, ako sú geografické informácie, informácie o výrobcovi, modeli a farbe). Ide o jeden z prípadov, kedy nie je meno na identifikáciu jednotlivca potrebné, ale na určenie osoby sa používajú iné „identifikátory“

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
22. február 2024

C K

Ja som narážal aj na to, že vozidlo s EČV asi pojazdné je, ibaže by sa jednalo o očividný vrak, aspoň vypustené pneu, atp.
22. február 2024

C K

Admin, je skutočne nutné nechávať v podnete, koho - akej národnosti pravdepodobný držiteľ je? Ja chápem frustráciu autora, ale to takto predsa nejde, strkať do jedného vreca všetkých. Zahraničné, v poriadku, zle sa dohľadáva TK EK, že ich je viac, ok, ale po meste parkuje dosť zahraničných EČV, čo o ničom nevypovedá. Pokojne to môže byť odpredané miestnemu obyvateľovi, čo si z toho robí stacionárny campovan a smeje sa, že sa hneváte na úplne inú skupinu ľudí.
22. február 2024

El Padre

pane, ako moze byt legalne odpredane miestnemu obyvatelovi tak, ze mu ostanu ukrajinske (mongolske, gruzinske) znacky? ved trochu aspon rozmyslajte kym nieco take napisete. v popise mate "zahranicne vozidlo" tak klud.
22. február 2024

El Padre

skor by ste sa mali zamysliet, ako taketo dlhodobo poodstavovane vozidla bez pohybu odstranovat, nakolko zaberaju miesto pojazdnym vozidlam, ktore musia mat platne TK, EK a zakonnu poistku. oni nemusia? prepacte ale tato "nedotknutelnost" a dvojaky meter na uvedenu skupinu ma dost vytaca..
22. február 2024

C K

Tabuľky môžu byt hoci aj odcudzene, falzifikáty, atď. Ale poukázal ste na problém, že pravidlá čo sa určovania dlhodobo odstaveného vozidla majú nedostatky v zisťovaní TK, poistenia, atď. To isté ale pokiaľ viem platí o každom vozidle registrovanom mimo SR, dokonca aj v rámci EU.

Predpokladám, že Vám ide o to, aby to boli parkovacie státia reálne využívané miestnymi obyvateľmi, na to ale slúžia kontroly parkovacích zón, tie odchytia napr. vraky dávno predtým, než sa nimi stanú.

Mne iba prekáža, že nejako špecifikujete problém podľa EČV, to je naruby. Každý vrak má byť odstránený a všetci majú mať používanie ulice podľa rovnakých pravidiel. Ak tam nie je parkovacia zóna a nie je to vrak, nemalo by Vám vozidlo vadiť iba na základe EČV.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania