Na piesku-zastávka MHD-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Lucia Nováková 05. januára 2024

Dobrý deň,
chcem sa spýtať či v lokalite ulíc Mlynské luhy/ Na piesku niekedy plánujete MHD zastávku, príp. premávanie nejakej linky MHD. Na najbližšie existujúce zastávky je to viac než kilometer, čo je podľa môjho názoru veľmi ďaleko (hlavne dôchodcovia)

05. január 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
09. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme, že ste nám tento podnet nahlásili. O postupe kolegýň a kolegov v jeho riešení Vás budeme informovať. Prosíme Vás o trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie hromadnej dopravy

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
02. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme, že ste nám tento podnet nahlásili. Hlavné mesto eviduje veľké množstvo podnetov na zlepšenie intervalu, predĺženie trasy, zvýšenie kapacity a iné, ktoré vzhľadom na disponibilné finančné prostriedky nedokáže realizovať naraz, ale postupne musí pre realizáciu najopodstatnenejších z nich pripraviť technické a personálne podmienky na strane dopravcu a finančné na strane hlavného mesta. Čo sa týka predmetnej lokality, tak je to žiaľ o to komplikovanejšie, že celá uvedená oblasť nie je budovaná s ohľadom na prevádzku vozidiel MHD, to znamená, že sa nevytvorili adekvátne podmienky na prevádzku MHD – komunikácie, zastávky aj prípadné obratiská. K riešeniu predmetnej požiadavky sme sa už dávnejšie stretli aj so zástupcami mestskej časti Ružinov a Vrakuňa (ktorá prišla s požiadavkou riešenia obsluhy danej lokality prostredníctvom linky MHD) , pričom na danom stretnutí sme zástupcom mestských častí tlmočili naše minimálne požiadavky na úpravy komunikácií v okolí ulíc Priehradná a Na piesku pre zabezpečenie bezpečného prejazdu vozidiel (+ potreba riešenia zastávok), nakoľko predmetné komunikácie sú v správe mestských častí. V prípade, ak budú uvedené veci zrealizované, tak sme ochotní opätovne o tejto možnosti diskutovať so zástupcami mestských častí. Súčasne si dovoľujeme spomenúť aj to, že dávnejšia dočasná prevádzka MHD v tejto oblasti v súvislosti s rekonštrukciou Hradskej ulice vyvolala aj negatívne ohlasy od obyvateľov danej oblasti, čo môže ovplyvniť prípadnú úpravu trvalého riešenia vedenia linky mestskej hromadnej dopravy v tejto lokalite.

S pozdravom,

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.