Neudrziavana zelen na Turnianskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Pravidelny problem s udrzbou "zelene" vo vnutroblokoch Turnianskej. Nakolko cela oblast sa v noci meni na parkovisko, mozno by bolo lepsie riesit tuto oblast systemovo.

08. jún 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

K Vášmu dotazu, doručenému dňa 02.06.2015 vo veci výskytu vysokej trávy na detských ihriskách, Vám oznamujeme:
Vysoká tráva je zdrojom alergénnych peľov a tiež môže byť prostredím pre prežívanie kliešťov. Z týchto dôvodov je potrebné, aby na detských ihriskách a v ich okolí bola tráva pravidelne kosená.
Ide však o praktické poznatky, ktoré dosiaľ neboli premietnuté do žiadneho všeobecne záväzného právneho predpisu, preto ich plnenie nemôže orgán verejného zdravia požadovať a vymáhať.
V tomto smere sa odporúča postup rodičov detí, ktorí sú o veci informovaní prostredníctvom masmedií, voči prevádzkovateľom detských ihrísk.

S pozdravom,


zástupkyňa regionálneho hygienika
Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava hl.m.
10. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Problémy v zabezpečovaní údržby zelene v okolí Turnianskej ulice súvisia so zmenou vlastníckych vzťahov na cca 70% pozemkov lokality Lúky 7-8, ktoré nie sú v správe mestskej časti, ale sú vo vlastníctve viacerých spoločností.
Mestská časť Bratislava-Petržalka z dôvodu zabezpečenia pravidelného cyklu kosenia na predmetných plochách zaslala všetkým dotknutým vlastníkom harmonogram kosenia trávnikov na rok 2015 a vlastníci boli vyzvaní na zabezpečenie pravidelného cyklu kosenia. V súčasnosti prebieha kosba na dotknutých pozemkoch. Situáciu v teréne budeme naďalej monitorovať a v prípade nesplnenia si povinností zo strany vlastníkov pozemkov budeme postupovať v zmysle zákona o správnom poriadku, konaním vo veci uloženia pokuty.


mestská časť BA-Petržalka
11. jún 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

pozdravujem,
ano pokuty vyriesia tento problem, hlavne mesto a ma neporiadok ako v poslednej vidieckej osade!
04. máj 2016

michal sabo

zelen bola ostrihana

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania