Suché konáre nahádzané na kopu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Julka 03. júna 2015

Pred vyše mesiacom prišli pracovníci mestského úradu alebo poverenej firmy pokosiť zeleň medzi bytovkami Cabanova 19-31 a Tranovského. Aj pokosili. Ale konáre a iné kusy zelene nechali na jednej kope pri pešom chodníčku. Kopa je tam dodnes. Nie je to pekné ani seriózne, kaziť vizuál pekného vnútroblokového parčíku takýmto smetiskom. Je to obvzláš neseriózne, keď takúto kopu zanechajú za sebou správcovia mestskej časti, ktorí by mali takéto kopy práveže odpratávať. A nechať to tam vyše mesiaca je už čistá drzosť. Starosta aj poslanci sa síce zmenili (už je tam len jeden smerák) ale bordel a ničnerobenie zostali po starom. Katastrofa.

10. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Fröhlich,
obhliadkou bolo zistené, že konáre, ktoré sú uložené pred bytovým domom Cabanova sú z predzáhradky, ktorú obhospodaruje obyvateľ z bytového domu. Zistila som, že orezané kríky sú druhu buxus a boli napadnuté húsenicami z tohoto dôvodu ich zrejme tento obyvateľ odstránil a nahádzal na kopu pri chodníku. Pracovníci referátu životného prostredia vykonávajú obhliadky po celej mestskej časti a nie je možné, aby zachytili všetky kopy konárov, ktoré neoprávnene vytvoria obyvatelia. Z tohoto dôvodu budeme radi ak takúto neoprávnenú činnosť nahlásite priamo na adresu [email protected]
Kopa konárov bude odvezená dodávateľskou spoločnosťou.

Mgr. Katarína Skačanová
Referát životného prostredia
Mestská časť Bratislava-Dúbravka
10. jún 2015

Julka

Ďakujem za objasnenie situácie. Je pre mňa veľmi potešujúce, že nejde o zlyhanie zo strany mestskej časti.
14. jún 2015

Peter Fröhlich

Kopa bola včera odstránená.

Po konzultácii s manželkou musím konštatovať, že pani Skačanová vo svojej odpovedi zavádza. Sused síce dovŕšil kopu konármi z vyťatého kríka. Ale kopu založili pracovníci, ktorí kosili parčík. Čiže beriem späť svoj predošlý koment a platí doslova presne to, čo som napísal v pôvodnom podnete.
16. jún 2015

Mgr. Skačanová

Dobrý deň,
kopa bioodpadu bola odvezená dodávateľskou spoločnosťou. Z fotografie vidno, že konáre boli vytvorené zo spílenia kríkov. Nemám vedomosť o tom, že by sa v tejto oblasti orezávali kríky našim dodávateľom.
Ak by sa v budúcnosti vyskytol problém s odvozom bioodpadu neváhajte ma kontaktovať.
S pozdravom
Mgr. Skačanová - Referát životného prostredia
16. jún 2015

Peter Fröhlich

Dobrý deň pani Skačanová. Som rád, že reagujete práve dnes. Nielenže Vaša dodávateľská spoločnosť vytvorila kopu, ktorú sused navŕšil, ale tá istá spoločnosť vytvorila o dva metre ďalej inú kopu z menších halúzok. Táto krásne prerastá burinou, ktorú dodávateľská spoločnosť pri kosení pekne obchádza. Namiesto toho, aby halúzky odniesla. No, akurát dnes o 10:30 tu labzovali traja pracovníci dodávateľskej spoločnosti -- konkrétne boli vylezený na čerešni a pojedali ho. Povedal som najstaršiemu z nich, že je tam tá kopa prerastajúca burinou. Pánko odvetil, že on dobre vie, kde sa tá kopa nachádza. Požiadal som ho, nech kopu teda odpracú, keď už sú tu. Samozrejme, kopa zostala na mieste a traja supermani z dodávateľskej spoločnosti odišli. Neviem, čo sú zač tí páni ale do roboty sa im nechcelo, len tie čerešne obžierať. Možno by bolo načim poobzerať sa po inej dodávateľskej spoločnosti, ktorá bude mať o bioodpade nielen vedomosti ale bude ju aj riešiť pohyb rúk a použitím nástrojov na to určených.
17. jún 2015

Mgr. Skačanová

Ďakujem, odkaz posuniem ďalej zodpovednému za pracovníkov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania