Nedostavané stavby na Starých gruntoch

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Neriešený
meno
Barbora 03. júna 2015

Veľká stavba na Starých gruntoch je už niekoľko rokov v takomto stave. Neexistuje povinnosť stavby dokončovať? Akým spôsobom mesto rieši tieto problémy?

Malá stavba taktiež na Starých gruntoch vzdialená cca 1km od tej veľkej, do fázy ako na fotografii, vyrástla bleskovou rýchlosťou, ale momentálne sa na nej už niekoľko mesiacov nepracuje.

01. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetná stavba má právoplatné stavebné povolenie,
v súčasnosti zákon po začatí stavby žiaľ neupravuje termín dokončenia - mestská časť môže stavebníka pokutovať, ak stavba ohrozuje okolie a pod.
Preveríme zabezpečenie danej stavby - ako som však uviedol, samotné dostavanie je na vlastníkovi.

Mgr. Michal Drotován

Vedúci oddelenia dopravy a životného prostredia
[email protected]
12. august 2015

danka

Oproti zastavke Cintorin Slavicie udolie uz min 4,5 roka stoji tato rozostavana budova. Ani sa nedokoncuje, ani sa nebura. Co s nou? Okolie vyzera hrozne, okolo budovy je neporiadok, z oplotenia opadavaju plagaty. Plot okolo tejto stavby uz ma medzery a hrozi pad, napr. maleho dietata.
19. február 2016

Peter

Toto skarede plechove oplotenie tu stoji uz roky. Ak sa neda nahradit normalnejsim, pomohlo by aspon zakazat lepit na neho plagaty, po ktorych ostava doslova spust a nasledne ho ocistit. Navyse zacina byt aj nebezpecne, dnesny silny vietor takmer odtrhol jeden plech, co moze byt velmi nebezpecne.
04. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Stavebný úrad MČ Bratislava-Karlova Ves nám poskytol nasledujúce vyjadrenie:
Predmetná stavba s názvom "Hotel Alibaba, Staré Grunty" má vydané právoplatné stavebné povolenie od decembra 2008 pre spoločnosť ASIR s.r.o. Stavebný úrad Mestskej časti Bratislava - Karlova Ves vykonal dňa 21.4.2016 na stavbe štátny stavebný dohľad. Účelom dohľadu bolo overenie realizácie stavby, či sa stavba realizuje v súlade s projektovou dokumentáciou overenou v stavebnom konaní. Zároveň stavebný úrad stavebníkovi nariadil odstrániť neoznačené neudržiavané reklamné zariadenia, z hľadiska bezpečnosti zabezpečiť vyhovujúce oplotenie okolo staveniska. Následne bol stavebník vyzvaný na preukázanie splnenia uložených opatrení. Vo veci predmetnej stavby podal stavebník návrh na zmenu stavby pred dokončením, konanie o zmene stavby bolo zo strany stavebného úradu prerušené z dôvodu, že žiadosť nebola úplná a stavebník bol vyzvaný na doplnenie podania a preukázanie súladu navrhovanej zmeny so stavebným zákonom.

Miestny úrad Bratislava-Karlova Ves
15. august 2017

Lucia

Dobry den,
chcem sa spytat ci sa tato stavba nejako riesi - bude sa burat, dostava sa alebo aky je s nou dalsi osud? Denne chodim okolo tejto stavby, po chodniku, ktory ju lemuje - skoro polovica chodnika je blokovana tym otrasnym plechovym plotom, ktory ju akoze zakryva. Lepene plagaty lietaju vsade po okoli, citit smrad a kazdu chvilu sa tam moze zranit dieta ale aj dospely clovek. Zhodnote sami pohlad na nu a rizika ohrozenia. To ze majitel urobi nejake napravy - poopravi plot, ci odstrani natecenu vodu nepovazujem za napravu....
18. január 2019

Martin

Zvaleny plot okolo nedostavanej budovy na Starých gruntoch
04. október 2019

Lukáš Bartošovič

Ruzinov ma svoju "Hirošimu", v Karlovke krasli okolie internatov "hotel" Alibaba https://bratislavaden.sk/video-foto-3-strasiaky-bratislavy-schatrane-budovy-ktore-su-hanbou-hlavneho-mesta
inak, ta mensia stavba je uz nejaku dobu dokoncena
15. júl 2020

Andrej

Stavba je stále neriešená a kazí svojim vzhľadom celé okolie.
20. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Stanovisko zo stavebného úradu:

Rozostavaná stavba má právoplatné stavebné povolenie a jej realizácia prebieha v súlade s projektovou dokumentáciou overenou v stavebnom konaní, stavebný úrad nemá nástroj na stavebníka vo veci pokračovania a ukončenia stavby.
Jedinou možnosťou je prerokovať správny delikt a uložiť pokutu v prípade preukázania sa, že stavebník zhoršuje životné prostredie tým, že predlžuje lehotu výstavby v rozpore so stavebným povolením.
Stavebník však požiadal stavebný úrad o predĺženie lehoty na ukončenie stavby, z dôvodu nepriaznivej finančnej situácie, s novým termínom ukončenia december 2021. Stavebný úrad na základe predmetnej žiadosti viedol konanie, kde boli oslovení aj účastníci konania a dotknuté orgány, v súčasnosti je vydané vo veci právoplatné rozhodnutie.

Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Karlova Ves
06. júl 2021

Martin Uváček

Ako pokračuje konanie o predĺžení lehoty dostavby? Lebo aj december 2021 už vyzerá ako neuskutočniteľný termín. Na stavbe sa nič nedeje.
26. august 2021

Tomas Mahi

Plánuje sa s touto opachou niečo spraviť?
02. december 2021

Lukáš Bartošovič

hm, majitelia maju zjavne ine plany a aktivity, kedze nestihli ani novy termin "Stavebník ... predĺženie lehoty ... s novým termínom ukončenia december 2021."
ale nedari sa im zle https://www.finstat.sk/35693657
20. august 2022

Adel

Opustena budovu a oplotenie ktore zabera znacnu cast z chodnika.
24. august 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania