Primaciálne nám-zvyhodnene cestovne v kombinacii MHD+zdiel.bike

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Dobry den, rada by som sa Hl. Mesta v spolupraci s Dopravnym podnikom opytala, ci neuvazovali o nejakom druhu cestovneho listka, kde by bolo zvyhodnene cestovanie zdielanym bicyklom. Napriklad v zmysle, ze 3-mesacna elektricenka bude obsahovat aj N jazd na slovnaftbajku. Alebo za kazde dva listky nakupene cez idbsk bude mat uzivatel pripisany kredit na 1 jazdu (povedzme platny na tyzden). A podobne. Podporili by sme ekologicku dopravu, posilnili nevyhnutnost cyklo infrastruktury, a obyvatelia mesta by robili nieco pre svoje zdravie.
Dakujem

30. január 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
30. január 2024

jajbolina

Asi nám tu dlho vládol SMER, keď si ľudia zvykli na dotácie. Vlaky "zadarmo", 13.dôchodky "zadarmo", dokonca bratislavskí poslanci dvihli úľavu na DzN pre dôchodcov na 70%, len aby nárast nepocítili. Rovnako ako SMERáci, paušálne dotujeme aj bohatých dôchodcov.
Pritom ľudí v núdzi nik nevidí, pre každého sú neviditeľní (osamelí rodičia, osamelý dôchodca, rodina s viacerými deťmi alebo rodina kde je člen rodiny vážne chorý a majú vysoké výdavky na liečbu). Dotujme, ale tých čo to potrebujú, selektívne.
Lebo to "zadarmo" musí niekto zaplatiť a chývba to v mestkej (alebo štátnej) kase.
Mesto je v zlej finančnej situácii, radšej miesto dotovania zdieľaných bikov alebo iných nápadov dá zdroje na opravu dier na cestách (po zime všade) a opravu aspoň hlavných chodníkov vo všetkých MČ. Aspoň základná infraštruktúra musí byť opravená, potom investujme do neprioritných vecí.
30. január 2024

PRAVO REZIDENTA

Bratislavska karta na zlavy bola magistratom zrusena.
magistrat vidi iba prachy a za ne plati
dohodarov a projekty, ktore vyhovuju propagacii magistratu,
zo slovnaftom sa nema rad lebo slovnaftu zvysil dane o niekolko milionov...a nic z toho pre obcanov alebo eko sluzby.
pan prispievatel.
slovnaft a eko?..
30. január 2024

Michal K.

mesto je na tom zle a zaroven dotuje neekonomicke projekty, ako napriklad garazovy dom v karlovke za 900 tisic eur, kde vznikne "az" 39 novych parkovacich miest zapojenych do PAAS, cize prakticky zadarmo. a takych projektov je sa rozbieha v meste viac.
04. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za nahlásenie tohto podnetu. Informovali sme o ňom odborný útvar, ktorý je na jeho riešenie príslušný. O postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie cyklodopravy
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
04. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Túto ideu evidujeme už dlhšie a v budúcnosti by sme nejakú formu prepojenia zdieľanej a verejnej dopravy chceli nastaviť. V tomto mometne ale ešte nie je známa konkrétne podoba takéhoto projektu. V prípade, že sa sfinalizuje presná forma takéhoto prepojenia, budeme Vás o tom informovať prostredníctvom naších sociálnych sietí.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie pešej a cyklistickej dopravy

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.
11. apríl 2024

PRAVO REZIDENTA

treba spojit Paas so zlavou pre rocenku...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania