Bagarova-stĺpik-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Jozef Kováč 01. februára 2024

Pri priechode pre chodcov na Bagarovej 20 každý deň parkuje niekoľko áut na chodníku a porušuje pri tom hneď niekoľko predpisov ako napr. zákaz parkovania na chodníku.
Ráno pred 8:00 keď cez priechod idú deti do školy tak do nich pravidelne cúvajú vodiči alebo vodiči zastavia tak, že zaberú celú šírku chodníka viď foto. Aby som bol presný tak na tom istom chodníku pred budovou sú vyznačené 4 parkovacie miesta, čo zrejme vodičov zvádza k tomu aby zaparkovali vedľa nich kde už zákaz parkovania platí.
Mestskú políciu som volal niekoľko krát, nepomohlo.

Z dôvodu vyššie uvedeného chcem požiadať o osadenie stĺpikov v blízkosti priechodu ako trvalé riešenie.

02. február 2024

Vodafonix

V tej budove je materska a od tohto roku aj zakladna skola (I. stupen), za nou ZS Benovskeho a oproti ZUS na Batkovej, takze denne cez ten priechod prechadza vela deti. Bolo by vhodne nie len osadit stlpiky, ale aj spravit osvetlenie priechodu, lebo pri znizenej viditelnosti je to este nebezpecnejsie. Pre rodicov by sa malo vyznacit opodial miesto na kratkodobe zastavenie, potom by mozno neparkovali po chodniku a samozrejme aj podporu MsP.
16. február 2024

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Anna Uhrová
[email protected]
04. marec 2024

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Anna Uhrová
[email protected]
14. marec 2024

Odpoveď samosprávy

V zmysle „chodníkovej novely“ je parkovanie na chodníkoch možné iba na miestach vyznačených dopravným značením. Z tohto dôvodu nie je možné parkovať na miestach, ktoré nie sú vyznačené vodorovným a zvislým dopravným značením. Mestská Polícia to môže riešiť a pokutovať, len ju treba zavolať vtedy keď tam stojí auto. Vzhľadom na bezpečnosť chodcov danú situáciu prehodnotíme a zvážime osadenie stĺpika resp. vymaľovanie tieňa tak aby sa zamedzilo parkovaniu v blízkosti prechodu pre chodcov. Predpokladaný termín realizácie je 30. apríla a závisí od schválenia Krajským dopravným inšpektorátom a od určenia Magistrátom hl. mesta SR Bratislavy.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania