MDD - Vajnory, 30.5.2015

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Ronald 08. júna 2015

dobry den, vazeny pan starosta,
dna 30.5. som sa zucastnil oslav MDD na ihrisku pri MS vo Vajnoroch.
prekvapil ma najma stanok s cukrovou vatou a pukancami. cena za cukrovu vatu (mala/stredna/velka) bola 1, 2, 3E. cena za pukance (male/stredne/velke) 1, 3, 4.5E.
na moj dotaz predajcovi o nehoraznosti takto premrstenych cien (tolko za pukance nechcu ani v CinemaCity) za nakladovo centove zalezitosti som dostal odpoved, citujem: "neviete si predstavit, aky najom musim platit"...
pytam sa teda, aky najom musel uvedeny predajca za svoj stanok mestskej casti zaplatit? islo predsa o akciu na MDD, na uzemi MC. je to normalne, aby ste pripustili taketo nehorazne okradanie vyuzivajuc tieto detske komodity priamo pocas oslav sviatka deti? vo vedlajsom stanku stalo pivo alebo 4cl tvrdeho alkoholu podstatne menej ako uvedeny kusok cukru s drevenou spajlou.
zaroven si dovolim opytat sa na vseobecne kriteria ucasti predajcov na akciach, kedze ako dlhorocny obyvatel Vajnor, dovolujem si povedat, ze ci uz ide o MDD, Mikulasa, vinobranie, sarkaniady a pod., clovek vidi stale viacmenej tych istych predajcov, hracky, balony, rozny tovar za premrstene ceny, ako keby to bola nejaka dohodnuta mafia, profitujuca na nas vsetkych, ktori si vyjdeme pri tychto prilezitostiach s nasimi rodinami von. neexistuju tu ziadne paky, stropy?
dakujem pekne,
stoffanR

08. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Váš podnet postupujeme na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Aj keď sa budeme snažiť Váš podnet vybaviť čo najskôr, chceme poprosiť o trpezlivosť a ohľaduplnosť vzhľadom k tomu, že každý referát úradu rieši nemalé množstvo už došlých úloh.
Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom


Mária Horváthová
Sekretariát starostu
MČ Bratislava – Vajnory
09. jún 2015

Peter

No to by aj mňa zaujímalo, prečo práve stánok s pukancami má taký vysoký nájom.:-) Potom tam nie je žiadna konkurencia. A cukrová vata ktorej príprava trvá 20 sekúnd stojí skoro rovnako ako cig. pečienka na vianočných trhoch na Hlavnom námestí. Náklady na suroviny, prípravu a samotnú výrobu cukrovej vaty je zanedbateľná oproti ostatným produktom predávaných podobným spôsobom v tejto cene(cig. pečienka, alebo klobása, alebo 3 pivá alebo 3 štrúdle). A tiež ma zaujíma, prečo je týmto veľkým nájmom diskriminovaný iba "chudák" obchodník s pukancami, pretože vedľa stojaci stánok mal ceny viac menej normálne na takúto akciu(hoci to pivo čo tam čapovali - žiadny zázrak - tiež by to chcelo konkurenciu).
Alebo je problém niekde inde ....... ?
:-)
Peter
10. jún 2015

Peter

no a mozno to bola len vyhovorka predavajuceho, lebo potrebuje rychlo zbohatnut :(
10. jún 2015

Ronald

iste to tak moze byt, ale pri tych 5 stankoch, ktore tam dostali miesto, aky je problem ziadat vopred sortiment, ktory planuju predavat aj s cenami?
18. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Štoffan,

program a celkové zabezpečenie kultúrnych podujatí má vo svojej kompetencii referentka kultúry p. Dobiášová, ktorá ich realizuje po odsúhlasení v Komisii kultúry, športu a zahraničných vecí. Komisia je zastúpená poslancami a neposlancami – odborníkmi z radov občanov. Na základe Vášho podnetu p. Dobiášová v mene MČ Bratislava – Vajnory ako organizátora MDD preverovala u predajcu pukancov a cukrovej vaty Vami opísanú vzniknutú situáciu. Majiteľka stánku, pani Marta Galisová, poverila predajom brigádnika, ktorý nevedel, že za stánok sa neplatil prenájom. Veľmi ju mrzí takéto správanie a ospravedlňuje sa.
Čo sa týka cien, my ako mestská časť nemáme právo vstupovať do predaja a určovať cenové relácie ponúkaných produktov. Napriek tomu sa budeme v budúcnosti snažiť s predajcami dohodnúť, aby v prípade, ak budú mať stánok k dispozícii bezplatne, zohľadnili túto skutočnosť v cenách. MČ Bratislava – Vajnory nemá žiadne všeobecné nariadenie na výber a kritériá stánkového predaja. V rámci sadzobníka mestskej časti sú spoplatnené iba akcie väčšieho rozsahu ako napr. dožinkové a hodové slávnosti. Na našich akciách by sme uvítali aj iných predajcov, no žiaľ, tí uprednostňujú veľké celomestské akcie. Vyjadrenia v súvislosti s dohodnutými mafiami nekomentujeme a zásadne sa od nich dištancujeme.


S pozdravom

Ing. Ján Mrva, starosta
22. jún 2015

Ronald

dakujem pekne za odpoved. je to uplne irelevantne, ci brigadnik vedel alebo nevedel o cene za prenajom. dolezita je informacia, ze pani majitelka o tom vedela a ceny nastavila aj s tym vedomim, co je zakladny problem, na ktory som chcel poukazat. ako pisal pan Peter, velka cukrova vata na den deti vo Vajnoroch nemoze stat viac ako zemla s masom na Vianocnych trhoch v centre mesta...
samozrejme moja poznamka ohladom mafii sa netykala MC, ale bola smerovana na predajcov, ktori nas pravidelne zdieraju vyuzivajuc tym aj deti. odmietnite svojmu dietatu cukrovu vatu na den deti, lebo "zla teta pyta prilis vela"...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania