Rozbité schodisko na Rovniankovej

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Pavol Oravsky 09. júna 2015

Prosím opravte schodisko na Rovniankovej ulici pri zastávke MHD, vid foto.

11. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Schodisko je súčasťou stavby PTV (pristavanej technickej vybavenosti) p. č. 1412/1, ktorá je spoločnou nehnuteľnosťou cca 30 vlastníkov.
Mestská časť zabezpečuje opravy a údržbu stavieb, ktoré jej boli zverené a nemôže zasahovať do cudzieho majetku bez vedomia majiteľa.
Opravu predmetného schodiska je povinný zabezpečiť vlastník stavby, ktorý môže mestskú časť (z dôvodu, že časť budovy je využívaná ako verejný priestor) požiadať o finančnú pomoc.


mestská časť BA-Petržalka
27. január 2016

Monika_ch

Tieto schody su 'jazda smrti'. Ktovie kolko dochodcov tam uz spadlo. (o par metrov dalej je podobne schodisko, kde moj priatel nasiel lezat babku v kaluzi krvi - spadla na tych schodoch a rozbila si hlavu).
Ked je namraza, leziem dole drziac sa zabradlia ako pri zlanovani skalnej steny. Je to zivotu nebezpecne! Takisto terasa veduca k tomuto schodisku je po dazdi jedno velke mlakovisko.Neda sa tade prejst rovnko, clovek musi skakat z jedneho sucheho ostrovceka na druhy jak v nejakej uchylnej hre.

Ak hovorite, ze toto je v sprave niekoho ineho, na koho konkretne sa treba obratit? Vyrazy ako 'p.c. 1412/1' mi bohuzial nic nehovoria. Kto su ti 30ti vlastnici? Ako ich mozeme kontaktovat?
06. september 2019

Lucia B

Prepacte ale pri tejto odpovedi sa chytam za hlavu. Ako moze mestska cast takto davat ruky prec od havarijnej situacii. Ako obyvatelia panelovych domov potrebujeme pristup do nasich bytov a vsetky pristupove schody/chodniky su v katastrofalnom stave. Tie schody su na prizabitie a vy ako mestska cast urcite mate nejake paky na vlastnikov. Preco ludia musia oslovovat rozne zdruzenia aby nam pomohli riesit veci, ktore vy ako samosprava sa mate snazit nam pomoct v nudzovych situaciach.
06. september 2019

Monika_ch

Dakujem za ozivenie temy. Schody sa usilovne dalej rozpadaju. Takisto terasy zvetravaju.
Medzitym som zistila, ze krypticka odpoved 'p.c.' znamena 'parcela cislo' a vlastnici podla listu vlastnictva nie su 30ti, ale je len jeden:
Účastník právneho vzťahu: Vlastník
1 Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava, Primaciálne námestie 1, Bratislava, PSČ 814 99, SR
Spoluvlastnícky podiel: 1 / 1

To vazne nemoze mestska cast poprosit hlavne mesto priamo o riesenie situacie??? Nemate na to procesy?
Som si vsak ista, ze ak by tie schody niekto opravil svojpomocne, este ho spokutuju.

Prosim mestsku cast o vyjadrenie, ci bude kontaktovat Hlavne mesto, alebo to maju za nu robit obcania.
Dakujem.
08. september 2019

Lucia B

Rovniankova-schody-poškodené

Dobry den. Znovu otvaram problem, ktory bol Vami ako samospravou zmietnuty zo stola. Jedna sa o pristupove schodisko na prizemnu cast paneloveho domu. Tieto schody su v havarijnom stave uz niekolko rokov a ludia si na nich mozu dolamat nohy. Vyjadrenie typu, nie je to vo vlastnictve samospravy, ci samosprava to nema zverene do spravy si mozte nechat. Kde je vola, tam je cesta. Mozete oslovit vlastnikov a poziadat o spravovanie schodiska, popripade to odkupit a riesit tak. Su viacere riesenia akym sa to da, len treba chciet. Ako obyvatelia bytov platime nemale peniaze za dane, z ktorych sa maju spravovat a riesit vsetky problemy, nie len pri tych bytovych domoch, kde byvaju poslanci.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania