Diera v chodniku medzi Hubeneho a Kadnarovou

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Simon 09. júna 2015

Uz dlhsiu dobu je v chodniku diera

12. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uvedený chodník v stave, v akom sa v súčasnosti nachádza, nebol vybudovaný z prostriedkov Mestskej časti Bratislava–Rača. Chodník je rozšírený, vydláždený zámkovou dlažbou a po strane sú mreže, ktoré by mali mať funkciu odvodnenia avšak pravdepodobne nie sú zaústené do žiadnej kanalizácie. Pod chodníkom je kanalizačná prípojka prislúchajúca k bytovému domu. Na chodníku sú poklopy, pod ktorými je neodborný zásah do kanalizácie, ktorý spôsobuje vyplavovanie podložia a prepadávanie dlažby. Na chodníku parkujú motorové vozidlá, hoci na prístupovej ceste je vyznačený zákaz vjazdu motorovým vozidlám.
Závady na chodníku, ktorý spája ulice Hubeného s Kadnárovou sú spôsobené zásahom vykonaným z iniciatívy vlastníkov bytového domu Kadnárová 66-70.

Ďakujeme za podnet


Eva Miklánková, hovorkyňa MČ BA - Rača
12. jún 2015

Simon

Dobry den,

dakujem za objasnenie pozadia vzniku problemu. Z vasej odpovede mi vsak nie je jasne, ako budete postupovat pri jeho odstraneni? Predpokladam spravne, ze pozemok pod chodnikom patri MC Raca?

S pozdravom

Valentiny
22. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

rozšírený chodník pri bytovom dome, ktorý bol vybudovaný pri nadstavbe a zatepľovaní, nie je zaradený do siete miestnych komunikácií. Je to účelová komunikácia, o ktorú sa starajú tí, ktorí ju užívajú.

Ďakujeme za podnet

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ BA - Rača
23. jún 2015

Simon

Z akého dôvodu bol prosím tento podnet označený ak vyriešený?

Diera je momentálne prekytá starými dverami, ktoré sa postupne prepadávajú. Chodník je používaný verejne, chodí po ňom množstvo detí, hneď vedľa je základná škola. Skôr či neskôr tam môže prísť ku zraneniu.

Rád by som zistil, kto je zodpovedný za údržbu chodníka, vlastníci bytového domu Kadnárová 66-70? Je prosím možné podnet posunúť na nich? Alebo viete mi aspoň poslať kontaktnú osobu?

23. jún 2015

Odkazprestarostu.sk

@Simon: nie je v možnostiach nášho portálu zisťovať vlastníkov uvedeného bytového domu. Z vyjadrenia samosprávy sme usúdili, že urobili všetky kroky potrebné k vyriešeniu podnetu, preto sme ho označili za vyriešený.

Ján Hefty
www.odkazprestarostu.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania