Vlárska-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
PRAVO REZIDENTA 25. februára 2024

nevyuzivany cyklopruh
Vlarska
ziadame odstranit,
pre zuzenie jazdnych pruhov hlavne pre obsluzne vozidla
SANITIEK
trojlejbusov
autobusov
a osobnych vozidiel

ziadne kardiopacient a onkologicky pacient nejazdi na bicykli do narodnych ustavov

25. február 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
26. február 2024

Heroldim

Ten Magistrat to je otras : tam Samani vyvorili Cykloteroristicku bunku - aby sa niekde zasili a malovanim tych nezmyslov si ospravedlnuju svoju existenciu a potrebu. O zmeranych poctoch cyklistov samozrejme neexistuju ziadne informacie - ale cyklotrasu musia ... (ako na Racianskej alebo Vajanskeho nabrezi alebo Molecovej ...)
Asi najlepsie by bolo keby ich vsetkych poslali na studijny pobyt do Namibie - ako tam riesia cyklodpravu a cyklotrasy. Mozno sa tak zapracuju, ze tam zostanu.
26. február 2024

Heroldim

Inak dalsia taka cykloteroiosticka sucast su Cyklokoalicia, Znepokojene matky a netreba zabudnut na Mestropolitny institut. Ti maju na triku take nezmysly ako krizovatka na Mytnej alebo na Mudronovej - malovane ihriska pre deti na krizovatkach..
27. február 2024

Jozef

akosi zabudli na budovanie 5000 m cyklotrasy z Karlovky do Devina, aj keď sa jedná po medzinárodnú trasu
28. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva + Oddelenie pešej a cyklistickej dopravy
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
28. február 2024

Heroldim

Jozef, ako napad to je skvele len zozen peniaze na rozsirenie cesty z Karlovej do Devina o 4 metre. Budes musiet tak ako poslednych 50 rokov jazdit po normalnej vozovke alebo ist cez kopec. Cyklotrasa na Molecovej ta navedie.
03. marec 2024

Michal

S podnetom nesuhlasim. Je to uplny nezmysel, ta cesta nesluzi len pacientom Nou a Nusch, ale celej mestskej strvrti resp. celeho mesta. Vybudovanie cyklochodnika a oprava chodnika vyrazne skulturnili oblast, rekonstrukcia prebehla zial v lowcost rezime takze krajnice su odflaknute pouzitim povodnych polorozpadnutych materialov, ale hlavne je ze zmizli auta z chodnika a zvysil sa komfort pohybu na chodniku aj tym, ze auta su od chodnika "izolovane" cyklochodnikom. S priechodnostou ulice pre mhd a sanitky je to presne opacne ako uvadza podnet, ked sa tu nelegalne parkovalo a nebol tu cyklochodnik, dve vozidla mhd tu mali velke problemy sa navzajom vyhnut. Pre zaujimavost posielam ako to tam vyzeralo kazdy den pred vybudovanim cyklochodnika. (disclaimer: nie som cyklista)
04. marec 2024

Heroldim

Ciste vyhadzovanie penazi za fantomove cyklotrasy. Aj tu neexistuju akekolvek data dokumentujuce potrebu Cyklotrasy. Cize dalsia akcia cykloteroristov v praxi c cielom poskodit motoristov.
04. marec 2024

Heroldim

Doplnim este poukaz na zadlzenie Bratislavy. K januaru 2024 to bolo cez 50 milionov
https://bratislava.standard.sk/548401/dlh-bratislavy-narastol-o-53-milionov-eur-matus-vallo-utoci-na-poslanca-varujuceho-pred-dlhovou-spiralou
Tazke na zbytocnosti typu cyklotras treba jednoducho zabudnut. Cyklisti prispievaju do rozpoctu mesta velkou nulou. Ergo v rozsahu tej nuly sa mozu budovat cyklotrasy.
04. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

Odkaz kindermanazmentu cyklokoalicie
04. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

Stop cyklotrase
05. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

prosim zucastnenych aby nafotili bikera na uvedenej cyklotrase..
lepsie by bolo aj urobit anketu cyklistov,
ci su kardio pacienti
alebo onko pacienti
05. marec 2024

Common Ennemy

Miloš nie je to cyklopruh ale ochranný koridor :D veď ty nevieš ani proti čomu protestuješ. vrát vodičák po tom pruhu vie široké auto legálne jazdiť, osobák sa zmestí medzi stredovú čiaru a kraj ochranného pruhu. Ak sa s autom nezmeštíš vráť vodičák. Ty nevidíš stredové ostrovčeky, nevidíš vysoke obrubníky, nepoznáš pravidlá :D
Pls povedz mi keď budeš znova nahrávať video na šafku s cyklistami prídem popred teba pojazdiť s bicyklom nech máš čo dať do videa.
05. marec 2024

Common Ennemy

Poprosím admina o uzavretie podnetu, keďže popis nesedí s realitou. Na danom úseku sa nenachádza žiadna cyklotrasa. Naozaj. Miloš aka Právo rezidenta nepozná dopravné predpisy. Je tam vyznačený ochranný pruh po ktorom môžu jazdiť nadrozmerné vozidla, len musia dať prednosť cyklistovi, osobné vozidlá jazdia v pruhu, ktorý podľa STN šírkou vyhovuje jazde osobných vozidiel.
Ochranný pruh plní teda len účel upozornenia pre vodiča, aby na danom úseku dával pozor/rátal s možným pohybom cyklistov. Ak by tam ten ochranný pruh nebol pre šoféra IAD ani MHD sa nič nemení. Pred ním jazdiaci cyklista má prednosť a šofér ho musí obísť v min. vzdialenosti 1m od kraja bicykla.
Takisto zrušením ochranného pruhu, kvoli jeho malej šírke, nie je možné vybudovať ani parkovacie státia, ani nový pruh pre IAD.
05. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

Poucenie: Poskytnutie nepravdivej alebo nepresnej informacie alebo bezdovodne neposkytnutie informacie je priestupkom podla zakona c 327/90 Zb. sa tresta sa na navrh Opravnenej osoby zakazom cinnosti na dva roky a pokutou do vysky 1.659,- EUR.

Povinna osoba
Magistrat hl. mesta SR Bratislava
Primacialne nam 1 811 01 Bratislava

Vec: Ziadost o informacie
Vazene damy a pani,v zmysle §§ 14 nasl. zakona c 211/00 Zz. si dovolujem obratit sa na Vas a zdvorilo vas poziadat o predlozenie nasledovnej informacie :

Z1: Ziadam o dokumenty, zapisnice, zoznam osob vo veciach konanych k realizacii
Cyklo upravy
Vlarska ulica

Z2: Ziadam o dokumenty, zapisnice, zoznam osob vo veciach konanych k realizacii
Cyklo upravy
Molecova ulica

Z3: Ziadam o dokumenty, zapisnice, zoznam osob vo veciach konanych k realizacii
Cyklo upravy
Racianska ulica
V jednom vyhotovenie v scane na emailovu adresu
06. marec 2024

Common Ennemy

Vzhľadom na to, že Vlárska je jeden z prístupových bodov ku bajkparku na kolibe, ako cyklista žiadam o zachovanie tohto prístupu, na Kamzíku, kde je kopec cyklistov už teraz a kapacita parkoviska je nedostatočná a teda nie je možné sa odviesť autom a jazdiť v okolí (a hlavne prečo by to človek robil, keď môže ísť celú trasu na bajku).
23. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet považujeme za neopodstatnený. V profile je zachovaná plná šírka jazdných pruhov pre motorové vozidlá. Cyklistický jazdný pruh je určený pre obyvateľov Kramárov, návštevníkov lesoparku a kľudne aj návštevníkov zdravotníckych zariadení, pracovníkov alebo kohokoľvek, nielen pacientov.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie pešej a cyklistickej dopravy

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania