Suché a nepokosené trávnaté plochy DEVÍN vs. FRANCÚZSKO

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Ing. František Gúcky 10. júna 2015

NEROZUMIEM!
V našej obci Devín sa nachádza už aj nové hasičské auto, vedľa nám tečie Morava aj Dunaj, môžeme si vodu vybrať z ktorej rieky chceme nabrať a cez to všetko, máme suché a nepokosené trávnaté plochy. Je to vôbec možné? Tak v krajinách, kde nemajú vodné zdroje, majú zavlažované verejné trávniky a u nás, kde cez obec Devín prechádzajú rieky, stačí len nabrať do cisterny a poliať, tak výsledok? Pozrite si fotku vľavo, to je z Devína. Fotka vpravo je z žiaľ Francúzska :-)
Je to v myslení, alebo nevnímavosti kompetentných?

11. jún 2015

jajbolina

Pán Gúcky, v tejto krajine sa polieva pitnou vodu, však občania to zaplatia. Snáď nechcete aby volení zástupcovia používali mozgové závity, to bolí. Prečo by mali použiť vodu z rieky, keď sa dá (ak vôbec) natiahnuť z verejného vodovodu a rozpočítať občanom MČ. Zvolili si Ľubu, tak ju majú, overenú neschopnú manažérku.
11. jún 2015

Miriam

ešte by som pridala, ze treba vyhlasit vyberove konanie na firmu, ktora to zabezpeci, aby zase sa mohol niekto nabalit na tom, ze to popolieva za nekrestanske peniaze ...
11. jún 2015

Ing. František Gúcky

Musím sa zastať pani starostky, žiaľ hasičské auto nepatrí do vlastníctva obce a žiaľ ani tie plochy, nemôže konať protizákonne. Nie je cieľom len nadávať, ale hľadať riešenie a to riešenie by bolo, aby MV SR dalo pokyn na využívanie týchto áut aj pre samosprávne účely. V tejto veci oslovím aj kompetentných, lebo ten problém asi nie je len v Devíne. Výberové konanie na zavlažovanie neprichádza do úvahy. Hľadať treba systémové riešenie.
Poprosím Vás len pekne, tento portál nemá slúžiť na diskreditovanie niekoho, ale poukazovanie nedostatkov, tak prosím buďme radi, že máme pani starostku. Prajem všetkým príjemný deň :-)
11. jún 2015

jajbolina

Pán Gúcky a viete že starostka dala zrekonštruovať hasičskú zbrojnicu tak "odborne" že výpusť na napustenie vody z hasičskej zbrojnice sa nedá napojiť na hadicu, takže hasiči musia napúšťať hasičské auto z kanalizácie (dobrý zdroj), čo sa rozpočítava nám všetkým Devínčanom? Pritom ak by to šlo z tej výpuste, hradilo by to z rozpočtu MV SR, takto to hradíme my. pani starostku ohovárať netreba, zdiskreditovala sa sama. najnovšie nie je schopná pol roka posunúť dopravnú značku, chudinka nestíha, pritom má viac úradníkov ako mal Peczeklt
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/12928/zle-umiestnena-tabula-k-hradu-devin-a-chybajuce-zrkadlo

Ak chce občan poriadok, musí si to vybaviť sám, aj toto som vybavila ja, už som sa na ten bordel nemohla pozerať
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/14825/elektricke-stlpy-zse-nechybaju

Uvedomme si, že je platená preto, aby robila, nielen si naháala kšefty cez švagra a Mrázikovcov (akáže náhoda že Alfa Devín vyhráva všetky zákazky v Devíne, rovnako Mrázivkovci, iní nemajú záujem?)
11. jún 2015

Ing. František Gúcky

...mrzia ma akékoľvek nezhody medzi občanmi, treba sa rešpektovať, mať vzájomnú úctu. No je jasné, že stále je čo zlepšovať, a ak je to tak, ako hovoríte, tak to je nedostatok, na ktorý je správne poukazovať. Nesmie byť človek zaujatý na nikoho, musí prísť k zmieru týchto tzv. strán, lebo obec je tak zraniteľná v takých veciach, že potom sa nám tieto nedostatky budú zdať banálne. Čo sa týka tzv. "kšeftov", nechcem poukazovať na bývalého starostu, ako si prihral pozemky a pod. a môžem povedať, je to prirodzené, možno nech. Čo ma mrzí je, len ako s nimi naložia ďalej. Aj vy a aj ja máme okolo seba ľudí, ktorým môžem dôverovať, spoľahnúť sa a zadať im úlohu, tak je prirodzené, že oslovujete svojich blízkych. Ale ak by úloha bola na prvý pohľad predražená, /nie z krčmových rečí, ale posudkom/, tak súhlasím s kritikou.
Ale toto nikam nevedie, radšej hľadajme riešenia, čím by mohol každý z nás prispieť obci.
Príjemný deň :-)
PS: Hasičské autá sú možno aj majetkom DHZ, nezisťoval som, ale asi sa ich využitie riadi nejakými regulatívami z MV SR, zistím to, aby výsledok bolo "poliate" a nie "nepoliate" ľudia ochodní určite budú, keďže aj od nás nejaký ten príspevok obdržali :-)
11. jún 2015

Anonymný užívateľ

Žiaľ, zanedbané je celé mesto. Roky zanedbané. Hlavné mesto stredoeurópskeho štátu. Francúzsko v starostlivosti o krajinu (zeleň, prírodu, historické, kultúrne, technické pamiatky, tradície, architektúru, ...) nedobehneme, ani keď nám pobežia oproti.
11. jún 2015

Ing. František Gúcky

... je to presne tak a to ma na tom mrzí, lebo život je práve aj o tom :-), ale verím, že si to časom uvedomíme, všetci :-)
12. jún 2015

jajbolina

Pán Gúcky, na vás je vidieť, aký sme my Slováci nenároční. Starostka je dobre platená na to, aby kvalitne pracovala. Ak to nevie, alebo nechce robiť, nech odstúpi. požadujme ale VIAC!

Kolková je slabá a nekompetentná starostka, neviem či neviete alebo len tolerujete jej neschopnosti: čierna stavba požiarna zbrojnica, neodôvodnená pokuta za rekonštrukciu domu pri kostole alebo zjavné zlodejny-toalety za takmer 4 Sk v prepočte, pričom sa len rekonštruovali!!! Za to p. Gúcky mohli byť samoobslúžné toalety, nie tieto, ktoré sú pre verejnosť stále uzavreté. Má viacej úradníkov ako mali starostovia predtým, je hádavá (vinní sú všetci mimo nej, preto máme až neuveriteľné fluktuáciu na úrade), je nekompetentná.

Bola to Ľuba kolková osobne, ktorá pred výstavbou povodňovej hrádze povedala, že ju nepotrebujeme! Už tento jej výrok ju diskvalifikuje z verejnej funkcie.

Zopakujem: začnime konečne od politikov vyžadovať kvalitnú (nie podpriemernú či priemernú) prácu!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania