Kafendova-strom-suchý

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

V riešení
meno
Zoltan 02. marca 2024

DD. už niekoľko krát sme nahlásili aj my aj susedia oschýnajúci strom mirabelky. najprv bol prísľub o vyrezanie na jar , potom na jeseň . Je to na Kafendovej ulici 6 . Zo zadnej strany budovy pri kontajneroch . z pohľadu smerom do kopca na pravej strany vedľa chodníka smerom do školy Plickova . optimálne by bolo aj vykopanie s koreňom , aby sme tam mohli zasadiť nový strom . Paulownia - http://paulownia-sadenice.sk ... . Pravdepodobne sa poskodia nami zasadené iné rastliny , tak ak by ste to aj vykopávali , vopred by som rastlinky vykopal a uskladnil na znovuzasadenie . Ďakujem ZG. .

13. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Po jeho preverení budeme informovať o spôsobe riešenia.

Eva Váczy, inšpektorka životného prostredia
14. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

aktuálny stav dreviny preveríme a v prípade jej zlého zdravotného stavu bude zaradená do najbližšej žiadosti o vydanie súhlasu na jej výrub. Po nadobudnutí právoplatnosti rozhodnutia, ktorým bude výrub povolený, zabezpečíme asanáciu stromu.

Čo sa týka výsadby drevín (stromov a krov), tú je možné zrealizovať len po predchádzajúcom písomnom súhlase vlastníka pozemku a tiež preverení umiestnenia inžinierskych sietí.
Paulownia je strom väčšieho vzrastu, ktorý potrebuje dostatočný priestor, preto jej umiestnenie v tesnej blízkosti bytového domu nie je vhodné.
Do predzáhradky odporúčame výsadbu krov, trvaliek, letničiek, okrasných tráv a pod.

Eva Váczy, inšpektorka životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania