Bodrocká-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné


V riešení

Dobrý deň, pred viac ako 5timi mesiacmi boli zjednosmernené dva úseky Bodrockej ulice. No do dnešného dňa bežne jazdia autá v protismere, na základe čoho vznikajú kolízie. Je to nebezpečné, nakoľko cez dané cesty prechádzajú aj deti do a zo školy. Nie je možné kontaktovať MsP, nakoľko by tu museli stáť nonstop. Uvažuje MiU nad nejakým iným riešením, napr. dopravnou kamerou a objektívnou zodpovednosťou?

06. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Miestny úrad Bratislava-Podunajské Biskupice nemá kompetencie na riešenie objektívnej zodpovednosti jazdy v protismere, takže s osadením kamery neuvažujeme.

S pozdravom

Odd. ŽP, O a CH
06. marec 2024

Dolne Hony

V takom prípade zrušte dopravné značky jednosmerky, lebo sú tam úplne zbytočné. Zjednosmernenie ulíc bolo asi s niekým riešené a malo to niečo pozitívne priniesť. Kto v takomto prípade preberá zodpovednosť za nesplnenie "úlohy"? Efekt to nesplnilo a ani nesplní, potiaľ nebudú tresty za porušovanie dopravného značenia. Nikdy nebude dosiahnuté požadované jazdenie iba v jednom smere a aj naďalej budú vznikať kolízie. Alebo ešte by mohla MsP odstaviť nepoužívaný príves z Pentagonu a postaviť ho na problémový úsek na Bodrockej.
19. marec 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
25. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o uvedenom probléme bolo vyrozumené vedenie OV MsP BA II. Hliadky túto skutočnosť preveria a v prípade zistenia protiprávneho stavu, budú tento riešiť.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
25. marec 2024

Dolne Hony

Veď nestihnem ani vytočiť 159 a auto je už preč... Tu je potrebné postaviť hliadky, alebo dať dopravné kamery, aby to riešili a možno časom bude dosiahnutý požadovaný efekt zjednosmernenia ulíc.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania