Bajkalská-cyklotrasa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Cyklotrasa je mimoriadne obľúbená a väčšina cyklistov ide z pešieho/cyklo mosta a naopak. Existujúca rampa je však dosť strmá s prudkým zatáčaním, a pre cyklistov na tejto trase skôr pôsobí ako šikana. Navrhol by som vylepšenie cyklotrasy bez potreby zmeny konštrukcie mosta. K mostu by sa dorobila ďalšia - "rovná" rampa v smere priamo z cyklotrasy. Ak by sa napájala na úrovni pätky mosta, polomery zákrut by boli prijatelné do takej miery, že by cyklisti vedeli využiť svoju rýchlosť z cyklotrasy ktorá ide smerom dole popod železničný most, aby zotrvačnosťov (takmer) vyšli na cyklomost. Stará rampa by mohla ostať pre ludí idúcich opačného smeru a kôli schodom od bytovky. Provizórne betónový úsek cyklotrasy popod železničný most by sa nahranil regulérnym chodníkom s adekvátnou konštrukciou a šírkou. Rovný úsek cyklotrasy, ktorý ide až po dialnicu a potom sa kolmo zalomí by mohol byť odstránený, lebo nemá zmysel a nikto ho nepoužíva. Pozemky pod navrhovaným riešením sú mestské. Obrázok je snaha o grafické zobrazenie toho čo som napísal.

07. marec 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
07. marec 2024

Martin

Errata: ...väčšina cyklistov ide z pešieho/cyklo mosta smerom na Mlynské Nivy a naopak.
07. marec 2024

PeteR

Tento nový podnet skončí rovnako ako tenn starý. Proste sa na to vykašlú ako sa vykašlali na to počas stavby D4/R7 keď sa vyriešili len cesty pre autá.
07. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme už preposlali kolegyniam a kolegom z príslušnému útvaru, ktorí sa budú snažiť vyriešiť ho v čo najkratšom čase. O ich postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie cyklodopravy

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
08. marec 2024

PeteR

Jéj, to je prekrásne štandardné odpoveď.

Predpokladám že ste im to poslali v štádiu návrhu D4/R7, teda pred vyše piatimi rokmi. Alebo sa mýlim, a od začiatku sa aj na tento kúsok ekologickej dopravy kašlalo?
13. marec 2024

Martin

Ešte pokus o nákres pohľadu z mosta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania