Mlynarovičova-nevhodne umiestnený

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

V riešení
meno
C K 15. marca 2024

Mlynarovičova 16, smetné nádoby v priestore pôvodne určenom na parkovanie, kde tvoria prekážku - súčasť cestnej komunikácie, aj podľa značenia. Z neznámych dôvodov však nevyznačený (bez čísla) parkovací box.

15. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, situáciu preveríme.
Kto? Referát životného prostredia
Kedy? marec/apríl 2024

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
19. marec 2024

C K

Na úvod by postačilo ozrejmiť, prečo box ako jediný nemá číslo - posobí to, že buď nebola dodržaná dokumentácia pracovníkmi vykonávajúcimi značenie alebo, že MČ sa pokúsila zlegalizovať stojisko v rozpore s vlatnými VZN.

Prosím objasniť, akého pôvodu je biele šrafovanie - či existovalo už pred značením "modrých" parkovísk a bolo iba obnovené, alebo naopak, vzniklo po zavedení zóny.
25. marec 2024

C K

Podnet už bol ŽP riešený v podobe: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/162531/mlynarovicova-nevhodne-umiestnene-kontajnery

Nie však ohľadom nesprávneho značenia a vôbec nie v zmysle zákona č. 8/2009 Z. z.:

Zákon o cestnej premávke

§ 2 ods. 2 písm r: Na účely tohto zákona sa ďalej rozumie prekážkou cestnej premávky všetko, čo môže ohroziť alebo obmedziť jazdu vozidiel a pohyb chodcov.

§ 43 ods 1: Kto spôsobil prekážku cestnej premávky, je povinný ju bezodkladne odstrániť. Ak to neurobí, je povinný ju bezodkladne odstrániť na jeho náklady správca cesty.

Podľa uznesenia Najvyššieho súdu SR, sp.zn. 5 Tdo 32/2012 zo dňa 28.06.2012:

Pod pojmom bez zbytočného odkladu (bezodkladne) treba rozumieť v lehote spravidla pár dní (max. 5 - 7 dní), no určite nie mesiac.

V tejto chvíli už je doba presiahnutá, prosím urgovať.
26. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci čakáme na vyjadrenie kolegov.
Kto? Referát dynamickej dopravy
Kedy? 2024

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
26. marec 2024

C K

Ďakujem za správne pridelenie.
09. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ohľadom nevhodne umiestnených košov na Lachovej 16 (v podnete sa uvádza Mlynarovičova, v skutočnosti sú umiestnené na Lachovej a prislúchajú bytovému domu na Lachovej 10-12-14-16) nastala zmena.

Kolegyňa z referátu životného prostredia (ďalej len „RŽP“) vyzvala koncom marca 2024 oficiálnym listom správcu bytového domu (ďalej len „BD“) na Lachovej, aby vykonal nápravu a predmetné koše odstránil a zriadil si kontajnerové stojisko (ďalej len „kontajnerové stojisko“) s uzamykateľnou bránou.
Správca bytového domu Lachova 10-12-14-16 na výzvu reagoval a požiadal o súčinnosť RŽP, ktorý pomohol správcovi BD určiť miesto, kde bude správca budovať kontajnerové stojisko pre príslušný bytový dom.
RŽP ďalej odporučil správcovi BD, aby sa o nájom časti pozemkov, potrebných pre zriadenie kontajnerového stojiska, obrátil na vlastníka uvedených pozemkov.

O posune vo veci nás informoval referát dynamickej dopravy, ktorý pri riešení podnetu spolupracuje s referátom životného prostredia.

V prípade zistenia ďalších informácií v danej veci, vás budeme informovať.

Ďakujeme ta porozumenie.
Kto? Referát životného prostredia
Kedy? 2024

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania