Kosicka ulica

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Kristian Mako 15. júna 2015

Dobry den, na Kosickej ulici v Bratislave je sustavne narusany nocny klud. Podniky menom MEM´S pub, alebo Viecha maju po 22:00 otvorenu terasu a ozyvaju sa s neho rehoty a vykriky aj po polnoci pri ktorom sa neda spat. Osobne som uz aspon 2 krat volal mestku policiu aby tento problem riesili. Mam male dieta a aj z tohoto hladiska je tato situacia neunosna a ani ja a ani maly nedokazeme pri tomto hluku spat, hlavne ked je teplo a musime mat otvorene okno. Ziadam mestku cast ruzinov aby tento problem urgentne riesili. Dakujem.

S pozdravom Mako.

16. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Podnikateľské subjekty majú v zmysle VZN č. 28/2013 o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mestskej časti Bratislava - Ružinov, len povinnosť oznámiť mestskej časti prevádzkový čas, ktorý si sami určia v medziach príslušných ustanovení VZN. VZN je záväzné pre všetky podnikateľské subjekty pôsobiace na území mestskej časti. Mestská časť neposkytuje žiadne individuálne výnimky mimo rámca daného týmto VZN a taktiež nie je možné podnikateľskému subjektu individuálnym správnym aktom obmedziť resp. skrátiť prevádzkový čas.
Pokiaľ dochádza v súvislosti s výkonom podnikateľskej činnosti v prevádzke k porušovaniu nočného kľudu a verejného poriadku fyzickými osobami je možné , že sa takéto fyzické osoby dopúšťajú priestupku v zmysle § 47 ods. 1 písm. b) resp. § 48 zákona č. 372/1990 Zb.. V zmysle zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, zákona č. 377/1990 Zb. o hlavnom meste Slovenskej republiky Bratislave v znení neskorších predpisov a Štatútu hlavného mesta SR Bratislavy je mestskej časti daná pôsobnosť na prejednávanie priestupkov len, ak tak ustanovuje osobitný predpis a súčasne Štatút hlavného mesta SR Bratislavy. Na prejednanie vyššie uvedených priestupkov v blokovom konaní je v mestskej časti právomoc zverená mestskej polícií.
Preto zo strany občanov bývajúcich v okolitých domoch je potrebné pri každom takomto porušení kontaktovať buď mestskú políciu alebo štátnu políciu, ktorá bude uvedené podnety prešetrovať a následne postupovať na Mestskú časť Bratislava – Ružinov alebo na Okresný úrad Bratislava, ktorý až na základe týchto hlásení od polície môže začať konanie.





kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania