Rajecká 10-detské ihrisko-dopravné značenie


V riešení
meno
Katarína 20. marca 2024

Dobrý deň, chcem sa spýtať či sa nejako nedá vyznačiť oblasť pri Rajeckej 10, pri detskom ihrisku, že sa po chodníku nesmie jazdiť na motorke, ideálne dvojjazyčne (SK aj UA), je to úsek mimo ciest, kde sa bežne hrajú deti a po úseku od úzkeho prechodu z Hradskej na Rajeckú 6-10 sa premáva pán na motorke a očividne nerozumie, že je to veľmi nebezpečné. Aspoň na ihrisku by mohli deti voľne a bezpečne behať. Prípadne či sú nejaké iné možnosti ako by sa dala zabezpečiť bezpečnosť a informovanosť. Ďakujem.

20. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Preveríme ho na príslušnom referáte, o nasledovnom postupe Vás budeme informovať.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát dopravy a pozemných komunikácií
Kedy? v priebehu najbližších dní

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
20. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

chodník je komunikácia alebo časť cesty určená pre chodcov, ktorá je spravidla oddelená od vozovky výškovo alebo iným spôsobom. V zmysle zákona o cestnej premávke dochádza zo strany vlastníka motorového vozidla k porušovaniu predmetného zákona. V prípade, že sa konanie bude opakovať, kontaktujte prosím MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.

S prianím pekného dňa
Kto? Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
20. marec 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
25. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ukladanie bariér, zmeny alebo doplnenia vodorovného a zvislého dopravného značenia však nie je v kompetencii MsP. Na takéto úkony je príslušný správca komunikácie.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania