Brigáda pri Soviej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Lacko 17. júna 2015

Zbytočná brigáda pri Soviej ulici vs. zanedbávané stojisko separovaného odpadu pri zastávke Husova ulica. Kto určuje aktuálnosť problémov?

21. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Plný kontajner bol odvezený. Ohľadom separovaného odpadu bola telefonicky aj písomne kontaktovaná spoločnosť OLO odvoz a likvidácia odpadu a.s.

Jana Plevová
24. jún 2015

Lacko

Lesík pri Soviej ulici bol pred časom z veľkej časti vyrúbaný. Mediälne sa prepieralo, že aj keď bol sprivatizovaný, výrub bol nezákonný. Celý hurhaj okolo toho išiel postupne do stratena. Prečo sa brigádou mal čistiť súkromný pozemok?
Pre potreby brigády, boli dovezené dva veľkokapacitné kontajnery. Či už z dôvodu nízkej účasti, alebo nedostatku odpadkov, v nedeľu ráno (t.j. deň po brigáde!!!) tam stáli s trochou odpadkov na spodku (viď obr. v odkaze). Prečo neboli ešte v sobotu po brigáde kontajnery odvezené? V pondelok ráno už boli plné nadrozmerného domového odpadu, ktorý určite nepochádzal z lesíka (viď obr.). Niekomu bol pod zámienkou brigády zabezpečený ich odvoz.
03. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Spoločnosť OLO odvoz a likvidácia odpadu a.s. nám písomne potvrdila kompletné dočistenie Zberného hniezda na Hlavnej ( zastávka Husova).

Na otázky ohľadom brigády sme požiadali o odpoveď organizátora:

Lesík na Sovej ulici nie je súkromný pozemok, ale patrí mestu, správcami pozemku sú podľa výpisu z katastra MČ BANM a Mestské lesy v BA.

Účasť na brigáde bola dostatočná, zúčastnilo sa 13 ľudí, rovnako bol dostatok odpadkov, lebo obidva kontajnery boli v sobotu na obed naplnené.

Na základe rozhodnutia organizátorov brigády boli kontajnery na mieste ponechané až do pondelka, aby sa miestni obyvatelia mohli zbaviť prípadného odpadu zo svojich domov a záhrad a kapacita kontajnerov bola plne naplnená (táto informácia bola občanom Koliby oznámená pomocou FB stránky OZ Za lepšiu Kolibu). Túto možnosť obyvatelia naplno využili, z čoho sa tešíme, lebo takto aspoň odpad neskončí v lesíku.








Jana Plevová
13. júl 2015

Lacko

To, že bol podnet "s radosťou" označený za vyriešený svedčí o totálnom nepochopení jeho podstaty (úmyselnom?). Podnet bude totiž vyriešený až keď sa takéto plytvanie prostriedkami nebude opakovať. Podnetom nebol úmysel riešiť už zbytočne vyhodené prostriedky, ale zabezpečiť do budúcnosti v prvom rade plnenie už daných povinnosti (napr. zabezpečovať pravidelný odvoz separovaného odpadu) a až keď budú takéto povinnosti zvládnuté, organizovať akcie, ktorými sa asi chce poukazovať na angažovanosť vedenia vo veciach verejných.
05. december 2015

Lacko

Napriek označeniu podnetu za vyriešený, stav naďalej pretrváva. Opakovane sa pri kontajneroch na separovaný odpad tvorí skládka všetkého možného vytvárajúca útočisko všakovakej hávedi. Problém spôsobuje stále ten istý nedostatok. Nezabezpečuje sa vyprázdňovanie kontajnerov, čo má za následok, že prinesený separovaný odpad sa kladie vedľa nich. A keď sa na zemi objaví pytel so separovaným odpadom, nasleduje kladenie aj toho neseparovaného. Ako to potom dopadne, vidieť na obrázku. A pytle stále pribúdajú. Keď MČ nie je schopná zabezpečiť vyprázdňovanie kontajnerov čo najskôr po ich naplnení, nech radšej stojisko pre separovaný odpad zruší. Takéto akože separovanie odpadu prináša viac svinstva ako úžitku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania