Stavebne prace bez povolenia ? Astrová 3

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Miloslav Kral 19. júna 2015

Dobrý deň,
od včera 18.6.2015 na dnes si majiteľ nehnuteľnosti na Astrovej 3,
rozširuje prístupovú cestu k svojej nehnuteľnosti na úkor parkovacieho miesta.
Čím prídeme o jedno parkovacie miesto.
Keďže parkovacích miest na Astrovej je už ako šafránu, žiadam o preverenie,
či majiteľ má na toto od mesta povolenie.

V prípade že nie, žiadam o zásah a vrátenie komunikácie do pôvodného stavu.

03. júl 2015

Miloslav Kral

Takže na parkovisku si môže postaviť hocikto, hocičo !!!!
24. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Stavebný úrad vykoná štátny stavebný dohľad na základe výsledkov ktorého bude ďalej konať.

kancelária starostu
11. august 2015

hoplla

2 mesiace a nic
02. september 2015

hoplla

a teraz pokracuje dalej
02. september 2015

Miloslav Kral

Som zvedavý kedy sa do toho konečne pustia kompetentný.
Pripadám si ako v krajine kde si môže každý robiť čo chce.
02. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Podnet sme postúpili na prešetrenie Stavebnému úradu, ktorý oznamuje nasledovné skutočnosti:
Orgán štátneho stavebného dohľadu, poverený zamestnanec stavebného úradu vykonal štátny stavebný dohľad ohľadom zabratia jedného kolmého parkovacieho stojiska pre verejnosť vybudovaním betónovej spevnenej plochy a následným rozšírením existujúceho vjazdu na komunikáciu Astrová, na pozemku parcely registra „E“ p. č. 15574/400, k. ú. Ružinov vo vlastníctve Slovenskej republiky a v správe Ministerstva hospodárstva, Mierová 19, 821 05 Bratislava, podľa výpisu z katastra nehnuteľnosti vedeného Okresným úradom Bratislava, Katastrálnym odborom, na liste vlastníctva č. 7902.
Operatívny štátny stavebný dohľad na tvare miesta za prítomnosti zástupcu spoločnosti FINBUILD, a.s., Astrová 3, 821 01 Bratislava, IČO: 35 702 516, verifikoval, že stavebník zrealizoval predmetnú stavbu bez ohlásenia stavebnému úradu. Absenciu zabratého parkovacieho miesta stavebník nahradil uvoľnením piatych parkovacích miest pre verejnosť na opačnej strane pozemku, ktoré boli donedávna využívané ako vyhradené parkovanie.
Podľa § 88a ods. 1 stavebného zákona ak stavebný úrad zistí, že stavba bola postavená bez stavebného povolenia alebo v rozpore s ním alebo bez písomného oznámenia stavebného úradu podľa § 57 ods.2 pri stavbách, ktoré treba ohlásiť, začne z úradnej povinnosti konanie a vyzve stavebníka stavby, aby v určenej lehote predložil doklady o tom, že dodatočné povolenie nie je v rozpore s verejnými záujmami, chránenými stavebným zákonom a osobitnými právnymi predpismi.
Podľa § 88a ods. 2 stavebného zákona, ak vlastník stavby požadované doklady nepredloží v určenej lehote, alebo ak sa na ich podklade preukáže rozpor s verejnými záujmami, stavebný úrad nariadi odstránenie stavby.
Podľa § 88a ods. 6 stavebného zákona stavebný úrad nariadi odstránenie stavby aj v prípade, ak stavebník v určenej lehote nepredloží žiadosť o dodatočné povolenie, resp. ak nesplní podmienky rozhodnutia o dodatočnom povolení stavby.
Voči stavebníkovi stavby bude stavebný úrad viesť samostatné konanie o správnom delikte podľa ustanovenia § 106 stavebného zákona, v ktorom rozhodne o uložení pokuty za porušenie stavebného zákona. Po uplynutí lehoty stanovenej stavebníkovi na predloženie dokladov resp. aj pred uplynutím tejto lehoty v prípade, že podklady na konanie budú úplné, bude stavebný úrad v konaní pokračovať v zmysle ustanovení stavebného zákona.



kancelária starostu
02. október 2015

hoplla

1) to ze si niekto neprenajme parkovacie miesta nie je mozne povazovat za vytvorenie parkovacieho miesta 2) neviem ci vasi pracovnici boli na inej ulici alebo si z nas robia srandu, ale 5 rezervovsnych parkovacich miest je tam stale vid. foto
18. apríl 2019

Miloslav Kral

Cesta stale nieje v povodnom stave. A je ukrojene z parkoviska.
18. august 2021

Natalia

Len pre info ako investor uvolnil 5 parkovacích miest na konci budovy!! Aktuálne začal výstavbu 3 poschodovej budovy na pozemkoch patriacich hlavnému mestu a okrem pôvodného miesta zabral ďalších 45 parkovacích miest. Nechápem ako hlavné mesto a pán Vallo môže toto tolerovať.
18. september 2021

Scarlett Weinzettlova

Ma táto stavba povolenie na vykonavanie hlucnych prac cez víkendy? Stavba je max 5m od bytov, sobotu ráno 7.20 zbijačky, cilkulare.. No celé zle
19. september 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň pani Weinzettlova,

Tento podnet bol uzavretý - pôvodne sa vzťahoval k rozšíreniu prístupovej cesty s dopadom na parkovacie miesta.
Hlučné práce, ktoré uvádzate, sa zrejme vzťahujú k výstavbe budovy (usudzujem podľa komentára od Natálie). Prosím preto, aby ste na to zadali nový podnet.
Ďakujem za pochopenie.

S pozdravom,

Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania