Školska jedálen

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Jana 22. júna 2015

Dobrý deň,
zistila som, že v prípade, ak je dieťa cez leto nahlásené v škôlke čo i jediný deň, musí rodič platiť ďalšie peniaze za réžiu v plnej sume, teda pre vajnorské dieťa 4 eurá, v prípade mimovajnorského dieťaťa je to 7 eur. Chcem sa opýtať z akého dôvodu je tento poplatok účtovaný v celej sume. Veď strava na jeden deň pre dieťa je 1, 27 eura. Nie je to trochu prehnané, aby sa za prevádzku platilo viac ako stravu, ktorú tam dieťa skonzumuje? Som presvedčená, že mnoho rodičov prekvapí táto informácia ako mňa.
Ďakujem za skorú odpoveď.
S pozdravom

22. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Aj keď sa budeme snažiť Váš podnet vybaviť čo najskôr, chceme poprosiť o trpezlivosť a ohľaduplnosť vzhľadom k tomu, že každý referát úradu rieši nemalé množstvo už došlých úloh.

Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom

Mária Horváthová
Sekretariát starostu
MČ Bratislava – Vajnory
23. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Ďakujeme za Váš podnet.

Dňa 22.06.2015 bol na miestny úrad Bratislava-Vajnory elektronickou formou doručený Váš podnet ohľadom výšky príspevku na režijné náklady v školskej jedálni počas letných prázdnin.

Uvedenú problematiku rieši Všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti Bratislava-Vajnory č. 2/2015 zo dňa 19.02.2015, ktoré bolo menené a doplnené Všeobecne záväzným nariadením mestskej časti Bratislava - Vajnory č. 4/2015 zo dňa 31.03.2015.

Čl. 8 daného VZN upravuje príspevok na režijné náklady v školskej jedálni a výdajnej školskej jedálni v zriaďovateľskej pôsobnosti MČ Bratislava - Vajnory a to konkrétne v odseku 2 tak, že príspevok na režijné náklady v šk. jedálni a výdajnej šk. jedálni sa určuje a uhrádza v danej sume /mesiac.

Z uvedeného vyplýva, že tak ako uvádzate, je réžia hradená v plnej výške mesačne, bez ohľadu na to, koľkokrát sa dieťa v šk. jedálni v daný mesiac prestravuje.

S pozdravom

JUDr. Michaela Královičová
oddelenie vnútornej správy
referát sociálnych vecí, zdravotníctva a školstva

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania