Autá na cestičke pre chodcov a cyklistov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Jaroslav Bobovský 07. augusta 2012

Cestička medzi Hlinickou ulicou v Krasňanoch a kozmetikou vedúca súbežne s električkovou traťou je označená dopravnou značkou C9 cestička pre chodcov a cyklistov. Mimochodom je to jediný cyklochodník v rači dlhý cca 200 metrov.V jednej zo záhrad začinajú stavať stavby a jediná prístupová cesta k nej je po spomínanej cestičke. Chcem sa preto spýtať, či stavebník dostal výnimku, že môźe cestičku proti predpisom používať a v prípade, že ju dostal, prečo nie je tato výnimka vyzncená pislušnou dopravnou značkou. Že autá jazdia po cestičke proti predpisom je jasné aj z fotografie a aj z rozrytého trávnatého porastu popri cestičke, keďže ani osobné auto sa oboma kolesami na cestičku nezmestí.

08. august 2012

Matrin z Krasnian

Autor tohto prispevku (p. Jaroslav Bobovsky) je pravdepodobne majitelom toho osobneho auta, ktoremu stavebne auta (vadia). Ak nie tak sa mu ospravedlnujem.
Ako obyvatel tejto lokality rad strpim DOCASNE vyuzivanie tohto chodnika/cesticky stavebnými autami, ktore tam buduju sportový areal (tartanovú bezecku drahu), ktorý bude sluzit nasim detom ako aj ostatnym obyvatelom Krasnian.
Viac mi skor vadia arogantní majitelia zahrad, nehnutelností, ktorý po tejto cesticke cezohladne jazdia celorocne a dost neohladuplne voci cyklistom, mamickám s kocikmi a pod. Auto jedneho z nich je aj na obrazku.
08. august 2012

Jaroslav Bobovský

Pre Martina z Krasňan. Nie som majiteľom žiadneho auta (ospravedlnenie prijímam) a vadia mi všetky autá, ktoré na cestičke jazdia.

Najviac mi však vadí to, čo som napísal. Buď autá nemajú výnimku (teda porušujú predpisy), alebo výnimku majú a nedali na cestičku príslušnú značku. Martin možno strpí dočasné využívanie cestičky, ale aj dočasné značky predsa jestvujú a má ich zabezpečiť investor stavby. Vôbec dopravné značky v Rači a Krasňonoch sú osobitný prípad (neexistencia, prípadne absolútne zbytočné značky)
30. august 2012

Marta

Denne jazdím na bicykli po tejto cestičke, v pondelok ráno sa nestačím čudovať,keď zrazu sa z bočnej uličky vyrútilo auto,ten "expert" za volantom sa na mňa osopil, že mám páliť do p.... ! Podotýkam,že to auto vybehlo z uličky,ktorá je za chrbtom toho fotografa, t.z. že "expert" za volantom toho auta,nemal čo robiť na tej ceste určenej pre cyklistov a chodcov. Zrejme si takto denne skracuje cestu inak by to musel obchádzať celé.Preto by nebolo od veci,aby mestský úrad tam osadil buď betónové stĺpy alebo železné zábrany tak,aby tadiaľ nemohli jazdiť takí bl...,ako je uvedený "expert". Je to nehorázne,že aj tu sú ohrozený chodci aj cyklisti. Alebo sa čaká na tragédiu?
23. október 2012

Netro

stlpiky tam tusim volakedy boli
06. november 2012

Milan Polakovič

A čo samospráva, mŕtvy chrobák?
08. november 2012

Milan Polakovič

Miestny úrad v Rači neodpovedá ani len do klasických 30 dní, dnes sú to už 3 mesiace od uverejnenia podnetu. Miestny úrad sa neunúva ani len občanovi odpovedať.
18. január 2013

Odpoveď samosprávy

V areáli Centra voľného času na Hlinickej č. 1 bola realizovaná výstavba bežeckej tartanovej trate, ktorá bude slúžiť na ľahkoatletické tréningy pre mládež zo širokého okolia Rače. Ako jediná prístupová komunikácia, ktorá by umožnila prístup stavebných mechanizmov a zásobovanie stavby stavebným materiálom je chodník pre chodcov a cyklistov popri električkovej trati, ktorého správu vykonáva Mestská časť Bratislava - Rača. V predchádzajúcom období vandali odstránili hrubé oceľové stĺpiky brániace vjazd automobilov na uvedený chodník z obidvoch strán. Dodávateľ stavby to využil na zásobovanie stavby. Zaviazal sa na odstránenie škôd, ktoré vzniknú pri užívaní tohto chodníka v plnom rozsahu. V príprave stavby však opomenul zlegalizovanie dočasného dopravného značenia. Mestská časť Bratislava - Rača zabezpečí osadenie ťažkého betónového kvetináča zo strany od ulice Nový záhon, namiesto vandalmi odstráneného oceľového stĺpika. Rovnako bude v jarných mesiacoch riešená aj zábrana na strane od Hlinickej ulice.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
26. apríl 2013

Samo

Neverím vlastným očami, skoro som pádom z bicykla, dnes boli na tomto cyklochodniku osadene tie dlhoslubovane zábrany. Ďakujeme.
28. apríl 2013

Samuel Teplansky

Bol tam osadeny betonovy kvetinac natrety na zlto zo strany AB kozmetika.Ale uz je mierne posunuty tak aby sa zmestilo auto medzi elektrickovu trat a zmieneny kvetinac.Tam pomoze len zabrana zo strany CVC Hlinicka.
28. apríl 2013

Samo

Prikladam foto s osadenym kvetinacom.
28. apríl 2013

Samuel Teplansky

Pre Samo:Vo stvrtok bol osadeny a bol otoceny tak ze viac natreta strana smerovala k AB kozmetike.Takze niekto s nim umyselne pootocil.Skusme hadat kto?Asi niekto kto tam jazdil v zime po odhrnuti mestskou castou ako pristupovej komunikacie a teraz si skracujuci cestu.Arogancia.
29. apríl 2013

Samo

No tak asi ho treba znovu vratit na povodne miesto a hrat sa s nim kto z koho :-(.
06. november 2013

Samuel

Tak a zase kvetinac zmizol.Asi nejaky aktivny zahradkar.Pacil sa mu kvetinac
so zltym pruhom.A samosprava aj so STARZom hraju mrtvych chrobakov.A od Hlinickej neurobili vobec nic ako slubili.
06. november 2013

Samuel

Tak a zase kvetinac zmizol.Asi nejaky aktivny zahradkar.Pacil sa mu kvetinac
so zltym pruhom.A samosprava aj so STARZom hraju mrtvych chrobakov.A od Hlinickej neurobili vobec nic ako slubili.
06. november 2013

Samuel

Tak a zase kvetinac zmizol.Asi nejaky aktivny zahradkar.Pacil sa mu kvetinac
so zltym pruhom.A samosprava aj so STARZom hraju mrtvych chrobakov.A od Hlinickej neurobili vobec nic ako slubili.
06. november 2013

Samuel Teplansky

Dobry.
Ako slubila prednostka uradu bol po urgenciach osadeny kvetinac zo strany AB kozmetika ktory bol posunuty po par dnoch nastranu aby sa tam zmestilo auto a teraz oktobri zmizol nadobro.Na strane od Hlinickej nebolo urobene vobec nicpo cely rok ako bolo slubene a napisane v odkaze.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania