Vybudovanie chodníka pri Sumbalovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Karlovešťan 23. júna 2015

Dobrý deň,
chcel by som požiadať, či by nebolo možné vybudovať chodník, ktorý by spájal Sumbalovu ulicu s nadchodom cez električkovú trať (zast. Nad lúčkami). V minulosti boli plány, aby pokračoval od nadchodu chodník (schody) rovno až na Dlhé diely, avšak nerealizoval sa. V súčasnosti sa tam nachádza vyšľapaná cestička, ktorá je však v zime (kedy je blato) neschodná. Prosím zvážte to, uľahčili by ste tým mnohým ľuďom dochádzanie.
Ďakujem.

23. jún 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

priorita bude dalsi mrakodrap
24. jún 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

inspirativne namety na upravu ilegalenho chodnika najdete na nete aj inou formou ako zmazanim

http://www.alleideen.com/gartengestaltung-und-pflege/08/gartentreppe-selber-bauen.html
24. jún 2015

Michal K.

velmi pekne napady, hned by bolo sidlisko krajsie a veselsie.
uz davnejsie som navrhoval samosprave upravu toho miesta. existujuci nadchod je malo vyuzivany prave pre jeho zle napojenie na infrastrukturu. uprava by nemala vsak koncit iba vybudovanim chodnika a schodov k najblizsiemu domu nad nim, pretoze tak bude sluzit mozno iba zopar jeho obyvatelom. bolo by potrebne pokracovat chodnikom aj na prilahlej strane ulice nad luckami az ku schodom, kadial prichadza denne mnozstvo ludi z velkej casti sidliska k elektrickam. teraz sa im nechce zbytocne chodit dva krat cez ulicu tam a spat, ale idu po ceste a potom krizom cez dva prudy aut a zabradlie na zastavku, a nadchod drviva vacsina uplne ignoruje. po uprave by mnoho chodcov radsej presla bezpecne nadchodom. zaroven by aj komercne priestory na prizemi domu boli zaujimavejsie a sluzby ziskali viac potencialnych zakaznikov.
24. jún 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

treba ist osobne na mestsku cast a predniest poziadavku.. stretneme sa tam?
24. jún 2015

Michal K.

to nie je zly napad. ale skusme nechat najprv samosprave nejaky cas na reakciu a uvidime.
25. jún 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

presne pan biro.. samosprava nic nekona.. a nic nebude lebo je to iba a stale dookola o prachoch..nefunguje vyber dani a karlovestania iba musia akceptovat dolu vodou stav.. a vekom uz radsej rezignacia a ine stavy letargie..na to sa spolahnu komuny a magistrat.. a to im vyhovuje..
06. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť preverí možnosť vybudovania chodníka majiteľom pozemku, ktorým je Hlavné mesto SR Bratislava.
V súčasnosti z financií schválených na opravy chodníkov zabezpečujeme nutné opravy. Najdôležitejšie lokality, kde je potrebné vybudovať chodníky priebežne riešime nacenením prác a verím, že sa stanú prioritou pre rozpočet na rok 2016.
V minulosti sa žiaľ výstavba nových chodníkov zanedbala, mestská časť pripravuje harmonogram ucelených opráv a postupnej výstavby nových chodníkov. Aktuálne sa spracováva projekt opravy nájazdu na ulici Ľ. Fullu.

Mgr. Michal Drotován

Vedúci oddelenia dopravy a životného prostredia
[email protected]
18. október 2015

Erika

Opätovne žiadame o vybudovanie prístupu k nadchodu na ul. Nad lúčkami. Nadchod sa bez prístupového chodníka a schodov nedá používať, resp. je to nebezpečné. Je to mimoriadne frekventovaná zastávka. Priechod by mal slúžiť okrem iného aj školákom, aby mohli bezpečne prechádzať do MŠ a ZŠ na Tilgnerovej ulici.
Veríme, že napriek všetkým dôvodom sa podarí vybudovať cca 6 schodov a 8 metrov chodníka.
04. december 2016

Daniela

Rok 2016 pomaly končí a chodník, ktorý my okolobyvajuci potrebujeme ako soľ, stále nikde. Je to veľmi smutné, kompetentní nič neriešia. Ešte raz apelujem v mene všetkých obyvateľov Sumbalovej ulice, vybudujte nám prosím chodník! Keď už nemáme kde parkovať, nech aspoň naše deti nederú nohavice pri pádoch na tomto provizórnom vyšľapanom chodníku!
25. január 2018

Kristina

Ha, tento chodnik tu chyba cely moj zivot (27 rokov), takze si nemyslim, ze ho tak skoro niekto postavi. Ja uz som si aj zvykla, clovek si zvykne na vsetko. Ale nemalo by to tak byt...
17. júl 2018

michal

Nad nadchodom na Karloveskej ulici (zast. Nad luckami) je dlhodobo problem s presunom z Dlhych dielov z ulic Jana Stanislava a Sumbalova, kedy nie je mozne bezpecne zist kopec, najma v zime, az k nadchodu. Jediny bezpecny sposob je pripojit sa na ul. Nad luckami a cele to obist, co je par stoviek metrov navyse, a potom je uz vyhodnejsie prejst priamo cez cestu, cim samotny nadchod de facto straca zmysel.
Bolo by mozne medzi nadchodom a Sumbalovou ulicou spevnit svah a postavit chodnik a schody? Myslim si, ze by sa tym podstatne zvysila bezpecnost.

Vdaka.
19. február 2019

Juraj Hajnala

Dobrý deň,

bolo by možné na Sumbalovej ulici poloziť chodník, pripadne postaviť schodisko smerom k lávke nad zastávkou Nad lúčkami?

Ako je možné vidieť aj na priloženej fotografii, denne tadiaľ prejde niekoľko stoviek ľudí (áno, dá sa tam dostať aj 200 m obklukou - nikto to nerobí) a lúka je na tomto mieste beztak úplne vychodená - po daždi resp. po snežení je tam iba blato alebo utlačený sneh/ľad.

Za odpoveď vopred ďakujem a prajem pekný zvyšok dna

S pozdravom Juraj Hajnala
09. august 2019

Michal

Dobry den,

Bolo by mozne s tymto nejak pohnut? ad2 nebolo by efektivnejsie a menej nakladne s tym nieco spravit este teraz, ked su 50m vedla tazke mechanizmy zabezpecujuce rekonstrukciu trate?
09. august 2019

Michal Molčányi

Vo veci sa nedávno podnikli určité kroky, keďže Mestská časť získala na základe uznesenia Mestského zastupiteľstva zo dňa 25. apríla 2019 v týchto miestach pozemok do nájmu, aby na ňom mohla vybudovať požadovaný chodník (https://zastupitelstvo.bratislava.sk/mestske-zastupitelstvo-hlavneho-mesta-sr-bratislavy-zasadnutie-25042019/bod-15/ )
16. január 2020

Michal

Zdravim, je januar, mame nieco nove?
16. január 2020

Michal

Zdravim, je januar, mame nieco nove ohladne vyberoveho konania resp. akehokolvek posunu vo veci?
23. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská časť má v pláne vybudovať pešiu komunikáciu na predmetnom mieste.

Momentálne je v štádiu prípravy pre územné konanie.

S úctou

Mgr. Mark Turňa
Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Karlova Ves
Oddelenie dopravy, životného prostredia a územného plánovania
referát dopravy
28. september 2020

David

Dobrý deň, sú nejaké nové informácie ohľadom prípravy chodníka?
29. september 2020

U NAS TAKA OBYCAJ

pan roman , preco uvadzate riesenie podnetu na sukromnom portaly, politicky angazovaneho podnikatela? je to nespravne smerovanie, robia si politicke bodovanie ?
10. október 2021

Michal K.

v tychto dnoch prebieha budovanie schodov. zial, rozbity panelovy chodnik zotava nadalej tak
10. október 2021

Roman Mihalik

Rozbitý panelový chodník sa v mieste napojenia nového chodníka opravovať nebude, aspoň nie v rámci tejto stavby, nakoľko magistrát do neho zasahovať nepovolil... Aspoň tak ma informovali z MÚ. Dobré, nie?
11. október 2021

Michal K.

nepovolil, pretoze konecne uznavaju, ze im patri? potom su teda zodpovedni za jeho stav a opravu?
08. december 2021

Michal K.

Napojenie schodiska je urobene kamennym kobercom. Tento povrch je uplne nevhodny na toto miesto, cize na zatazene miesta v exterieri. Vrstva zivice degraduje UV ziarenim a musi sa obnovovat aspon kazdych 24 mesiacov. To tu samozrejme nebude nikto robit a o par rokov sa povrch rozpadne, vsade bude mnozstvo kamienkov, a bude to nebezpecne.
08. december 2021

Michal K.

Povrch je urobeny nekvalitne a uz po par dnoch sa rozpadava.
08. december 2021

Michal K.

Od okrajov sa drobia kamienky
08. december 2021

Rozkopávky a prekážky BA

Takto kvalitne spravili betónový chodník za 3900EUR medzi lávkou a novým chodníkom Sumbalova.

https://www.facebook.com/rozkopavkyba/videos/451751459738744/
08. december 2021

Roman Mihalik

Michal K, chodník sa už rozpadáva, nebolo treba čakať roky. Aspoň zapadne medzi ten panelový rozbitý a nepokazí vizuál miesta.
09. december 2021

U NAS TAKA OBYCAJ

treba si vyziadat od obce cez info zakon, akym sposobom bolo vyberove konanie real, ake boli kriteria, kto bol druhy v poradi....kto realizoval stavbu.

detto by bolo zaujimave ten tankodrom pri shellke magistratom realizovany ako sa to cele spackovallo.. kedze asi uz nebudu tuto zimu dokoncovat stavbu...
09. december 2021

Admin KV

Dobrý deň, keďže chodník medzi nadchodom a Sumbalovou ulicou bol vybudovaný, tento podnet uzatváram ako vyriešený. V prípade poškodenia schodov alebo chodníka, prosím o zadanie nového podnetu.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania