Nepojazdné vozidlo

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Juraj Poledňák 12. augusta 2012

Na parkovisku pred domom Gercenova 8 / A je niekoľko rokov odstavená nepojazdná Škoda Favorit s EČV BA - 446 JX. Ako postupovať, aby sa parkovacie miesto dalo normálne využívať? Nikto z okolia nevie, kto je majiteľom a ako ho kontaktovať.

14. august 2012

RadoSlav

Nerad to pisem, ale najjednoduchsia metoda na tychto arogantnych majitelov je: odmontovat evidencne cisla. S auta sa stane vrak a vtedy nastane zrychleny rezim odstranenia vozidla.
17. august 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

odstavené auto už máme v evidencii. Majiteľa vozidla Škoda Favorit, e. č. BA 446 JX sme upozornili na technický stav vozidla. Majiteľ však v zákonnej lehote neprevzal upozornenie. V súčasnej dobe nemáme možnosť umiestniť vozidlo na určené parkovisko, nakoľko mestská časť nemá vytvorené také parkovisko, ktoré by spĺňalo kritéria stanovené zákonom pre umiestňovanie starých a poškodených áut. Zároveň sme požiadali Obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Bratislave o vyradenie vozidla z premávky na podzemných komunikáciách.

V súčasnosti vedie Obvodný úrad voči majiteľovi správne konanie za účelom vyradenia vozidla. Keď bude vozidlo bude vyradené z cestnej premávky a následne z evidencie polície, vozidlo necháme odstrániť.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
01. september 2012

Juraj Poledňák

Musím pochváliť prístup samosprávy, auto už pred týždňom zmizlo z parkoviska.
02. september 2012

Vlado

Vozidlo bolo odstranene samospravou alebo ho majitel len preparkoval na ine miesto???

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania