Zacláňajúci mikrobus na Čavojského

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Juraj Vrbik 30. júna 2015

Rád by som upozornil na mikrobus pri križovatke ulíc Čavojského a Špieszova. Vozidlo takto parkuje už vyše pol roka, čím zacláňa výhľad z križovatky. Domnievam sa, že mikrobus porušuje zákon, ktorý hovorí, že "vodič nesmie zastaviť a stáť na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou".
V tejto veci som už dvakrát kontaktoval mestskú políciu, ktorá údajne čaká, kým sa majiteľ vozidla vráti zo zahraničia. V danej križovatke sa zatiaľ 27. júna stala dopravná nehoda, kedy auto zrazilo mladého cyklistu, ktorý vychádzal spoza mikrobusu.
V tomto naliehavom prípade preto prosím o súčinnosť samosprávu, ktorá by sa mohla za vyriešenie podnetu prihovoriť u mestskej polície, prípadne by mohla problémové státie v tejto križovatke vyriešiť aj do budúcnosti.

01. júl 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

nechapem ako to od nehody nikto neriesil, to je marnost uradov, policie etc..ved to maju pod oknami, v tejto amorálnej spolocnosti ani pod okna sa urady nepozru ani pri cesto do prace a z prace nic nevidia iba ich zaujmy a POLITIKU! a to upoznujem neustale na veci co su nedaleko miestneho uradu a pod. a nic sa nekona..
08. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobry den.

MC Bratislava - Karlova Ves, na zaklade lustracie majitela vozidla na Krajskom riaditelstve PZ, vyzve majitela, aby dlhodobo stojace vozidlo - Citroen Jumper - odstranil.

Dakujeme za upozornenie.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
23. júl 2015

JS

Nehovoriac o tom, ze tam vsade auta parkuju na najazdoch pre invalidov, aj ked je dlazba urobena jasne cervenou farbou. Policia kludne prejde okolo a... NIC. Uz niekolko vozickarov som tam videl jazdit po ulici... lebo na chodnik sa proste nedostanu.
30. júl 2015

Jaja

Nie je mozne dane auto odtiahnut? Naozaj velmi brani vo vyhlade a dlhodobo porusuje dopravne predpisy....
31. júl 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

mesiac kompetetni nic nevedia posunut na vyriesenie problemu?..
20. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dnes sa nám konečne prostredníctvom Polície SR podarilo spojiť s majiteľom vozidla, ktorý bol dlhodobo nedostupný. V najbližších dňoch bude vozidlo, ktoré státím na uvedenom mieste porušuje viacero dopravných predpisov (stojí vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a neponecháva voľný chodník v šírke min. 1,5 m) odstránené.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
21. august 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

odpoved dopravneho referatu uvadza opet bezzubost samospravy voci protiprávnemu skutku, takato politika asi sotva vyhovuje obcanovi ..
03. september 2015

Juraj Vrbik

Dobrý deň, vozidlo nebolo doteraz odstránené, resp. bolo len (pravdepodobne) majiteľom provokačne posunuté o 4 m ďalej. Takto zacláňa rovnako, bráni pohybu chodcov a devastuje chodník a krajnicu vozovky a pár metrov ďalej! Dokáže sa, prosím, samospráva na to pozrieť a doriešiť to? Ideálne by bolo žltým vodorovným značením parkovanie na tejto strane cesty úplne zakázať, dosť že sa parkuje aj na jej druhej strane, čím s okrem výhľadu z chodníka komplikuje aj prejazdnosť cesty.
Je to v moci samosprávy, si s takýmto arogantným majiteľom auta poradiť normálnou cestou, alebo budeme musieť na všetko podobné pripravovať petíciu???
Ďakujem.
04. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pri riešení podnetu musíme postupovať v rámci zákonných prostriedkov. Najprv sme vlastníka vozidla, súkromnú spoločnosť sídliacu v Karlovej Vsi písomne vyzvali na odstránenie vozidla. Výzvy sa nám opakovane vrátili. Upovedomili sme aj MsP, mestskí policajti boli v rôznych časových obdobiach viackrát osobne na sídle spoločnosti (v byte jedného z bytových domov), no nikoho nezastihli. Nakoľko MsP nespolupracuje s odťahovou službou, ktorá by bola schopná naložiť tak rozmerné vozidlo (v priestore za sedadlami má navyše naložený nejaký materiál), odstavené vozidlo sme riešili priamo s Políciou SR, ktorej hliadka sa 20.8.2015 z miesta spojila s dispečingom odťahovej služby, zabezpečujúcej odťah pre Políciu SR. Ani táto však nie je schopná pri rozmeroch a hmotnosti vozidlo naložiť a odviezť. Zhodou okolností v tom čase k hliadke prišla pani, matka vlastníka vozidla a informovala ju, že vozidlo je vraj nepojazdné. Hliadka Polície od nej zistila údaje vlastníka. Na základe týchto faktom sme očakávali, že vozidlo bude odstránené, no vlastník ho len posunul o pár metrov. Napísali sme mu novú výzvu, nakoľko som informoval jeho matku, že nepreberá poštu, dúfam, že tentoraz zásielku prevezme. Budem sa ešte informovať na Polícii SR a oznámim im, že vozidlo nebolo do dnešného dňa odstránené. Následne pridám aktualizáciu na OPS.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
04. september 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

uvadzam, ze v podobnych pripadoch je niekedy hruba sila vychodisko.. treba auto posunut do jazdnej drahy a policia bude problem okamzite riesit.. snad sa necaka na nehodu alebo az zranenia ...
04. september 2015

Peter

pán Vrabec, neverím, že postupujete "v rámci zákonných prostriedkov" - minimálne ich nevyužívate dôsledne. Chcete nám nahovoriť, že ak by bolo obdobné auto odstavené niekde v jazdnom pruhu v centre mesta alebo napríklad na niektorom Bratislavskom moste (čím by skolabovala celá doprava v meste), že by ste ho tam nechali stáť 2,5 mesiaca a vyhovárali sa, že to nikto nedokáže odtiahnuť?
04. september 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

prave tam ide POLICIA ...vie tam niekto prist kto je na blizku...?..a uviest potrebu odstranenia auta c?
04. september 2015

JS

predpokladam ze ani mestskej policii ani policii SR sa "nepodarilo" vsimnut si tie auta pakujuce na najazde pre vozickarov na chodnik (vidno na oboch obrazkoch, su jasne odlisene cervenou farbou), takze ten invalid ktory musi zist na cestu kvoli takto parkujucim autam sa ani nema sancu vratit na chodnik
11. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vozidlo už na danom mieste nestojí. Podnet je vyriešený.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
14. december 2015

Julius Viršik

Problém vobec nieje vyriesený, preparkoval vozidlo o par metrov dalej, majitel je p.Cigan, auto má ako sklad, plus este jedno terenne

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania