Dlhodobo parkujúce vozidlo

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 08. novembra 2016

Dobrý deň, na Beňadickej 13 v Petržalke dlhodobo parkuje odstavené auto - hnedá Škoda BA 138 DS. Prikladám fotky. Auto blokuje dve parkovacie miesta, pod ním vyrastá tráva. Parkuje tam viac ako jeden a pol roka bez pohybu. Prosíme o riešenie. Ďakujeme.

17. august 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dňa 14.08.2012 sme vykonali kontrolu vozidla Škoda 120 LS, žltej farby, odstaveného na Beňadickej ulici. V súčasnej dobe nemáme možnosť umiestniť vozidlo v zmysle zákona na určené parkovisko, nakoľko mestská časť nemá vytvorené také parkovisko, ktoré by spĺňalo kritéria dané zákonom pre umiestňovanie starých a poškodených áut.

Cez dopravný inšpektorát zistíme vlastníka vozidla a vyzveme ho, aby si auto spojazdnil alebo odstránil z verejného parkoviska.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
07. november 2012

Katarina Sediva

Dobry den, na zaklade Vasej vyzvy potvrdzujem, ze problem s tymto autom sa stale nevyriesil. Auto stale stoji na tom istom mieste a nic sa nezmenilo.
23. september 2014

Zuzana

Dobrý deň,
už prešli viac ako dva roky od nahlásenia podnetu a vrak je stále na svojom mieste. Zaujímalo by ma kde je problém. Podla pôvodného podnetu tam stojí už 4 roky!!!
08. november 2016

Ján

Dlhodobo (najmenej 5 rokov) odstavený vrak na Beňadickej ulici

Na Beňadickej ulici je už roky odstavené toto nepojazdné vozidlo, ktoré sa z miesta nepohlo už roky, nemá už vyše 4 roky platnú technickú kontrolu( od 18.05.2012). Navyše je zaparkované cez dva panely, takže blokuje miesto pre dve parkujúce autá. Žiadam o jeho odstránenie z daného miesta. Mám za to, že vozidlo svojim stavom a vzhľadom j ohrozuje životné prostredie a narušuje estetický vzhľad obce (mestskej časti).
18. november 2016

Ján

Rieši niekto vôbec na Miestnom úrade problematiku takýchto vrakov? Ak by ste sa do toho pustili systematicky, tak sa v Petržalke uvoľnia desiatky a možno aj stovky parkovacích miest.
22. november 2016

Ján

Poprosím riešiť takto, ako v Starom Meste a ostatných mestských častiach.
28. november 2016

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava vyzvala vlastníka k náprave, avšak bez odozvy. V náväznosti na to požiadala Okresný úrad o vyradenie z evidencie vozidiel - v tejto veci k dnešnému príslušný orgán nerozhodol.

Vzhľadom na zmenu zákona o odpadoch mestská časť Bratislava-Petržalka opätovne vyzve listom vlastníka k odstráneniu vozidla z verejného priestranstva v šesťdesiatdňovej zákonnej lehote. Ak počas tejto lehoty vlastník svoje auto neodstráni, mestská časť pristúpi k odstráneniu vozidla prostredníctvom zmluvnej spoločnosti.

mestská časť BA-Petržalka
19. december 2016

Ján

Dobrý deň na Miestny úrad, máte už nejakú reakciu od majiteľa vozidla?
11. marec 2017

Kamil

Nepojazdný vrak na Beňadickej 11

Nepojazdný vrak zaberajúci parkovacie miesto. TK a EK z roku 2006.
09. máj 2017

Ján

Auto je už odstránené. Trvalo to síce neprimerane dlho, ale podarilo sa to konečne vyriešiť.

ďakujeme

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania