Krásnohorská 18-20-neporiadok a odpadky-neporiadok vo VP

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

V riešení
meno
Ján 22. mája 2024

Lístie a smeti ešte z minulého roku na parkovisku Krásnohorská
18 až 20.

22. máj 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet.

Čistenie parkoviska na Krásnohorskej 18-20 prebehne podľa stanoveného harmonogramu, teda 25. júna: https://www.petrzalka.sk/cistenieparkovisk/.
Kto? Oddelenie správy verejných priestranstiev
Kedy? jún 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
09. jún 2024

Ján

Na parkovisku aj trávniku je množstvo odpadkov, papierov a medzi stojnými miestami je nepokosený trávnik, ktorý keď kosili tak nedokončili.
09. jún 2024

Ján

Nedokosený trávnik a smeti Krásnohorská 18 ,20, 21.


Prosím preposlať samospráve.
10. jún 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v okolí drevín sa nekosí a ani kosiť nebude, a to z dôvodu udržania vlahy v letnom období a zabráneniu poškodenia kmeňov. Ostrovček na parkovisku pokosili kolegovia do takej miery, ako to len bolo možné. Aj z vašich fotografií je zrejmé, že vozidlá občanov sú priam nacúvané na uvedenú trávnatú plochu. Kolegovia nemôžu kosiť na miestach, kde hrozí poškodenie majetku obyvateľov. V minulosti sme mali práve kvôli takejto záležitosti nemalé prieťahy a nemáme kapacity na to, aby sme sledovali, kedy obyvatelia odparkujú svoje vozidlo, aby sme na miesto mohli ihneď poslať kosca.

Kosbu, na ktorú poukazujete, považujeme za dostatočnú, a to v rámci možností, bez rizík. Ak to bude možné, kolegovia pokosia aj ostrovček v ďalšej vlne kosby.

Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Oddelenie správy verejných priestranstiev
Kedy? leto 2024

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
12. jún 2024

Ján

Preto by tam bolo vhodné jeden týždeň vopred umiestniť značku , že sa bude kosiť a upratovať parkovisko, aby tam neparkovali a tak by sa mohlo urobiť všetko naraz. Treba to len rozumne všetko naplánovať a zosúladiť.


Prosím preposlať samospráve.
12. jún 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

čistenie parkoviska na Krásnohorskej 18-20 prebehne podľa stanoveného harmonogramu, teda 25. júna: https://www.petrzalka.sk/cistenieparkovisk/. Informačné značenie sa umiestňuje minimálne 3 dni vo pred, ale ani to (skúsenosti) nezaručuje, že v deň čistenia bude parkovisko voľné. V rámci efektívnej deľby práce má mestská časť rozdelené partie, a to na vykonávanie rôznych špecializovaných úkonov. Čas kosby je rozdielny od času čistenia parkoviska a tieto aktivity nie je možné zosúladiť, kosba sa vykonáva na rozsiahlejšej ploche v rámci celého územia Petržalky. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Oddelenie správy verejných priestranstiev
Kedy? 2024

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
12. jún 2024

Ján

Pracovníci čo čistia parkovisko ,môžu ručnou kosačkou pokosiť ten kúsok - dva pásy trávnika aj popri čistení. Neviem prečo stále hľadáte spôsob , ako sa to nedá a nie ako by sa to dalo urobiť ! Treba len trochu vyjsť v ústrety nám občanom a nie si robiť po svojom. Mali by ste si uvedomiť , že bez nás by ste boli už bez práce. Nerád to pripomínam že žijete z našich daní ,tak by ste sa mali riadiť našimi potrebami a požiadavkami. Namiesto toho sa vám boh užiaľ musíme stále pripomínať.
Treba si to vedieť zosúladiť partie a činnosti tak , aby sa to robilo efektívne všetko naraz a nie na 10 x .


Prosím preposlať samospráve.
12. jún 2024

Antoan

Kosenie je povrchné . Nepokosené rohy trávnika. Zostávajú nepokosené ostrovčeky. Všetko sa robí narýchlo , len aby sa mohlo povedať že sa kosilo. V okolí parkovísk môžem potvrdiť sú dlhodobo odpadky.
Sami od seba nepoupratujú aj pol roka - rok pokým im to nepripomeniete aspoň 3 x aj to niekedy nestačí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania