"Adoptuj si kvetináč"

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Liee 01. júla 2015

Dobrý deň,
chcel by som sa Vás opýtať, či neplánuje mestská časť Ružinov (preto Ružinov, lebo tu bývam), alebo Bratislavská samospráva usporiadať podobnú akciu ako majú v Prešove :
http://presov.dnes24.sk/iniciativa-spevacky-katky-koscovej-a-netradicna-adopcia-presovcania-mate-sancu-pomoct-skraslit-mesto-209539

Myslím si, že by to prinieslo skrášlenie a skvalitnenie života v Bratislave ako celku, tak aj jednotlivých mestských častí...
Akcia by bola vo forme súťaže, ktorá by bola pod záštitou mesta (mestských častí) a na konci leta najkrajší a najudržiavanejší kvetináč by získal vecnú, alebo symbolickú finančnú odmenu.
Ďakujem
Erik

03. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
máte na mysli konkrétne kvetináče? Pretože mestská časť Ružinov ich nemá veľa k dispozícii. V júni sme realizovali s dobrovoľníkmi v rámci akcie Naše mesto výsadbu v kvetináčoch na Karadžičovej, na Mierovej je výsadba v kvetináčoch, podobnú akciu robili dobrovoľníci na Kamennom námestí v centre Bratislavy asi pred dvoma rokmi.

kancelária starostu
03. júl 2015

Liee

Pamätám si, že sa konala podobná akcia pred približne dvomi rokmi, bohužiaľ s chabým úspechom. Ja som skôr myslel, kúpiť nejaké väčšie kvetináče a umiestniť ich na frekventované miesta (napr. Bajkalská, Zimný štadión...), kde by boli aj pod dohľadom mestských kamier (vandali sa nájdu všade...). Kto by mal záujem, by sa u Vás prihlásil, zarezervoval by si konkrétny kvetináč a vysadil by podľa svojho uváženia rastliny o ktoré by sa aj sám staral. Motiváciou pre občanov by bolo, ako som už hore spomínal nejaká vecná, alebo finančná odmena za prínos na skrášlení mestskej časti/ Bratislavy.
13. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš nápad.
Toho času nechystáme nakupovanie takýchto kvetináčov.

kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania