Sáčky na psie výkaly

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Simona 02. júla 2015

Dobrý deň,

rada by som sa informovala, prečo v celej Petržalke permanentne chýbajú sáčky na psie výkaly. Po rokoch bývania v Ba-Nové mesto a v Ba-Dúbravke som sa vrátila do Ba-Petržalka pred rokom. Za ten čas denného venčenia psa som ani jeden jediný raz nevidela samotné sáčky v príslušných stojanoch a ani ich doplnenie. V ostatných mestských častiach, kde sa taktiež pohybujem, s tým problém nie je.

03. júl 2015

Yaya

neviem či je táto informácia ešte stále aktuálna ale tu by ste mohli nájsť "vysvetlenie": http://www.petrzalka.sk/2013-09-09-petrzalcania-si-v-prvom-tyzdni-odniesli-230-roliek/
10. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava-Petržalka osadila vo svojom katastrálnom území 206 ks košov na psie exkrementy a prostredníctvom dodávateľa zabezpečuje dvakrát do týždňa - v utorok a piatok - počas doobedňajších hodín ich obsluhu zahŕňajúcu vysypanie nádoby a zavesenie bloku s päťdesiatimi ks vreciek. Kontrolu dodávateľa obsluhy košov vykonávajú v pravidelných intervaloch inšpektori verejného poriadku a tak vieme, že vrecká sú do košov v rámci obsluhy skutočne dodané, no krátko na to však hneď miznú. V minulosti sme pokusne zvýšili počet dodávaných vreciek avšak bezvýsledne. Problém je, že vrecká v zásobníkoch na košoch sú len voľne zavesené a tak značná časť držiteľov psov, neberúc ohľad na ostatných, si vezme celý blok alebo jeho podstatnú časť a ostatným sa už potom neujde.
Mestská časť sa rozhodla tento problém riešiť aj tak, že každý chovateľ , ktorý má svojho psa zaevidovaného v Petržalke, si môže vrecká na psie exkrementy vyzdvihnúť aj na Miestnom úrade na oddelení životného prostredia na Kutlíkovej ulici č. 17 počas stránkových hodín.

mestská časť BA-Petržalka
11. august 2015

Stano

Tak na vlastné oči som videl ako po doplnení si všetky sáčky zobrala jedna pani. Ked som ju upozornil že sú tam aj pre iných tak mi povedala že keď ich nezoberie ona zoberie ich niekto iný. A to už nemá komentár....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania