Kropenie ulíc v Karlovej Vsi

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Lukáš 04. júla 2015

Tento týždeň a počas leta určite ešte niekoľkokrát Bratislavu zasiahnu horúčavy, kedy bude stúpať teplota až k 40°C. Magistrát na to zareagoval a na najbližšie dni zabezpečil kropenie ulíc vo svojej správe v centre a širšom centre mesta. Zaujímalo by ma, či mestská časť neuvažuje taktiež s kropením ulíc, ktoré má vo svojej správe. Nejde pritom o žiadne vysoké náklady a samotným kropením príde nielen k spláchnutiu nečistôt, ale aj k schladeniu okolia. Naposledy si kropenie ulíc v Karlovej Vsi pamätám približne 10 rokov dozadu čo je naozaj škoda.

K takémuto kropeniu pritom vôbec nemusí byť objednaná externá firma, ale v Bratislave máme niekoľko jednotiek dobrovoľných hasičov, ktorí by s tým isto vedeli pomôcť, tak ako v českom meste - Česká Lípa pri určite nižších nákladoch...

06. júl 2015

Stefan

Presne tak, volakedy sa automaticky kropilo v celom meste ked uz bolo 25 stupnov, teraz nic... Pritom je to podstatna vec a nejde o nejake obrovske naklady...
06. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť pripravuje prechod správy a údržby komunikácii a zelene pod vlastnú správu, následne bude prehodnotená aj možnosť kropenia ulíc.
Mestská časť Karlova Ves nemá dobrovoľný hasičský zbor, ktorý by vlastnil cisterny.
Ročné náklady magistrátu na polievanie ulíc spoločnosťou A.R.K. technické služby sa pohybujú približne vo výške 10 000 €. http://www.ark-ts.sk/files/documents/ark_magistrat_zmluva%20zuk_luk.pdf

Mgr. Michal Drotován

Vedúci oddelenia dopravy a životného prostredia
MiÚ MČ Bratislava - Karlova Ves
[email protected]
07. júl 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

v dubravke su hasici a vedia doviezt vodu za cenu nakupu vody, staci iba volat mestskej casti a ziadne ine admin operacie...
22. júl 2015

Xena

Chcela by som sa spýtať, či už nastal nejaký posun v prechode správy komunikácií do správy KV.
24. júl 2015

henrieta t

Dobry den, mohli by ste, prosim, specifikovat, kedy a kde sa polievali ulice v mesiacoch jun a jul 2015? Na Dlhych dieloch neregistrujeme ziadne polievanie a 10000 eur je dost velka ciastka na tento ucel. Teraz su prave teploty a cas na polievanie a tym pomoc obyvatelom. V Ruzinove som videla polievat v popoludnajsich hodinach viackrat.
24. júl 2015

Admin KV

Pani Henrieta, Mestská časť Karlova Ves tento rok zatiaľ nepolievala komunikácie vo svojej správe. Myslím však, že Magistrát tak už toto leto robí a polieva komunikácie vo svoje správe (t.j. cesty I. a II. triedy).

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
24. júl 2015

henrieta t

Ale ak mame v rozpocte planovane prostriedky, tak nechapem, kedy sa mieni polievat ak nie tieto dni? Alebo sa uz vopred rata s usetrenim prostriedkov na iny ucel?
24. júl 2015

Admin KV

Pani Henrieta, ak vychádzate z odpovede samosprávy k tomuto podnetu, tak spomínaná suma 10000 € je množstvo financií, ktoré na polievanie ulíc vynakladá Magistrát hlavného mesta (nie Mestská časť Karlova Ves). Za tieto peniaze polieva Magistrát cesty I. a II. triedy v celej Bratislave (v Karlovej Vsi to môžu byť napr. komunikácie Karloveská, Botanická, Devínska cesta, Molecova, H. Meličkovej, Majerníkova...).
Zadávateľ tohto podnetu sa však pýta na polievanie komunikácii v réžii Mestskej časti Karlova Ves (komunikácie III. a IV. triedy) a podnet je preto adresovaný Miestnemu úradu Karlova Ves, ktorý sa vyjadruje vo vyššie uvedenej odpovedi. Mestská časť nemá na polievanie ulíc na tento rok vyčlenené žiadne finančné prostriedky a polievanie nevykonáva.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
27. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako sme zistili, požiarnici v Dúbravke, žiaľ, nemajú kapacity pomôcť nám s kropením komunikácií v našej správe (odpoveď vyššie), aktuálne riešime systém starostlivosti o verejné priestranstvá a mala by ho zabezpečovať mestská časť - bude doriešené aj polievanie našich komunikácií (ak sa tam podobné vozidlá zmestia). Za hlavné komunikácie ako Karloveská, Molecova, H. Meličkovej, Majerníkova, Kuklovská zodpovedá magistrát.

Dobrý deň,

z organizačných a personálnych dôvodov nie je možné momentálne Vašej žiadosti vyhovieť, odporúčam, aby ste kontaktovali technické služby - ASA, a.s.. Naša hasičská jednotka zabezpečuje v rámci svojich možností polievanie len niektorých ulíc, nakoľko sme limitovaní množstvom vody.

S pozdravom

Bc. Matej Filípek
veliteľ Dobrovoľného hasičského zboru
Bratislava - Dúbravka



Mgr. Michal Drotován

Vedúci oddelenia dopravy a životného prostredia
MiÚ MČ Bratislava - Karlova Ves
[email protected]
27. júl 2015

Xena

Vdaka za informacie:-)))
08. august 2015

Vlado

aj tento prípad potvrdzuje, že rozdelením správy pozemných komunikácií na viacero subjektov vzniká zbytočný problém
systémovým riešením by bola jedna organizácia na území mesta, ktorá by sa starala o komplexnú správu
08. august 2015

Xena

Presne tak.
12. august 2015

henrieta t

Dobry den prajem, vdaka za odpoved. Mame sancu ovplyvnit magistrat, aby aj KV a DD "kvaplo" nieco z naplanovanych penazi? Aj dnes rano som napr. videla poliatu ulicu na Kramaroch a u nas? Pekelne horuce dni pokracuju....
16. august 2015

leco

znicili sme tuto planetu, namiesto stromov a zelene sme vsetko vybetonovali a teraz ideme planetu nicit este viac? polievanie nema skoro ziadny zmysel z fyzikalneho hladiska. par kvapiek 20 stupnovej vody na 60 stupnovu cestu to naozaj ani nepocitite. chce to dlhodobe riesenia - vysadenie viacej (rychlorastucich, hustych) stromov a koniec vybetonovavaniu zelene.
21. február 2023

Odpoveď samosprávy

Podnet uzatvárame.

Ing. Beata Boháčiková, odd.dopravy Miestny úrad MČ Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania