Mačky kadia do pieskoviska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Martin 05. júla 2015

Večer som si všimol, ako mačky kadia priamo do pieskoviska na školskom dvore (materská škôlka na Gelnickej ulici). Jedným z riešení je prekryť pieskoviská plachtou. Deti sa tam hrajú každý deň, hrozí riziko rôznych ochorení... Prípadne aspoň upozorniť učiteľky o tomto probléme. Osobne by som na taký piesok svoje dieťa nepustil. Mimochodom chcem "poďakovať" totálne dementným susedom, ktorý túlavé mačky pravidelne kŕmia, hneď za plotom škôlky.

09. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet.
Problém s mačkami trápi celú Raču, o to viac, že sa priamo týka detí, keďže mačky obľubujú detské pieskoviská. Problém na materskej škole Gelnická je taký veľký aj kvôli notorickým krmičom túlavých mačiek, ktorí mačky prikrmujú v priamom styku s areálom škôlky.
Riaditeľka materskej školy Gelnická riešila tento problém už niekoľkokrát na pracovných poradách, rodičovských združeniach - vo výbore aj na plenárnej schôdzi, v školskej rade, s pánom starostom, so školským úradom. V areáli škôlky bol dokonca uskutočnený odchyt túlavých mačiek a ich následná kastrácia.
Zo strany aktivít škôlky v tejto oblasti sú pieskoviská aj v spolupráci s rodičmi pravidelne prehrabávané, slnkom sa piesok dezinfikuje, deti sú presúvané do iných pieskovísk, piesok sa v určitých intervaloch mení a dopĺňa.
V istej fáze riaditeľka MŠ Gelnická uvažovala aj o zrušení pieskovísk, ale normy pre slovenské materské školy určujú na počet zapísaných detí v MŠ aj počet pieskovísk.
Finančné náklady na prekrytie všetkých pieskovísk v tejto škôlke sa pohybujú v niekoľkých tisícoch eur. V súčasnosti sa v rámci škôlky riešia iné investície - po dokončenej rekonštrukcii nového pavilónu sa musia triedy a herne zariadiť novým nábytkom.
Každopádne škôlka aj mestská časť tento problém eviduje a bude sa snažiť nájsť vyhovujúce riešenie.

Ešte raz ďakujeme za podnet


Eva Miklánková, hovorkyňa MČ BA - Rača
28. júl 2015

Anton Zucker

Treba im tam dat Toi Toi
31. august 2017

Martin

Dobrý deň, prešli dva roky a mestská časť Rača zatiaľ stale nenašla peniaze na krycie plachty pre pieskoviska v MŠ Gelnická. Začína sa ďalší školský rok v znamení mačacích ho...n.Prosím, aby ste problém riešili a našli sa peniaze na plachty. Ďakujem
14. júl 2021

Martin

Na pieskoviskách MŠ Gelnická roky chýbajú krycie plachty. Bolo by na čase nejaké zabezpečiť.
03. september 2021

Martin

Dobrý deň, prosím opätovne zaslať roky starý podnet na úrad, aby konečne zabezpečili krycie plachty. Chodia tam mačky z celého sídliska a občas to tam pekne smrdí. A naše deti sa tam potom majú hrať....
22. december 2021

Odpoveď samosprávy

Zo strany vedenia materskej školy došlo k inštalácii tienenia na predmetnom hlavnom pieskovisku. Z toho dôvodu ho nie je fyzicky možné zakrývať plachtou. Pieskovisko preto prekryť žiaľ nevieme.

V spolupráci s vedením materskej školy budeme situáciu naďalej monitorovať a v prípade neúnosnej situácie s miestnymi mačkami budeme hľadať iné riešenie ako prekrytie pieskoviska.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy, Miestny úrad Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania