Klenová - Výrub v lese na Kramároch

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Mária 12. júla 2015

Dnes na kraji lesíka, prvý chodníček do lesa oproti rodinným domom na Starej Klenovej sa mi naskytol tento nechutný pohľad. Niečo podobné je aj na cestičke, ktorou pôjdete ďalej. Stromy vyrúbané okolie zničené, konáre pohádzane po okolí. Chodníkom denne prechádza desiatka ľudí za odpočinkom, v horúcich dňoch hľadať chládok. 3 obrázok chodník dnes, 4 obrázok ako to inak vyzerá, 5 obrázok pre orientáciu. Prvé dva asi nie je čo komentovať. Žiadam okamžite max. do troch dní o prešetrenie celej veci, zastavenie takéhoto konania a vyvodenie dôsledkov. Stromy boli vo vegetačnom období, sú domovom pre rôzne vtáctvo a hmyz, stromy nevykazovali známky chorobnosti, čo dokazuje aj zdravý peň. V lese sa vyskytuje žlna zelená a holub hrivnák, ktorý má čas hniezdenia.

13. júl 2015

MLB

Toto územie nepatrí pod správu Mestských lesov v Bratislave.
13. júl 2015

Lacko

No a čo? Zase sa tak po slovensky bude dohadovať komu to patrí? Je to les, tak nech Mestské lesy postúpia vec komu patrí a to bleskom!!!
27. júl 2015

Mária

K 27.7.2015, keď bol podnet označený za neriešený pribudlo ďalších 5 spílených stromov ...dakujem MU za ochotu riešenia problému....posielam obrázky masakry čo ostáva po pílení, rozhádzané konáre po okolí, po stromoch, čo je už nebezpečnejšie, okyptené okolité stromy, a ďalšie dve odpílené chúdatká
28. júl 2015

Mária

Problém, ako je už zvykom v NM si riešim sama...p. Vláčiky mi pomohol v identifikácii majiteľa pozemku je to rehoľa Milosrdných bratov..hneď som ich kontaktovala, okrem toho som to poslala na ministerstvo vnútro pozemkový a lesný odbor. Dúfam, že sa to teraz pohne. Tú je foto tých dvoch malých.
28. júl 2015

Mária

MLB má pravdu, ale myslím, že práve mestské lesy linčujú cudzí pozemok - rehole Milosrdných Bratov, stromy o obvode ako 2 metre mali oranžovú bodku na pni.
04. august 2015

MLB

Toto katastrálne územie nepatrí pod správu Meských lesov v Bratislave a zároveň MLB si nikdy nedovolili vykonávať činnosti na cudzích pozemkoch.
26. jún 2020

Michal

tak kto to teda ničí? žiadne sankcie nič? to si tu kazdy môže robiť čo chce? to že je pozemok v súkromnom vlastníctve ešte neznamená že si tam dotyčný môže pilit stromy ako chce keďže sa jedná o verejný zaujem a životné prostredie...
14. máj 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestské Lesy
15. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: V minulosti sme uz uviedli, ze pozemok nepatri pod nasu spravu. Prosim podnet posunut na spravny subjekt.
Dakujeme.
15. máj 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
15. máj 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Nové Mesto
17. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet. Podnet som postúpila na riešenie referátu životného prostredia.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.