Električky idúce do vozovne neberú cestujúcich

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený
meno
Peter Oravec 13. júla 2015

V minulých rokoch sa zaužívalo, že električky po skončení smeny, ktoré sa vracali do vozovne Jurajov dvor, brali na ceste do vozovne cestujúcich po vozovňu. V poslednom čase (asi dva mesiace) však opätovne chodia električky smerom do vozovne Jurajov dvor prázdne a s nápisom "Služobná jazda". Prečo nemôžu električky smerujúce do vozovne brať cestujúcich?

13. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,
ďakujeme za podnet. Všetky električky cestujúcich odvezú podľa platných cestovných poriadkov až po cieľové zastávky. Na obrázku je nová električka, ktorá mohla premávať z dôvodu zácviku vodiča. Vzhľadom na to, že ste neuviedli konkrétny čas a dátum a linku, nevieme vám povedať konkrétnejšie informácie, ak je však električka označená ako služobná jazda, mohlo to byť z tohto dôvodu, nie preto, že by vodič nechcel vziať cestujúcich, keď končí službu a odchádza s vozidlom do vozovne. Rovnako to mohlo byť z dôvodu výluky počas rekonštrukcie tratí.
Ak však máte takú skúsenosť, že električka nešla podľa platných cestovných poriadkov, vieme zistiť podrobnosti z akého dôvodu.
Ďakujeme za pochopenie.

odbor marketingu a komunikácie DPB, a.s.
13. júl 2015

Peter Oravec

Prepáčte, vážený odbor marketingu a komunikácie DPB, a.s., ale otázka smerovala niekde úplne inde. Vy ste jej asi neporozumeli alebo nechceli porozumieť, alebo som sa ja nedostatočne vyjadril.
V otázke je jasne informácia, že ide o "električky po skončení smeny", dodávam "na iných linkách", pokračujem v citácii otázky, "ktoré sa vracali do vozovne Jurajov dvor".
Tieto menované električky, zopakujem "električky po skončení smeny na iných linkách, ktoré sa vracali do vozovne Jurajov dvor", v minulých rokoch brali na ceste do vozovne cestujúcich po vozovňu. Pokračujem v citácii: "V poslednom čase (asi dva mesiace) však opätovne chodia električky smerom do vozovne Jurajov dvor prázdne a s nápisom "Služobná jazda".
Na fotografii je síce nová električka, ale týka sa to bežne aj "starých" električiek. Koľko fotografií starých a nových prázdnych električiek na Trnavskom mýte s nápisom "služobná jazda" potrebujete, aby ste pochopili otázku?
V otázke mi vôbec nešlo o nedodržiavanie platných cestovných poriadkov až po cieľové zastávky, ale iba o to, že električky po skončení smeny (na iných linkách) doteraz brali cestujúcich po vozovňu Jurajov dvor a teraz vozia prázdny vzduch.
Pre OPS: podnet nie je vyriešený, pretože ho DPMB nepochopil. DPMB ma vyzval o doplnenie konkrétnych časov, dátumov a liniek. Konkrétne časy, dátumy a linky doplním, potom sa k tomu vyjadrí DPMB a potom to prípadne bude (k Vašej nesmiernej štatistickej radosti) "vyriešené".
S pozdravom.
15. júl 2015

Peter Oravec

Pre OPS: podnet nie je vyriešený, pretože ho DPMB nepochopil. DPMB ma vyzval o doplnenie konkrétnych časov, dátumov a liniek. Konkrétne časy, dátumy a linky doplním, potom sa k tomu vyjadrí DPMB a potom to prípadne bude (k Vašej nesmiernej štatistickej radosti) "vyriešené".
S pozdravom.
15. júl 2015

Martin Burgr

Dobrý deň, podľa môjho úsudku DPMB pochopil Váš podnet. Súdim to na základe tejto citácie: " Vzhľadom na to, že ste neuviedli konkrétny čas a dátum a linku, nevieme vám povedať konkrétnejšie informácie, ak je však električka označená ako služobná jazda, mohlo to byť z tohto dôvodu, nie preto, že by vodič nechcel vziať cestujúcich, keď končí službu a odchádza s vozidlom do vozovne." Rozumiem tomu tak, že podľa nich nebol zámer, aby vodič nevzal cestujúceho pri konci smeny na ceste do vozovne, ale mohlo to byť z iného dôvodu, ktorý nevedia zistiť. Navrhujem, aby sme postupovali tak, že keď budete vedieť doplniť linku, čas a dátum, zašlem podnet DPMB opätovne, aby sa vyjadrili k danej konkrétnej situácii a uviedli, prečo daná električka bola označená ako "služobná jazda"
16. júl 2015

Stefan

Elektricky (aj tie ktore maju povodne inu trasu) beru "po skonceni smeny" cestujucich smerom k vozovni... Neviem odkial ste nabrali, ze nie. Je to aj napisane v CP mate tam *a za nou, ze vozidlo konci na zastavke Jurajov dvor... Tie sluzobne jazdy co vidite s tym absolutne nesuvisia, moze ist napr o pokazenu elektricku iducu do vozovne, prestroj, alebo testovanie novej elektricky...
06. august 2015

Peter Oravec

Pán Burgr,
napísali ste, že navrhujete, aby sme postupovali tak, že keď budem vedieť doplniť linku, čas a dátum, zašlete podnet DPMB opätovne, aby sa vyjadrili k danej konkrétnej situácii a uviedli, prečo daná električka bola označená ako "služobná jazda".
Takže tu sú konkrétne prípady:
Dátum a čas: 4.8.2015 19:52. Miesto: Trnavské mýto, smer Vajnorská. Električka číslo 7811, hneď za ňou ďalšia číslo 7804.
Dátum a čas: 5.8.2015 19:23. Miesto: Trnavské mýto, smer Vajnorská. Električka číslo 7724.
Ide skutočne iba o "námatkové" prípady, naozaj nemám čas tam stáť celý večer. Jednoducho to teraz funguje tak, že električky, ktoré "končia smenu", neberú ľudí aspoň po vozovňu v Jurajovom dvore, ale idú prázdne a vezú vzduch.
Očakávam, že budete postupovať v zmysle Vášho vyššie uvedeného návrhu,. za čo Vám ďakujem.
Oravec
10. august 2015

Odpoveď samosprávy

Električky premávajú podľa platných cestovných poriadkov. Cestovné poriadky netvorí prevádzka električiek, ale útvar prevádzky a techniky.

Cez deň sa vyskytuje viac jázd električiek, ktoré neberú cestujúcich. Ide o skúšobné jazdy a o služobné jazdy z dôvodu presunu vozidiel. Prečo ich je teraz večer viac? Počas modernizácie dielní na Trnávke bolo potrebné zabezpečiť servisovanie električiek vo vozovni Krasňany. Útvar prevádzky a techniky zabezpečil služby tak, aby aj električky z Trnávky boli smerovane do vozovne Krasňany a prešli denným ošetrením. Z vozovne Krasňany sa potom presúvajú na Trnávku ako služobná jazda, pretože nikto presne nepovie, kedy po dennom ošetrení vyrazia z Krasňan, či niečo na voze netreba doladiť a podobne. Zostať v Krasňanoch nemôžu, lebo sa tam nezmestia.
Ďakujeme za pochopenie,

S pozdravom
odbor marketingu a komunikácie DPB, a.s
21. august 2015

Peter Oravec

Odpoveďou z DPB vyriešené, ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania