Nedobrovoľná disco

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Sandya 12. júla 2015

Opakovaný problém - už min. 2 roky
Obyvateľov okolitých bytových aj rodinných domov takmer každodenne ruší hlasná hudba vychádzajúca "zo strážnej búdky" v areáli Fitnesscentra FIAT, Mlynské luhy 12, Bratislava - Ružinov. Hlasná hudba vyhráva takmer neustále. Prosíme o pomoc. Mestská polícia nie je riešením.

13. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet pod názvom „Nedobrovoľná disco“ v ktorom poukazujete na skutočnosť, že už minimálne dva roky obyvateľov okolitých bytových a rodinných domov takmer každodenne ruší hlasná hudba vychádzajúca zo strážnej budky v areáli Fitnesscentra FIAT Mlynské luhy 12, Bratislava – Ružinov. Hlasná hudba má vyhrávať takmer neustále.
V prípade, že sa domnievate, že týmto konaním z dotknutej strážnej budky dochádza k prekročeniu prípustnej hladiny hluku, tak máte právo podať buď voči spoločnosti prevádzkujúcej areál Fitnesscentra FIAT alebo spoločnosti prevádzkujúcej uvedenú strážnu službu podnet na prejednanie správneho deliktu „Na úseku verejného zdravotníctva“ podľa § 57 ods. 19 zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 355/2007 Z. z.“).
Objektivizáciu expozície obyvateľov a ich prostredia hluku, infrazvuku a vibráciám môžu vykonávať len osoby odborne spôsobilé na činnosť podľa § 15 ods. 1 písm. a) zákona č. 355/2007 Z. z. a ktoré sú držiteľom osvedčenia o akreditácii podľa § 16 ods. 4 písm. b) zákona č. 355/2007 Z. z. (ďalej len „odborne spôsobilá osoba“).
Na preukázanie Vašich tvrdení, že vyššie špecifikovaných konaním má dochádzať k prekročeniu prípustnej hladiny hluku je toto potrebné preukázať protokolom o meraní hluku zabezpečeným vyššie uvedenou odborne spôsobilou osobou.
Ďalší právny prostriedok, ktorý môžete uplatniť voči dotknutej spoločnosti, predstavuje žaloba na ochranu vlastníckeho práva v zmysle § 127 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov, ktorú môžete podať na vecne a miestne príslušnom súde za predpokladu, že sa domnievate že týmto hlukom dochádza k Vášmu obťažovaniu nad mieru primeranú pomerom a k vážnemu ohrozovaniu výkonu Vašich vlastníckych práv.


kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania