Skládka stavebného odpadu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
krtkovia 12. júla 2015

neoznačená skládka vznikla na ornej pôde pred cca 20 dní vývozom zo stavby fi Stanmar, stavba ARS REALsro New Gardens III na ulici Nové záhrady II - pov SÚ/CS/854/5/MSV - 16. Skládka je v obytnej zóne a denne 8 hodín aj v sobotu/nedeľu vývoz materiálu svojim nadmerným prachom, hlukom áut a vyklápania, bagrovania 2 bagrami, ničením komunikácie znepríjemňuje život a ohrozuje hygienickú kvalitu životného prostredia obyvateľov ulice Na piesku. Podotýkam, že najprv ktosi vypálením trávy pripravil miesto (boli aj hasiči) z ulici ponechali divoké strom Žiadam uviesť dôvod kto to schválil, prečo je to na ornej pôde - za rohom máme skládku CHZJD, či stavebník v zmysle zákona zaplatil za skládku a KEDY ju odstránia (opäť hlučne a špinavo). Zvažujeme medializáciu a informovanie Min. živ. prostredia.

22. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Stavebník je povinný dodržiavať Vyhlášku Ministerstva zdravotníctva SR č. 549/2007 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prípustných hodnotách hluku, infrazvuku a vibrácii a o požiadavkách na objektivizáciu hluku, infrazvuku a vibrácii v životnom prostredí a aby vykonal príslušne opatrenia, aby zamedzil opätovným hlučným stavebným prácam v nočných hodinách.
Všeobecné záväzné nariadenie Mestskej časti Bratislava - Ružinov VZN č. 8, ktoré presne určovalo v akom čase sa môže pracovať na stavbe bolo napadnuté protestom prokurátora a zrušené súdom.
K neoznačenej skládke uvádzame, že dňa 20. 7. 2015 pracovníci referátu životného prostredia vykonali obhliadku, na základe ktorej sme predvolali konateľa firmy ARS Real spol.s.r.o. za účelom objasnenia vývozu štrku + odpadu na pozemok na Piesku, po rokovaní dáme ďalšie stanovisko.




kancelária starostu
12. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť Ružinov vykonala ohliadku dňa 20.7.2015 v predmetnej veci, kde bolo zistené:
- na vyššie uvedených pozemkoch v k.ú. Ružinov sa nachádzala navážka štrku,
- vedľa návažky štrku sa nachádzal stavebný a iný objemný odpad,
- predmetná skládka navážka nebola oplotená ani označená.

Na základe uvedeného MČ BA - Ružinov predvolala stavebníka ARS Real spol. s.r.o., stavba NEW GARDENS III. za účelom podania vysvetlenia uloženia dočasnej skládky štrku na vyššie uvedených pozemkoch, kde bolo konštatované:
- predmetný štrk je uložený na súkromných pozemkoch Ružinov, kde stavebník ma len ústny súhlas vlastníkov pozemkov, na pozemkoch parcely registra C: parc .č. 15658/7, LV 71574 v k.ú. Ružinov, parc .č. 1558/6, LV. 4312 v k.ú. Ružinov, parc .č. 1558/5 LV 0 v k.ú. Ružinov ( parcely registra E parc. č. 721/165, 721/166, 721/167, LV 3281 v k.ú. Ružinov ),
- skládka odpadu, ktorá sa nachádza s časti na predmetných pozemkoch podľa vyjadrenia stavebníka nie je ich pôvodcom.
Majiteľovi (správcovi, prevádzkovateľovi alebo užívateľovi) bolo uložené:
- zabezpečiť mobilné oplotenie s označením dočasnej skládky depónie,
- kropenie pri manipulácií zo štrkom v období sucha,
- zabezpečiť likvidáciu štrku v rámci aj so stavebným odpadom.

kancelária starostu
20. január 2016

krtkovia

aký je termín plnenia uloženého : majiteľovi, správcovi, prevádykovateľovi, užívateľovi?? Nič z toho nebolo do teraz zrealizované!!
20. január 2016

Odkaz pre starostu

re: krtkovia
Dobrý deň,
chcela by som Vás poprosiť o aktualizáciu podnetu a teda aktuálnu fotografiu. Následne by sme podnet opätovne preposlali samospráve so žiadosťou o stanovisko.

S pozdravom,
Zuzana Žurkinová
administrátorka pre Ružinov
18. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na mieste skládky na ulici Na Piesku bola vykonaná obhliadka, podľa ktorej bolo zrejmé, že odpad je redukovaný, ale stále uložený na rovnakom mieste. Podľa vyjadrenia konateľa firmy je štrk priebežne odvážaný a do konca augusta by to mohlo byt odvezené.



kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania