Lavičkové partys na Narcisovej po 22:00 hodine (a neporiadok)

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Zuzka 13. júla 2015

Dobrý deň,

prosím o pomoc. Na Narcisovej ulici na lavičkách, hneď popri oplotení Centra Rafael sa nám už skoro pravidelne hromadí mládež, ktorá je dosť hlučná, popíja sa tam alkohol a fajčí (hlavne cez víkendy a po 22.00- niekedy až do 01.00). Na výzvy nereagujú a minulý rok sa nám dokonca vyhrážali prepichnutím pneumatík, a bitkou. Ráno tam nájdete 2-3 prázdne fľaše od tvrdého alkoholu a neuveriteľné množstvo ohorkov. Nemám odvahu ich ešte o niečo prosiť. Keď zavoláme mešťanov alebo policajtov, prídu tak okato, že všetci stihnú zdúchnuť. a nik ich nerieši.

Keď idem na kofolu do pubu Inka blízko narcisovej, musím o 22.00 opustiť terasu, kvôli nočnému kľudu. Tak prečo to potom dovolíme mládeži, ktorá nemá ani základy slušného správania sa.

Prosím zakročte

13. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Požívaním alkoholických nápojov sa dopúšťajú priestupkov „Proti verejnému poriadku“ podľa § 48 zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov keďže naše VZN o alkohole zakazuje požívanie alkoholu v parkoch. Preto je potrebné, aby ste volali mestskú políciu za účelom prichytenia uvedených osôb. Mestská polícia je poriadkový útvar pôsobiaci pri zabezpečovaní obecných vecí verejného poriadku, ochrany životného prostredia v obci a plnení úloh vyplývajúcich zo všeobecne záväzných nariadení obce.
Podnet im zasielame.


kancelária starostu
13. júl 2015

Zuzka

Ďakujem za odpoveď,

žiaľ nemám už chuť stále niekam vyvolávať, preto si myslím, že najlepším riešením by boli frekventovanejšie výjazdy hliadok v tejto lokalite (hlavne pešiakov popr.cyklistov, nie motoristov)
ako Aj v parku Andreja Hlinku, kde sa skateboardisti vozia po nových lavičkách a ničia ich (už sú aj vytrhané niektoré).
13. júl 2015

Stefan

Ale pani Zuzka, ved aj vy ste boli mlada...
14. júl 2015

Zuzka

Bola som mladá, aj som. Vyrastala som taktiež v paneláku. No nikdy mi rodičia nedovolili sedieť pod barákom (ani cudzím barákom) a chlastať alkohol, tobôž tvrdý. Ani s alkoholom ani bez, nesmeli sme tam sedávať. Na to je bar alebo krčma. Ale to by museli mať rodičia najskôr záujem o to, kde trávia ich deti čas a vychovávať ich.
Verejný priestor a ešte rovno pod oknami nie je miesto na pravidelne hodinové pártys tohto druhu.
A ten Bordel, čo tam ostáva, asi nemáte zmysel pre poriadok. Ak už, tak som nie som hlučný a pozbieram si fľaše po sebe a hlavne tie ohorky. Prejdite sa a uvidíte, čoho je schopná dnešná mládež. K tomu všetkému sa Vám ešte aj budú vyhrážať. Blbé na tom je to, že vyhrážača poznáme, máme aj svedkov. A jeho história tiež nie je slávna. Keby som bola veľmi zlá, tak ho udám za vyhrážanie sa a dám mu preplatiť tu pneumatiku, ktorú sme našli ozaj prepichnutú. Nemám chuť sa vliecť po súdoch v rámci trestného oznámenia. Asi toľko k tomu.
Hlavne, že sa nikomu nič nestalo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania