Kamiónová doprava a Bergamon

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 23. augusta 2012

Na konci Hraničnej ulici prechádzajú celý deň a celú noc kamióny.
Cez deň hluk nikomu neprekáža no v noci ked prejdú dva tri kamiony v priebehu niekoľkých minút dá sa rozprávať o peknom hluku.Už niekolko rokov Je na tomto mieste neplánovaná rozsiahla výstavba Bergamon.
Aj napriek faktu že počas stavebných prác by bolo prašno a hlučne človek by sa mohol v klude vyspať nakolko v noci by bol klud a po dokončení výstavby by bolo ovela lepšie aj krajšie pozerať sa na pekný nový bytový komplex ako na velké a hlučné kamiony.Rád by som teda vedel ako to vyzerá z výstavbou Bergamon poprípade ako to vyzerá riešením kamionovej dopravy na tomto mieste.

23. august 2012

Marcel

Tento problém by zaujímal aj mňa.Postaviť na tomto území spomínaný Bergamon by bolo dobré riešenie aj z toho dôvodu že by sa človek z konca ulice mohol popri Bergamonu dostať rýchlejšie pešo na Bajkalskú pretože teraz si to musíme celé obchádzať okolo nového domu mulino cez bizón daleko až na Bajkalskú.Nakolko sa nejako pozabudlo na MHD na tejto dlhéj ulici.Za druhé Kamionová doprava mi už niekolko rokov lezie aktívne na nervy najmä v noci sa dosť tažko zaspáva ked vás rútiaci sa kamion vytrhne zo spánku.No čo by ma najviac zaujímalo je to či bude Bergamon slúžiť aj ako obchodná pasáž.Pretože to by naozaj pomohlo Nakolko máme na okolí iba Jeden obchod.
17. september 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet.
Čo sa týka Hraničnej ul., uvádzame, že nie je v našej správe, ale v správe Magistrátu. Doprava kamiónov po Hraničnej je realitou. Časť tejto dopravy určite súvisí dodávkou materiálov a výrobkov na stavbu Bergamon. Čiastočne by to malo byť riešené aj v pláne organizácie výstavby, ktorý bude súčasťou projektovej dokumentácie. Časovo regulovať dopravu kamiónov dopravným značením je neriešiteľné a ani nám to neprislúcha, lebo nie sme správcami komunikácie.
K výstavbe komplexu Bergamon uvádzame, že 31.8.2012 bolo podpísané oznámenie o zaatí územného konania.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
25. september 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. K stanovisku mestskej časti ako hlavné mesto nemáme čo dodať, pretože stavebné konanie a príslušné povolenia vydáva miestny stavebný úrad. Ten môže stavebníkovi uložiť isté obmedzenia aj počas výstavby tak, aby stavebnou činnosťou najmä v noci a počas nedieľ neobťažoval hlukom obyvateľov v okolí. S problematikou prekročenej hladinu hluku sa môžete obrátiť na Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave, Ružinovská 8, resp. na internetovej stránke http://www.ruvzba.sk/index2.html alebo na email: [email protected].


Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
27. september 2012

Marek

Mna by skor zaujimalo kedy sa polozi nova vozovka na celej Hranicnej. Je v dezolatnom stave uz cele desatrocia a z toho plynu aj nasledne otrasy a hluk z kamionovej dopravy. Dakujem.
15. október 2012

Dalibor

Nie len vozovka ale aj chodníky su v katastrofalnom stave Na Hraničnu ulicu sa nejako pozabudlo.Bergamon plný obchodou a s pekným oddychovým parkom je super no radi by sme sa domou odviezli bez poškodenia svojho auta na jednom z mnohých výtlkov na tejto vozovke a konečne by sme sa chceli prejsť po novom chodníku pretože teraz je samí výtlk samí,hrbol a samá prasklina a to najme od konca hraničnej až po odbočenie na stachanovskú
23. február 2013

v.z. obyvatelov BA

Vazeny pan Mgr. Marek Papajčík, referát vzťahov s verejnosťou,
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy, stale nam zostava zahadou, ze zodpovedne urady povolia developerom stavebnu cinnost pocas dni pracovneho pokoja, kludu, v noci, skoro rano, statnych sviatkov, ...
Tie developerske finty, ze chcu cim skor obmedzit problemy s dopravou, su jasne v rezii developerov a ich financnych zaujmov. A magistrát + MÚ to vzdy, z akychsi "zahadnych" dovodov, povolia!
Miestnych obyvatelov, rezidentov naozaj nezaujimaju ich privatne projekty a sukromne zaujmy. Ziadame vsetkych kompetentnych, aby taketo vynimky neudelovali!
23. február 2013

Päťročnica

Najbližšia päťročnica je jasná! Pokiaľ budú v okolí fungujúce priemyselno-skladové zóny, tak bude kamiónová doprava! A keď sa začne konečne stavať, tak budu jazdiť nakladné autá, betonárske rakety, kamióny, 7,5-tony, ...
A traffic bude non-stop! V noci, v nedeľu, na Vianoce, ...
26. júl 2013

Lubo

zapiste si niekde: budete este s radostou spominat na doby, kym Bergamon nestal.
22. apríl 2019

Ružinov - Prievoz

Dobrý deň, Povrch vozovky na Hraničnej bol kompletne opravený a stavba bergamon napreduje veľými krokm čiže z daného areálu už žiadne kamiony nejazdia jedine tak tie zo stavby preto navrhujem podnet uzavriet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania