Nekonečné Stop&Go na Rožňavskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 22. februára 2016

Na Rožňavskej ulici, v smere do centra, absolútne neexistuje tzv. "zelená vlna". Vrchol je, keď kolóna musí opätovne po 300 metroch zastaviť na svetelnej križovatke Rožňavská/Rádiová ul. Všetky vozidlá na hlavnej ceste musia trpezlivo čakať na štyri-päť vozidiel, ktoré vychádzajú z Rádiovej ulice na Rožňavskú ulicu. Nerozumiem tomuto dopravnému algoritmu plynulosti, ekonomiky a ekológie dopravy? Magistrát a dopravní inžinieri by mohli v tejto veci začať konečne konať.

28. august 2012

Vladimír

Je to presne tak. V pondelok, 27.8.2012, o 16:37 sa to znova potvrdilo. Kolóna na Rožňavskej dávala prednosť až trom!!! vozidlám vychádzajúcim z Rádiovej ulice.
30. august 2012

Šofér BA

30. augusta o 17,09 hodine z Radiovej ulice vychadzal jeden prazdny autobus a dve auta!!! A vsetci sme cakali. Bravo bratislavskej doprave!
05. september 2012

Bratislavčan

5. septembra o 17:28 hod. vysli z Radiovej ulice az 4 osobne auta!!!! Kolona stala a stala.
11. september 2012

Odpoveď samosprávy

Koordinácia dopravy na Rožňavskej v priestore Galvaniho a Rádiovej

Všetky svetelne riadené križovatky na Rožňavskej sú vzájomne skoordinované tak, že v smere z centra by nemalo dochádzať k zastavovaniu koordinovaného prúdu vozidiel a v smere do centra je zdržanie minimalizované. Križovatka Rožňavská - Galvaniho bola pre pretrhnutý koordinačný kábel odpojená od koordinovaného riadenia a je riadená pevnými signálnymi plánmi v samostatnom miestnom režime, t.j. s náhodne posunutou dobou zelenej v hlavných smeroch. Po zistení tohto stavu správca signalizácie preveril možnosti odstránenia poruchy, poškodený kábel bol prespojkovaný a ďalšie súčasti boli vymenené. Koordinačný kábel sa síce podarilo sprevádzkovať, ale po niekoľkých hodinách, prípadne dňoch sa koordinácia opätovne sama vypína, čo znamená, že v systéme koordinačného riadenia je ďalšia porucha, ktorú sa doteraz nepodarilo identifikovať. Podľa technikov, starajúcich sa o údržbu signalizácie pravdepodobná chyba bude v prenose signálu cez starý koordinačný kábel, ktorého výmena by si vyžiadala nákladné výkopové práce v dĺžke niekoľko sto metrov.
Do odstránenia tejto poruchy bude cestná dopravná signalizácia v križovatke Galvaniho väčšinou len v miestnom režime s následkom zastavovania koordinovaného prúdu v tejto ako aj v priľahlej križovatke s Rádiovou. Po odstránení poruchy prejde riadenie do pôvodného koordinovaného stavu. Ďakujeme za pochopenie".

S pozdravom

Ing. Vladimír Mikuš, vedúci oddelenia dopravného plánovania
07. november 2012

Ludovit

Nic sa nezmenilo! Stale je to bez synchronizacie.
23. február 2013

Hobbit Bratislavsky

Nic sa nezmenilo a stale je to bez synchronizacie!!!
15. máj 2013

Ďuro Trpák

Stále nevyriešené! Zelená zasvieti v štýle "Padni, kedy padni"
30. september 2013

Potočný

Zelená vlna na tejto križovatke stále nefunguje a kolóna vozidiel permanentne čaká na výjazd pár áut z Rádiovej ulice,
30. október 2013

Vesmírny jašter

problem stale pretrvava a nikoho z kompetentnych to zjavne netrapi
11. marec 2014

Martin

Stav stále pretrváva! Tak, poďme na to:
križovatka Rožňavská/Vajnorská - červená,
Rožňavská/Galvaniho - červená, Rožňavská/Rádiova - červená, Rožňavská/Turbínova - červená.
Absurdné!
23. apríl 2014

Kraviarsky P.

Vážený Ing. Mikuš, dnes stáli autá v kolóne preto, aby mohli z Rádiovej vyjsť - jedna motorka + jedna biela Fabia.
Naozaj ekologické a "zelené" riešenie dopravy v Bratislave.
Ďakujeme za pochopenie.
18. august 2014

Kravec J.

Za pár dní to budú 2 roky!! a dopravná situácia na tejto križovatke stále nie je vyriešená.
Dnes o 16:06 tu v smere do mesta muselo zastaviť 30 vozidiel len preto, aby z Rádiovej na Rožňavskú vyšli 3 vozidlá.
Absurdné
22. február 2016

Dušan Palčák

Červená vlna...

Dobry den, pls, bolo by mozne nastavit semafory na krizovatke Roznavska - Radiova tak, aby sme na nich nemuseli zastavit, ked ideme z priameho smeru od krizovatky Roznavska - Galvaniho? Je to predsa hlavny a vysokofrekventovany tah, takze by mohol mat zelenu.
Nasledne potom upravit aj semafory na krizovatke Roznavska - Turbinova, kde tiez naskoci cervena, ked sa k nej blizime od Radiovej. Podotykam, ze aj ked ideme predpisovou rychlostou...
22. február 2016

Dušan Palčák

Domnievam sa, ze majitel stlpov verejneho osvetlenia by nemal nic proti tomu, keby ten synchronizacny kabel viedol prave po nich...
14. máj 2016

Dušan Palčák

pls, mozete tento podnet znovu poslať kompetentnym?
12. jún 2016

Dušan Palčák

asi nemozete...
13. jún 2016

Odkaz pre starostu

Dobrý deň pán Palčák,
podnet bol opätovne zaslaný magistrátu 15.mája, no dodnes bez odpovede.

S pozdravom,
Zuzana Žurkinová
administrátorka pre Ružinov
13. jún 2016

Dušan Palčák

dakujem
14. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,


V križovatke Rožňavská - Galvaniho bol poškodený koordinačný kábel, ktorého vek je viac ako 40 rokov a tak je križovatka riadená pevnými signálnymi plánmi v samostatnom miestnom režime. Po zistení tohto stavu správca signalizácie preveril možnosti odstránenia poruchy, poškodený koordinačný kábel sa síce podarilo sprevádzkovať, ale po niekoľkých hodinách, prípadne dňoch sa koordinácia opätovne sama vypína, čo znamená, že v systéme koordinačného riadenia je ďalšia porucha, ktorú sa doteraz nepodarilo identifikovať. Podľa technikov, starajúcich sa o údržbu signalizácie pravdepodobná chyba bude v prenose signálu cez starý koordinačný kábel, ktorý ide až na Špitálsku ul., a jeho výmena by si vyžiadala nákladné výkopové práce v dĺžke niekoľko sto a viac metrov. Nakoľko v tomto ročnom rozpočte nemáme pridelené finančné prostriedky požiadame o ne na rok 2017.Do odstránenia tejto poruchy bude cestná dopravná signalizácia v križovatke Galvaniho väčšinou len v miestnom režime s následkom zastavovania koordinovaného prúdu v tejto ako aj v priľahlej križovatke s Rádiovou.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
14. jún 2016

Anonymný užívateľ

Absurdistan!
14. jún 2016

Dušan Palčák

Oddelenie komunikácie a marketingu, Hlavné mesto SR Bratislava - hlavne, ze nedavno bol meneny povrch vozovky prave v useku medzi Galvaniho a Radiovou, resp., ked to tak vezmeme, tak min az po Pasienky. Skoda, ze ste tam nezrealizovali ryhu pre novy kabel, ktora by mozno bola aj vyrazne lacnejsia ako vykop teraz...
PS: Stale by ma zaujimala problematika zavesenia kabla, ci uz metalickeho, alebo optickeho na stlpy verejneho osvetlenia...
17. august 2022

Dušan Palčák

Poprosím opätovne preposlať...
22. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácii
Kedy? mesiac

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania