Bezdomovci okupujú detské ihrisko

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Jana 15. júla 2015

Na detskom ihrisku medzi ulicami Revúcka, Súťažná a Páričkova v bratislavskom Ružinove sa natrvalo utáborila skupina bezdomovcov. V noci prespávajú na matracoch, od skorého rána vrátane víkendov pokrikujú, popíjajú a všetko ostatné na detskom ihrisku, na ktoré sa už rodičia s deťmi neodvážia ani zájsť. Privolaná hliadka Mestskej polície príde a zasa odíde, pričom všetko zostane tak, ako bolo. Naozaj neexistuje spôsob, ako zabezpečiť poriadok a vrátiť tento priestor obyvateľom okolitých domov? Ihrisko sa v tomto roku plánuje rekonštruovať. Bude to však úplne zbytočná investícia, ak sa najprv nevyrieši tento problém. Alebo bezdomovcom z našich daní zaplatíme nové lavičky, aby sa im celé dni ležalo a posedávalo pohodlnejšie???

15. júl 2015

zuzana

Necinnost kompetentnych - vedenia mestskych casti a mestskej policie - v tomto probleme, tak vypuklom v celej BA je alarmujuca !!!!
Mestska policia je asi uplne zbytocna zlozka, ktorej prevadzku hradia obcania, pokial nedokaze zabezpecit poriadok v takej zakladnej veci a chranit zakladne pravo obyvatelov BA - pravo na zivot v dostojnom a bezpecnom prostredi, aby sa v okoli svojich bytov necitili ako v gete
16. júl 2015

Miriam

Bratislava = raj a tolerancia bezdomovcov aneb bezdomovci vsetkych zemi zgrupte sa v Bratislave
16. júl 2015

Klára

Mesto zriadilo mestskú políciu, tá má však malé kompetencie, nízke platy a nikto tam pomaly nechce pracovať. Ešte aj tie malé kompetencie sa im nie vždy žiada využívať, lebo za tie peniaze sa nenechajú buzerovať od drzých Slovákov. Začarovaný kruh. Toto by mal riešiť parlament. Poriadne kompetencie pre štátnych aj mestských policajtov a normálne platy, pre ktoré sa im oplatí riešiť problémy. Potom možno začnú aj iné veci fungovať v tomto štáte.
16. júl 2015

atómové digitálky

Klára : Mesto zriadilo mestskú políciu, tá má však malé kompetencie, nízke platy a nikto tam pomaly nechce pracovať.

/Porád umrem .Tam naozaj nikto nechce pracovať.Sú to hnilé vši.Papučky, a tam ich aktivity končia.
Čo by mali mať aké kompetencie , ani tie čo majú nevyužívajú, mestapo je na 99% zbytočná banda parazitov
18. júl 2015

Paulína Oravcová

Dobry den, dnes sme volali hliadku okolo obed na toto ihrisko a po ich odchode ostali na zemi spat bezdomovci pomoceni a pokadeni, naozaj neviem co viac mozeme urobit, nakolko hliadky bemaju ziadny ucinok, ake mate pre nas riesenie? Fotografie v pripade potreby vieme zaslat.
19. júl 2015

Jana

Situácia v sobotu i v nedeľu od skorého rána do neskorého večera rovnaká, privolaná hliadka skontrolovala, avšak všetko zostalo tak, ako bolo. Možno by bolo riešením odstrániť lavičky, keďže ihrisko sa čoskoro má rekonštruovať a tak či tak sa v novom pláne s nimi nepočíta. Ako sa pýtala Paulína, naozaj neexistuje riešenie? Iba také, že pár ľudí bude otravovať život desiatkam iných?
19. júl 2015

Anonymný užívateľ

Ja By Som To Poslal Na Nutene Prace
19. júl 2015

zuzana

Prosím vás, ak má niekto čas a energiu venovať za tomu, napíšte oficiálnu sťažnosť vedeniu MP a mestskej časti a avolajte tam media, Markizu, Joj, neću ti co poberaju platy za vytváranie a udržiavanie normalnych ľudských podmienok daňových poplatníkov na kameru vyslovia, ako je možné že sa takáto situácia vôbec vyskytne a ako ju mienia riešiť....ak to riešiť .nevedia (=nech u), nech opustia svoje stoličky
20. júl 2015

Juloslav

Bezdomovci okupujú detské ihrisko

Pripájame sa k sťažnostiam obyvateľov okolia detského ihriska vo vnútrobloku ulíc Súťažná-Páričková-Revúcka týkajúcim sa sústavného porušovania verejného poriadku. Nie je mysliteľné aby bezdomovci v detskom parku sústavne popíjali, okupovali lavičky určené pre matky s deťmi, robili hluk vo dne a v noci, a aby v parku prespávali a znečisťovali okolie. Svojim správaním znemožňujú využívanie detského ihriska pre malé deti. Svojim hlučným správaním obťažujú všetkých obyvateľov v okolitých bytoch.
Veríme, že tento problém sa kompetentným podarí urýchlene vyriešiť aj pred plánovanou rekonštrukciou detského ihriska.
20. júl 2015

Drahomíra Čížová

Situácia je skutočne neúnosná. Odporúčam, aby sa prišiel pozrieť aj pán starosta. Zatelefonujeme mu, keď bude na ihrisku skupina neprispôsobivých. Odporúčam riešiť situácia na základe skúseností pána Srholca.
20. júl 2015

Lucia

Tiež bývame pri tomto ihrisku a policiu som na práve močiacich a inú potrebu vykonávajúcich bezdomovcov volala vela krat. Vždy len prišli...skontrolovali doklady a odišli. Policajti sú v tomto probléme úplne bezvýznamní. Najväčším problémom tu je autobusová stanica, kde sa zgrupujú a potom so zámerom sa opiť si kupujú lacné čučo v okolitých obchodíkoch, kde im ho radi predajú. Veď prečo nie, biznis je biznis a bezdomovec je asi dobrý zákazník. Na a samozrejme, hádam nebudú popíjať len tak hala bala. Nájdu staré, zdevastované ihrisko pre deti, sú tam lavičky, intimčo a majú klud. Môžu začať žúrovať. A samozrejme flaše na zemi dozhádzané. Keď sme ich upozornili aby ich aspoň vyhodili do koša, boli drzí a povedali, nech si ich vyhodíme sami. Netuším kam toto celé speje, byty sú tu najdrahšie pomaly z celej Bratislavy, náklady na bývanie ani nehovorím a okolie? Totálny humus. Deti sa nemôžu ani na tráve hrať. Všetko pomočené a po........ Hlavne že psíčkari si výkaly po svojich psoch zbierajú.
20. júl 2015

Paulína Oravcová

Súhlasím, preto som žiadala odstránenie lavičiek v novom projekte ihriska, ktoré má byť realizované koncom leta, avšak verejného prerokovania som sa nemohla zúčastniť, ale vraj v projekte nie je zahrnuté žiadne oplotenie ihriska a lavičky tam budú znova len iné. Je potrebné túto situáciu riešiť odstránením akéhokoľvek sedenia, resp. oplotením, podobne ako na ihrisku na Karadžičovej ulici, verejné sedenie v tomto vnútrobloku takéto zhromažďovanie len podporuje, políciu voláme stále a tá skutočne nič nevyrieši, nakoľko si jej zásah vždy pozrieme. Vidím to na písomnú sťažnosť, avšak je potrebné, aby MČ Ružinov vedela, že je to problém pre celý blok, nie pre jednotlivcov.
20. júl 2015

Lucia

O tom, že bol prezentovaný nový projekt ihriska verejne som sa dozvedela až náhodou, keď som išla okolo ihriska na Karadžičovej. Bol tam oznam, že ak chceme nahladnuť alebo okomentovať projekt, máme prísť vtedy a vtedy na už spomínané ihrisko. Samozrejme že už bolo po a nechápem, prečo ten oznam bol umiestnený takto odveci a nie na okolitých domoch. Inak tým odstránením lavičiek obmedzíme sami seba. Skôr by som bola za to oplotenie. Ale keď to inak nepôjde, tak aj lavičky oželiem.
20. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Opätovne sme požiadali mestskú políciu o zvýšenie preventívnych hliadok v tejto lokalite. Zo skúseností z iných časti Ružinova práve revitalizácia verejného priestranstva pomáha eliminovať takýto nežiaduci jav, z uvedeného dôvodu bola zaradená do plánu investičných akcií na tento rok. Rozmiestnenie parkového mobiliáru a lavičiek je navrhované v centrálnej časti (nie po obvode), lavičky sú navrhnuté ako jednomiestne alebo v strede predelené operadlom práve, aby bolo znemožnené využívať ich na ležanie. Priestor ihriska bude zároveň oddelený nízkym oplotením zo strany Páričkovej ulice. Podobu ihriska sme navrhli spolu s obyvateľmi na verejnej prezentácii priamo na ihrisku. Pozvánky na verejnú prezentáciu boli umiestnené na bránach okolitých domov.


kancelária starostu
21. júl 2015

Drahomíra Čížová

Čítala som, že v rozpočte mesta sú plánované prostriedky na riešenie problému bezdomovectva. Rada by som vedele ako, kedy a kde. Má aj Ružinov nejaký návrh?
27. júl 2015

Jana

Matrace z trávnika zmizli. Vďaka tomu, kto sa o to zaslúžil. Posedávanie s menšími prestávkami pokračuje, zdá sa však, že má zmysel ozvať sa a brániť naše právo na pokoj, ticho, bezpečnosť a čisté prostredie. Ďakujem všetkým, ktorí našu iniciatívu podporili.
04. august 2015

Paulína Oravcová

Dobrý deň, v sobotu 1.8.2015 sa tu bezdomovci pobili tak, že jeden ostal ležať v kaluži krvi, samozrejme políciu sme museli zavolať my. Nemá toto územie slúžiť ako detské ihrisko? Tvrdenie mestskej časti, že situáciu rieši s políciou je výmysel, nakoľko za 31. kalendárny týždeň, ktorý som mala dovolenku, tam bola hliadka len 2x a to na náš podnet, je potrebné túto situáciu riešiť v médiách,aby sa nám dostalo dostatok pozornosti?
04. august 2015

Jana

V sobotu 1. 8., ako v dnešnom komentári písala aj Paulína, opäť nepríjemné ráno a dopoludnie, namiesto pokojného víkendu divadlo, z ktorého je človeku smutno a nevoľno. Lebo tu fakt nejde o pár chudákov, ktorí sa nemajú kam podieť a ticho posedávajú na lavičkách, ale o veľkú skupinu drzých a večne opitých ľudí, ktorí svojím správaním a všetkým ostatným narúšajú pokoj a ticho a znečisťujú verejný priestor, v tomto prípade prioritne určený pre deti a rodiny, prípadne ľudí, ktorí chcú na lavičke a v tieni stromov stráviť čas čakania na autobus, keďže neďaleko je autobusová stanica. Keď jeden z bitkárov ostal bezvládne ležať na zemi, "kamaráti" sa vyparili a nešťastníkovi sa venovala takmer desiatka policajtov a záchranárov, ktorí možno chýbali niekde inde. Pri niekom, kto si situáciu, v ktorej potrebuje pomoc, alebo chorobu či zranenie nespôsobil sám. Žiadame okamžité zrušenie lavičiek, na ktoré sa pre znečistenie aj tak nikto iný ako bezdomovci nikdy neposadí.
04. august 2015

Lucia

Media by v tomto prípade možno mohli pomôcť, ale myslím si, že tým že ihrisko čaká rekonštrukcia, tak by to zmietli zo stola, lebo sa očakáva nejaké zlepšenie. Podľa mňa by mali celé ihrisko oplotiť tak dvojmetrovym pletivom a vstup povoliť iba z jednej strany. Tam by bezđakov nikto normalny nepustil.
06. august 2015

Heslo159 Boháč

Využívanie lavičiek na detskom ihrisku (Paríčková 11&13)

Dobrý deň, problém s vnútroblokom na ulici Páričkova dlhodobý a neriešený, hoci nám bolo povedané, že bola upozornená polícia. Za 31. kalendárny týždeň, ktorý mala priateľka dovolenku a bola doma, tu bez nášho vyzvania neboli z vlastnej iniciatívy ani raz, len keď sme ich volali. V sobotu sa tam bezdomovci pobili do krvi, ďalšie dni tam ležali zdrogovaní. Prikladám fotodokumentáciu toho, na čo sa musím každý deň pozerať, keďže sa vďaka nečinnosti polície a bez iných opatrení, stalo toto ihrisko za posledný rok trvalým bydliskom takýchto skupín. Vieme byť tolerantní k hocičomu,ale toto je hranica. Prosím uveďte nám konkrétne kroky riešenia, ktoré chcete a plánujete podniknúť nato, aby sa tento stav neopakoval, nakoľko ho nemôžeme ďalej tolerovať!
10. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o stanovisko k podnetu sme požiadali Mestskú políciu, ktorej vyjadrenie uvádzame:
"Počas dovolenkovej sezóny a výpomoci v St. Meste počas letnej turistickej sezóny nemáme taký počet policajtov na to, aby sme mohli vykonávať pravidelné kontroly. Reagujeme len na telefonické podnety od občanov, ktorých je v okrese BA 2 denne cca. 30 . Na podnety z uvedenej lokality reagujeme."
Mestská časť nemá iné nástroje ako tento problém riešiť. Pripravená rekonštrukcia detského ihriska je navrhnutá tak, aby sa sem vrátili rodiny s deťmi a vytlačili sa bezdomovci. Podobne to funguje aj na iných zrekonštruovaných ihriskách.



kancelária starostu
23. október 2018

Tereza

Je rok 2018 a nič sa tu nezmenilo. Ihrisko sa opravilo a vynovilo, spravil sa plot a aj tak bezdomovci v tejto lokalite prespávajú a vykonávajú tu svoju veľkú aj malú potrebu. Prosíme Vás, robte s tým niečo.
23. október 2018

Paulína Oravcová

Dobry den, zdielam rovnaky nazor, okolie Parickovej je v katastrofalnom stave, vsade smeti, vytahane odpadky z kosov a prespavajuci opilci...p. Pekar, ak chcete mat nas hlas vo volbach, prosim zakrocte, ved po rekonstrukcii ihriska prislo k naprave, len uz sem hladky nechodia a situacia sa opakuje, ihrisko je super ale okolie katastrofa.
29. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

dakujeme za podnet. Poziadame mestsku policiu o hliadkovanie v danej lokalite. Odpadky v okoli zadame na vycistenie davatelovi prac.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania