Letné kino v Líščom údolí

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Daniel Stopka 17. júla 2015

Mestska cast usporaduva v parku v Liscom udoli, tesne v blizkosti obytnej zony, kazdy julovy stvrtok premietanie filmov od 21.00 hod.
Zmienena filmova produkcia po 22.00 brani mojej rodine v odpocinku. Kazdy den rano chodim do narocnej prace, platim znacne dane. Nezelam si, aby mi ludia z tychto dani plateni robili v noci peklo zo spanku.
Zdravim starostku Cahojovu, pridem jej o 23.00 v lete pod okna s autom a budem hodinu pocuvat naplno metalovu hudbu, aby pochopila moju situaciu. Tieto premietania filmov sa mozu kludne robit vo Vodarenskej zahrade. Tam to nikomu vadit nebude. Ako keby nestacilo, ze tam kazdy vecer vrieskaju opilci. Tak sa este prida aj mestska cast. Dakujem a dobru noc.

17. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v rámci kultúrneho leta viacero mestských častí organizuje premietanie letného kina (Petržalka - Magio pláž, Staré Mesto - Hlavné námestie - Bažant Kinematograf, Rača atď.). Premietanie je možné z technických dôvodov až po zotmení - mestská časť sa snažila nájsť najmenej rušivé vhodné miesto.
Pre riešenie konkrétneho podnetu požadujeme presnú adresu sťažovateľa, aby sme mohli posúdiť hlukovú hladinu. Bez posúdenia vzdialenosti predmetného domu od plátna a ozvučenia nie je možné daný podnet riešiť (napr. posunutím plátna, inou polohou ozvučenia a pod.).
Premietanie je medzi obyvateľmi veľmi populárne, z čoho máme radosť, v žiadnom prípade ho neplánujeme rušiť. Budeme sa snažiť však po zaslaní presnej lokality, kde sa prekračuje hluk, upraviť technické podmienky premietania v rámci možností.

S pozdravom

Mgr. Michal Drotován

Vedúci oddelenia dopravy a životného prostredia
MiÚ MČ Bratislava - Karlova Ves
[email protected]
17. júl 2015

Ynas

Stopka, nie je jasné, čo máte na mysli pod tesnou blízkosťou, ale zas to až také tesné nie je... a to premietanie je super nápad, je to iba počas leta a raz za týždeň... sú oveľa obťažujúcejšie veci... napríklad každé ráno o piatej, či je piatok, či je sviatok, počas celých dní a aj okolo polnoci venčia ľudia desiatky psov rovno pod mojimi oknami... mňa toto obťažuje a nedovolí mi vyspať sa... ani ráno, ani v noci, ani cez víkend si po obede zdriemnuť. Nemala by mestská časť zabezpečiť zákaz chovu psov na území Karlovej Vsi?
17. júl 2015

Daniel Stopka

Dakujem panovi Drotovanovi za diplomaticku odpoved. Odpoved vsak problem len obchadza. Intenzita hluku je taka, ze nezaspi ani manzelka ani ja a to netrpime poruchou zaspavania. Samozrejme, nerozporujem, ze premietanie je medzi ludmi popularne. Skoda vsak ze to je v Liscom udoli, nad ktorym je bytovka kde je 270 bytov. Keby to bolo vo Vodarenskej zahrade, tak to nikomu nevadi. Pekny prirodny amfiteater je aj na Zeleznej studnicke, je tam aj kde parkovat. Vcera premietanie zacalo 21.00 a koncilo 23.00. Samozrejme tam este ostali niektori mladi ludia sa zabavat nadalej. Staci to vsetkym na pochopenie? Kazdy vecer so susedmi musime volat mestsku a statnu policiu kvoli vreskotu opilcov z altankov v Liscom udoli, riesenie nejestvuje mnoho rokov, nocny hrmot organizovany mestskou castou je skvostnou ceresnickou na celej tej zufalej torte.
17. júl 2015

Daniel Stopka

Uz len kratka reakcia na prispevok Ynas, zial totalne nepochopil/a podstatu mojho prispevku. Ked chcete osobne a objektivne posudit, co je blizke, tak mi poslite svoju adresu a pridem vam predviest blizky hrmot pod okna. Ak vam vadia ludia, co vencia psov, tak volajte policiu, ak robia pri tom hluk, ktory vam brani zaspat. No a okrem psov robia hluk aj deti, tak podla vasej logiky je treba skusit zakazat chov deti na uzemi Karlovej Vsi? Poprosim Vas nedegradujte serioznu diskusiu, ak nemate skutocne hodnotne pripomienky. Dakujem.
17. júl 2015

Admin KV

Pán Stopka, s ohľadom na ďalší postup riešenia podnetu sa Vás chcem opýtať, či ste ochotný uviesť tu na odkazprestarostu.sk Vašu adresu, tak ako to požaduje Mgr. Drotován, alebo túto záležitosť s ním budete riešiť neverejne, teda mimo náš portál. Respektíve, aký postup riešenia tohto podnetu navrhujete?

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
20. júl 2015

Daniel Stopka

Dobry den, samozrejme nemam s tym problem, byvam na Pupavovej ulici 37. Rovnake problemy maju vsetci obyvatelia bytoveho domu nad Liscim udolim. Zvuk z udolia je totiz u nas na kopci v bytovke pocut ako v amfiteatri.
Ja dokonca uz zvazujem iniciovanie peticie na hladanie trvaleho riesenia dodrziavania nocneho kludu v uvedenej lokalite. V dalsom dialogu k mojej staznosti uz budem pokracovat priamo s panom Drotovanom.
Dakujem
20. júl 2015

Admin KV

Ďakujem Vám za informáciu. Keďže ste sa rozhodli, že ďalší postup v tejto veci budete riešiť už priamo s Miestnym úradom, podnet uzatváram ako vyriešený. Keby ste v blízkej budúcnosti zmenili názor, môžem Váš komentár preposlať Miestnemu urádu a podnet sa môže doriešiť cez Odkaz pre starostu.

Prajem veľa šťastia.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
22. júl 2015

Martin

Dobry den, pridavam sa k panovi Stopkovi, kedze problem s premietanim vnimam rovnako.
Tu nepomoze posunutie platna o par metrov, ten zvuk sa bude sirit rovnako po kopci, ktory svojim tvarom vedie zvuk rovno do otovrenych okien spalni bytov na Pupavovej ulici a verte mi, ze uz hlasnejsi rozhovor v Liscom udoli v noci je pocut uplne zrozumitelne. Co potom premietanie filmu?!
Osobne to nepokladam za dobre vybranu lokalitu a ani argument, ze je to medzi obyvatelmi popularne, nie je namieste. Spravte to pod svojimi oknami - bude to rovnako popularne, ale susedia a rodina sa vam nepodakuju.
Nehovoriac o tom, ze som sa bol rano po pemietani prejst so synom (mal som dovolenku) v Liscaku a to mnostvo smeti okolo preplneneho kosa na mieste premietania bolo nieco otrasne - organizator to zrejme nedomyslel.
Obyvatelia z Pupavovej sa domnievali, ze zmenou starostky skoncia tie nestastne sarady v Liscom udoli ako country koncerty v nedelu cez den a podobne. Uprimne, tymto skvelym napadom ste nas velmi nepotesili! Na takuto zabavu je vhodnejsie najst lokalitu vo vacsej vzdialenosti od bytov. Co takto SKP stadion na hranici KV a Dubravky?
Tema Liscie udolie je pre obyvatelov Pupavovej (konkretne 8 poschodovy dom nad udolim) obzvlast citliva. Za poslednych niekolko rokov je takmer kazdy letny den utrpenim, firemne ci sukromne opekacky, ktore obvykle prejdu do bezducheho vrieskania az do 2 - 3 tej v noci, nie su nicim vynimocnym. Zial, ani policia si s tym nevie vzdy dat rady.

A este poprosim milu pani Ynas, aby uviedla svoju adresu ako uviedol aj pan Stopka a uvadzam aj ja - Pupavova 33. Prideme si k Vam pod okna pustit hudbu alebo film a napriek vasemu pocitu, ze je to hlucne Vas budeme bohorovne presviedcat, ze to nie je az tak blizko, ze to predsa nemoze byt hlucne...
Verte mi, ze to premietanie je hlucne a vobec nie prijemne.

Dakujem za pochopenie a taktiez ziadam o prehodnotenie premietania ako takeho, resp. lokality premietania.
23. júl 2015

JS

Tak sme to zase absolvovali, po dni s teplotami 35, ked sme nemohli otvorit okna kvoli teplote, tak v momente, ked by sa uz dalo vetrat, tak znova nemozeme. V susedsve dnes skolaboval starsi pan, som zvedavy ci organizator ma schopnost zobrat na svedomie, ak by sa nieco podobne zopakovalo len preto, ze proste potreboval "organizovat". Nie je problem, ze ludia vonku pozeraju kino, problem je hluk, ktory pri pozerani kina byt nemusi, robit taky hluk ze doma sa skoro nerozumieme a nie to este, ze by sme mohli pozerat vlastny film tak, aby sme neobtazovali susedov, je uplne nezmyselene. Ono to skorej vyzera to, ze sucastou "organizovania" je aj nahananie "bodov" pre organizatora neprimeranym hlukom, alebo je cielom proste narocky terorizovat 500 obyvatelov? My nemame kam proste niektore dni odist a vyspat sa niekde na lavicke, my sme tu DOMA.

Myslim, ze pri nasledujucich volbach si vyberiem zastupcov zvolenych k tomu, aby v Liscom udoli vznikla oaza kludu a nie oaza rachotu.
24. júl 2015

Admin KV

Dobrý deň, pán Palkovic, rád by som sa Vás opýtal, či máte záujem Váš podnet aj ďalej riešiť prostredníctvom Odkazu pre starostu, alebo, tak ako pán Stopka, budete Vašu sťažnosť riešiť priamo s Mgr. Drotovánom z MiÚ Karlova Ves?
To isté by som sa chcel opýtať aj prispievateľa "JS". V prípade záujmu o riešenie cez Odkaz pre starostu Vás prosím o uvedenie adresy Vášho bydliska.

Ďakujem.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
24. júl 2015

JS

Nie, nepotrebujem aby sa riesil moj prispevok samostatne, uplne postaci vyriesit ten povodny :- ))

Napisal som ten prispevok, aby nevznikol pocit, ze problem ma len jeden obyvatel nasho domu, ten problem ma kazdy, kto tu byva, problem sa riesil uz viackrat bez vysledku a predpokladam, ze keby starsi obyvatelia nasho domu vedeli o moznosti stazovat sa tu a vedeli ju zvladnut, bolo by tu daleko viac prispevkov. Treba si uvedomit ze 500 obyvatelov domu trpi a nema ako vec vyriesit (skutocne nemoze 500 ludi ist spat na lavicku pred dom), aby si par ludi pozrelo film ktory mozu sledovat kludne niekde inde.
24. júl 2015

Martin

Suhlasim s JS, staci mi riesit to priamo s Mgr. Drotovanom, zaroven si ale myslim, ze by bolo vhodne, aby tento podnet ostal v stave nevyrieseny, kedze podla mna, a som presvedceny aj ostatnych, bude riesenim ukoncenie premietani, resp. ich prestahovanie do vhodnejsich lokalit a nie to, ze o tom zacneme diskutovat s p. Drotovanom co sa obavam bude aj tak na dlhe lakte.
Taktiez suhlasim, ze vela ludi o takejto moznosti podat staznost / podnet nevie, nema moznost pristupu na internet (na Pupavovej byva vela dochodcov) alebo jednoducho ticho trpi.
Takze je to naozaj problem velkeho mnozstva ludi, vyrazne vacsieho nez su ti spokojni divaci letneho kina, z ktorych urcite ziaden nebyva v byte nad Licsim udolim.
Mimochodom adresu som uz udaval - Pupavova 33 a problem budeme teda riesit priamo s p. Drotovanom, ale, prosim, tento podnet oznacte ako nevyrieseny - pretoze nas problem zatial odstraneny nie je!
Dakujem
MP
24. júl 2015

Admin KV

Pán Palkovic, stav podnetu "neriešený" označuje podnet, na ktorý samospráva nereaguje, alebo, pri ktorom je zrejmé, že nie je ochotná ho riešiť. Na tento podnet však samospráva odpovedala a vyjadrila snahu ho ďalej riešiť, preto by podnet nemal byť označený ako "neriešený".
Podnet som označil ako "vyriešený", pretože jeho zadávateľ sa ho rozhodol ďalej neriešiť cez Odkaz pre starostu. Váš prvý komentár ste vložili do diskusie po označení podnetu za "vyriešený" a taktiež ste sa rozhodli, že sa obrátite priamo na Miestny úrad. Prispievateľovi JS (ktorého som sa pýtal na adresu) údajne stačí, že podnet už riešia iní susedia.
Neočakávam teda, že občania alebo samospráva budú naďalej prispievať k tomuto podnetu. Pre potreby nášho portálu som preto podnet uzavrel ako "vyriešený". Ako vyplýva z diskusie, takýto status neznamená, že podnet je vyriešený aj v očiach dotknutých obyvateľov.
Aby však nevznikali ďalšie nedorozumenia, podnet nateraz označujem ako "v riešení" a za "vyriešený" ho označím až po skončení premietania v Líščom údoli - či už sa tak stane predčasne počas leta alebo až po plánovanom poslednom premietaní na konci augusta.

Ďakujem za porozumenie.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
24. júl 2015

Martin

Dakujem. MP
17. august 2015

Dana Mikusova

Mestska cast usporaduva v parku v Liscom udoli, tesne v blizkosti obytnej zony rodinnych domov, kazdy stvrtok premietanie filmov od 21.00 hod.
Zmienena filmova produkcia konci po 23. hodine. Nas, obyvatelov rodinnych domov v Liščom údolí, rusia ludia, ktori nezaparkuju svoje auta na parkovisku pred IUVENTOU, ale parkuju rovno pred nasimi rod. domami č.182, 184, 188, 190, 190A. Pani starostka Cahojova, pridite sa pozriet po 23. hod., radi Vas privitame, aby ste pochopila a pocula na vlastne usi ako trieskaju tito ludia so svojimi dverami na autach. My obyvatelia Líščieho údolia verime, ze date situaciu do poriadku. Nestaci, ze nam tu do lesika chodia mladi chlapci fetovat na drahych autach. Ďakujeme za skoru odpoved a hlavne o napravu.
19. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujeme sa za spôsobené nepríjemnosti. Žiaľ, za individuálne nevhodné prejavy návštevníkov kultúrneho leta v Karlovej Vsi nemôžeme a neviem s nimi nič spraviť. V každom prípade uvádzame dôvody, pre ktoré sme sa rozhodli umiestniť letné kino do Líščieho údolia.
Karlova Ves má ako jedna z mála mestských častí k dispozícii taký lukratívny priestor pre kultúrne dianie ako je Líščie údolie (Park SNP). Je dostupný z viacerých strán a kapacitne aj dispozične premietaniu najviac vyhovuje.

Potenciálny priestor Vodárenskej záhrady je spoplatnený a vzhľadom k sťažnostiam na komáre (aj v Líščom údolí) by priestor záhrady v lete pri vode mohol byť obzvlášť nepríjemný vzhľadom k avizovanému problému. Podobne je na tom aj priestor Železnej studienky v rámci nášho lesoparku. Pre obyvateľov Karlovej Vsi a Dlhých dielov je tento priestor pešo nedostupný, čo je jedným z hlavných cieľov podujatí kultúrneho leta - blízkosť a dostupnosť.

Pevne veríme vo Vašu toleranciu, nakoľko vrámci leta hovoríme iba o 6 dňoch (štvrtkoch) v Líščom údolí, v prípade nepriaznivého počasia sa program presúva od Vás ďalej, do KCK na Molecovej ulici. Vo všeobecnosti máme veľmi pozitívne odozvy na letné kino, aj celé kultúrne leto v Karlovej Vsi.

Už v súčasnosti sa snažíme necentralizovať všetky kultúrne akcie do Líščieho údolia, ale situovať ich aj na Dlhé diely alebo aj do spomínanej Vodárenskej záhrady, na Nám. sv. Františka (ranné detské rozprávky, jóga v parku...), ale pokúsime sa Vaše podnety zapracovať do najbližšieho kultúrneho leta 2016 a odbremeniť Líščie údolie. Uvidíme, čo prinesie nová sezóna.

Ďakujeme za pochopenie.

Mgr. Adriána Majka
Vedúca oddelenia kultúry
[email protected]
Tel: 00421 2 602 59 206
16. august 2020

Anna

Hluk z filmov primietaných v rámci kultúrneho leta dlhodobo obťažuje moju rodinu, a síce dve malé deti pri zaspávani!
Mať počas letných horúčav zatvorené okná nie je riešením!(tak to rieši veľa obyvateľov)
Máte predstavu ako je to počuť v bytoch nad Líščim údolím??? Aké to je obmedzujúce a iritujúce?
Mnohým to vadí, no nemajú čas to riešiť, resp. rezignovali.
Prosím o výmenu reproduktorov za slúchadlá pre divákov.
Toto sa nedá dlhšie už tolerovať!
16. júl 2022

JS

Preco je podnet uzavrety ked sa riesenie nenaslo a problem stale pretrvava?
20. júl 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

Rozumieme, že pre zadávateľa, či sledovateľa podnetu môže byť Uzavretie podnetu frustrujúce, no z hľadiska portálu je tento status priradený správne a riešenie či neriešenie podnetu sa vďaka nemu reflektuje samospráve v medziročnom hodnotení, ktoré vďaka správne prideleným statusom vieme každoročne zostaviť.

Uzavretie podnetu je objektívnym zhodnotením stanoviska samosprávy zo strany OPS, status sa podnetu prideľuje výhradne podľa toho, či samospráva bude alebo nebude podnet podľa vyjadrenia riešiť.

Mnoho samospráv, ako aj Bratislava, má funkčné vlastné informačné kanály, kde je možné pomerne jednoducho podať sťažnosť prostredníctvom obyčajnej napr. mailovej komunikácie ([email protected]). V prípade, že táto komunikácia zlyhá, je možné podanie oficiálnej žiadosti/sťažnosti, ktorá následne podlieha zákonným lehotám. Výhodou takejto komunikácie je vymožiteľnosť odpovede, no nevýhodou je spravidla dlhší reakčný čas.

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
03. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mrzí nás, že problém považujete za nevyriešený.
Od roku 2015, kedy sme dostali prvý podnet, sme pristúpili k viacerým zmenám. Osobne sa stretla so zadávateľom podnetu vedúca oddelenia kultúry aj pani starostka.
Pôvodne sa filmové premietania konali vo štvrtok, a na základe podnetu a nasledujúcich stretnutí, sme pristúpili k presunu programu v ďalších sezónach na piatok. Dramaturgiu tiež pripravujeme tak, aby filmy v júli boli kratšie než v auguste. Začiatok premietania nemôžeme posunúť na skorší čas, pretože sa musíme riadiť podľa toho, kedy zapadá slnko, a tak júlové filmy začínaju o 21.30 h a augustové o 21.00 h.
Vymenili sme aj reproduktory, ktoré sa dajú lepšie nasmerovať a majú čistejší zvuk, vďaka ktorému nemusia byť tak nahlas, ako tie pôvodné, ktoré sa používali napríklad aj v roku 2015.
V prípade, že máte nápady/návrhy na zlepšenie situácie, sme otvorení ďalšej diskusii.

odd.kultúry MÚ MČ Karlova Ves
14. august 2022

JS

Ja myslim ze ten navrh a napad tu uz viac krat padol. Nerobit kino na mieste kde rusi stovky ludi aby si zopar pozrelo film. A to nie je jediny dovod, vsimol som si ze aj napriklad diviaky sa pod oknami vyskytuju casto prave v case konania filmu, kritizujeme ich premnozenie, ale my sami ich takouto cinnostou vyhaname z lesov a oni uz pomaly netusia ci patria do lesa kde je hluk alebo na chodniky okolo domov. Do lesa patria zvierata, nie kino. Dalsia vec je ze ucime ludi ze liscie udolie je miesto urcene na vyrobu hluku, konzumovania alkoholu a spojenym excesom.

Takze moj navrh je vyhlasit liscie udolie za zonu kludu a ticha aby sa mohli ludia ist v klude prejst po stresujucej praci, pripadne ak to ich zdravotny stav vyzaduje (napriklad kardiaci) a nie ich stresovat este 100x viacej.

Chapete ze ti ludia NEMAJU kam pred tym hlukom UTIECT??? Chapete podstatu staznosti?
26. august 2022

JS

Tak mame zase piatok, zase neuveritelny hluk, zatial len z bubnovania, co ma privadza k tomu aby som este "doodpovedal" na odpoved samospravy. Hovorite ze ozvucenie je riesene tak ze je lepsie smerovatelne na posluchacov, ale to co predvadzaju bubnovaci smerovane nie je ani nahodou.

Ked uz samosprava ignoruje potreby obyvatelov (!!!) tak jej vobec nevadi ze presne to co zazivame my zaziva aj zver v lese? Ako sa s tym ma vyrovnat, teda ak pominiem to ze si na to musi "zvyknut" a potom sa divime ze nam diviaky behaju po uliciach, niekde aj vojdu do vchodov ved oni nemaju sancu rozoznat kde uz je "civilizacia" a kde (by mal byt) les.

A to pominiem ze dnesna bubnovacka v plane nebola.

Takze podnet nepovazujem za vyrieseny, ale za ignorovany.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania