Dlhodobo odstavený džíp v zlom stave

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 27. augusta 2012

V Bratislave na Vajanského nábreží (za cestou vedľa SNM) stojí odstavený Jeep Cherokee v očividne zlom stave. Vozidlo je špinavé, predné okno zapadané olámanými vetvičkami z okolitých stromov. Farba vozidla je (ak sa to dá cez nános špiny rozoznať) zelená. Auto jednak blokuje zbytočne chodník, zároveň pôsobí veľmi neesteticky, zhoršuje dojem z centra mesta.

28. august 2012

Poriadkoslav Mestský

Treba pozrieť platnosť STK a EK. Keď nie sú platné, tak nahlásiť túto informáciu samospráve.
28. august 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Mestská časť Bratislava-Staré Mesto už vo štvrtok 16. augusta 2012 písomne požiadala Krajský dopravný inšpektorát o informáciu, či predmetné vozidlo je alebo nie je vyradené z evidencie motorových vozidiel. Inšpektorát zatiaľ odpoveď nezaslal. Keďže na aute je stále evidenčné číslo, nie je možné podľa zákona auto z komunikácie odtiahnuť. V prípade, že EVČ bude platné, bude Staré Mesto kontaktovať majiteľa vozidla a požiada ho o odstránenie vozidla. Ak inšpektorát auto z evidencie vyradil, odstráni sa na aute evidenčné číslo. Následne bude po dobu 30-tich dní na aute oznam podľa zákona, že ak si ho majiteľa neodstráni, urobí tak na vlastné náklady mestská časť.

S pozdravom,

Tomáš HALÁN

hovorca
Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
31. august 2012

Barbara

To auto tam už stojí vyše dvoch rokov, je nepojazdné, na všetkých gumách je defekt....je to necelých 100m od miestneho úradu a vy až teraz riešite tento problém?
31. august 2012

Gabo

To je iba dalsi klasicky pripad neschopnosti uradov a uradnikov na Slovensku. Myslim, ze Bratislavska zu(m)pa, ako hlavne mesto je toho prikladom.

Ani sa tomu nedivte, staci zajst na urad a podla zamestnancov hned spoznate ktora bije.

Gabo
11. september 2012

Peter

Keby čírou náhodou zmizli ŠPZky, dal by sa prípad tohto vraku vyriešiť?
11. september 2012

Vlado

Jasnačka. Auto bez Evidenčných čísiel, tak to je pre úrady malina!
13. september 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Majiteľ motorového vozidla Jeep dostal v súčasnosti pokutu od Obvodného úradu pre cestnú dopravu a miestne komunikácie nakoľko nemá platné STk a EK a nie je ani zmluvne poistené. Vozidlo však zatiaľ nebolo vyradené z evidencie motorových vozidiel. Ak sa tak stane a kompetentné orgány mu odstránia aj evidenčnú značku, môže následne Staré Mesto vozidlo z komunikácie dať odtiahnuť.

S pozdravom,

Tomáš HALÁN
hovorca
Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
13. marec 2013

Peťo

Je to priam neuveriteľné, ale po 4 rokoch sa podarilo odstrániť tento Jeep.

Taká malá rekapitulácia:
Po cca roku a pol od odstavenia pribudol na aute oznam, aby si ho majiteľ odstánil. Ten niekto odtrhol, alebo sa pri daždi rozmočil. Nič sa nedialo až do začiatku tohto roka. Pri vyústení Múzejnej pribudla značka zákaz zastavenia na celom úseku až po Kúpeľnú. Deň na to mali všetky autá stojace na chodníku papuče. Autá postupne zmizli a ostal len tento Jeep, ktorý mal asi mesiac papuču. Potom zmizla papuča, ostal Jeep, ale nakoniec ho tento týždeň odtiahli a ostalo po ňom len špinavé miesto. Hurá!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania