Zapach

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
M 21. júla 2015

Dobry den,
mozete objasnit preco sa kazdy den v nocnych a niekedy aj v rannych hodinach siri silny zapach po celej dedine?
Z coho pochadza?

22. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Obdržali sme Váš podnet "O každodennom šírení silného zápachu
v nočných a ranných hodinách po celej dedine."
V danej veci Vám oznamujeme, že na území mestskej časti Bratislava - Vajnory sa v období nízkeho tlaku môže šíriť zápach čpavku
z Poľnohospodárskeho družstva Vajnory zo živočíšnej výroby. V danej veci boli zisťované informácie od predsedu Poľnohospodárskeho
družstva Vajnory, ktorý k uvedenému uviedol, že naposledy vyskladňovali hydinu pred troma týždňami, vtedy býva zápach výraznejší.
O dva týždne budú naskladňovať malé kurčatá. Z uvedeného podľa jeho vyjadrenia sa výrazný zápach šíriť nebude. Ďalej uviedol, že
niekedy vo večerných hodinách v lokalite Uhliská je cítiť sladkastý zápach, pravdepodobne z kompostu alebo z použitého hnojenia okolitých
pozemkov inými osobami, ktoré Poľnohospodárske družstvo Vajnory nemá vo vlastníctve. Určiť presný zdroj nevie.

O inom možnom zdroji zápachu nemáme informácie. Taktiež sme žiaden ďalší
podnet o šírení zápachu neobdržali.

V prípade opakujúceho sa zápachu na území mestskej časti Bratislava - Vajnory Vás žiadame o spresnenia miesta zápachu,
prípadne určenie jeho zdroja.

S pozdravom
Ing. Michaela Hrčková
Referát životného prostredia
11. august 2015

Miriam

Neznesitelny zapach

Dobry vecer, prosim o vysvetlenie neźnesitelneho zapachu (konkretne na ulici Za mlynom). Zapach sa siri kazdy vecer prevazne po 22 hodine (niekedy neskor), je tak velky, ze znemoznuje pobyt na terasach a zahradach. Zapach je kazdy vecer, niekedy v skorych rannych hodinach. zapach bol rieseny uz v mesiaci jun, ale z mojho pohladu dorieseny nebol. Prosim o zaslanie stanoviska, co sposobuje dany zapach a ledy bude odstraneny. Dakujem, Miriam
11. august 2015

Štefan Heteňák

Každodenný zápach z družstva

Dobrý deň vážený pán starosta. Nakoľko nás každý večer otravuje neznesiteľný zápach močovky pochádzajúcej z družstva, rozhodol som sa podeliť s Vami o tieto informácie. Takmer každý deň medzi 20 a 23.00 hod ,,NIEKTO" vypúšťa močovku buď do kanála, alebo na pole. Som presvedčený, že nelegálne, pretože by tak nerobil v noci. Cez deň nemôžeme vetrať kvôli vysokým teplotám a večer kvôli neznesiteľnému smradu. Čítal som príspevok k tejto téme a môžem Vás uistiť že to nie je len pri vyskladňovaní kurčiat. Ak sa tento stav nezmení, mám v úmysle poslať podnet na ochranu životného prostredia, pretože som presvedčený že niekto úmyselne znečisťuje spodnú vodu močovkou a výkalmi. Ste podľa mňa najlepší starosta akého Vajnory mali a preto verím že sa to podarí čoskoro vyriešiť. Ďakujem.
31. august 2015

Michal

Zapach Rolnicka ulica

Vo Vajnoroch, najma na konci Rolnickej ulice, je denne (kazdy jeden den) v case 22-24:00, niekedy uz od 18:00 az neznesitelny zapach, pochadzajuci najviac pravdepodobne z polnohospodarskeho druzstva.

Mnoho ludi tento proslem spomina, ci ho niekto nahlasoval neviem, bohuzial, tento zapach uz odmietame tolerovat, preto v pripade, ak nebude v najbluzsom case vyrieseny, budeme tento problem riesit vacsou medializaciou a podnetom na vykonavanie kontrol na zivotne prostredie.

Dakujeme
Michal, Tomas, Elena, Rado, Lenka, Tomas, Zsolt, Marek, Eva, Robert, Magdalena, Kvetoslava
31. august 2015

Michal

Tento problem NIE JE vyrieseny, preco je tak oznaceny?

Pan "starosta" je tu k nicomu, stara sa len o seba, obyvatenia Vajnor budu velmi dobre rozmyslat, komu vyjadria podporu v nasledujucom obdobi.
02. september 2015

Odpoveď samosprávy

Vážení občania mestskej časti Bratislava – Vajnory,

reagujeme na vaše oznámenia o každodennom šíriacom sa zápachu vo večerných a nočných hodinách, v lokalite Roľníckej ulici hlavne na jej konci.
Dnešného dňa v obedňajších hodinách bola pracovníkmi mestskej časti na Roľníckej ulici v mieste potoka Struha a otvoreného kanála na Roľníckej ulici preverované šírenie spomínaného zápachu a jeho zdroja. Na mieste nebol cítiť žiaden zápach, ani zistený možný zdroj zápachu. O informáciu sme požiadali aj Poľnohospodárske družstvo Vajnory. Ak máte bližšie informácie v danej veci môžete ich poskytnúť na referáte životného prostredia miestneho úradu. Prípadne ak pristihnete
na mieste osoby, ktoré znečisťujú prostredie mestskej časti alebo máte informácie na tieto osoby zavolať mestskú políciu tel. č. 159, alebo priamo okrskárov Mestskej polície v MČ Bratislava – Vajnory na tel. č. 0902/921193 alebo 0902/921187.

S pozdravom

Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
02. september 2015

M

Mozete objasnit obcanom Vajnor ako a kde sa spracovava zeleny odpad zo zberneho dvora, ktory sluzi obcanom Vajnor?
V podnete sa predsa nespomina doobednajsi cas ale vo vecernych hodinach.
03. september 2015

Michal

reagujeme na vaše oznámenia o každodennom šíriacom sa zápachu vo VEčERNýCH A OčNýCH hodinách, v lokalite Roľníckej ulici hlavne na jej konci.

Dnešného dňa v OBEDNAJšíCH hodinách........

Pani Hrčková, toto myslíte úplne vážne?
18. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nakoľko naša mestská časť nedisponuje prostriedkami a technológiami na spracovanie biologicky rozložiteľného zeleného odpadu, vývoz a likvidáciu zeleného odpadu zabezpečujeme dodávateľským spôsobom prostredníctvom firmy BVV s.r.o. Podľa výpisu z obchodného registra ma firma BVV s.r.o. povolenie na nakladanie s týmto druhom odpadu. Firma BVV s.r.o. bola našou Mestskou časťou Bratislava - Vajnory vybraná na základe výsledkov prieskumu trhu.

Aby sme Vám mohli poskytnúť vyčerpávajúcu informáciu na Vaše otázky ohľadne skládkovania a spracovania vyvezeného odpadu, oslovili sme dodávateľa služieb, ktorý nám poslal nasledovné vyjadrenie:

"Spoločnosť BVV s.r.o. má na túto činnosť prenajatý pozemok s prislúchajúcimi povoleniami od ministerstva životného prostredia, kde sa vyzbieraný zelený odpad uskladňuje a následne preschne. V ďalšom kroku je zavolaná licencovaná spoločnosť so strojom na štiepkovanie a materiál je spracovaný. Viac informácii vzhľadom na dôverné interné údaje spoločnosti Vám poskytnúť nemôžem."

Uvedené Vám dávame na vedomie.

S pozdravom

Ľubomír Krištofič
vedúci oddelenia HS, NHIM, IHM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania