Rozostavaná stavba

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 08. marca 2020

Na Saratovskej ulici už dlhšiu dobu stojí rozostavaná stavba. Vraj ta stavba bola stavaná bez stavebného povolenia. Vyzerá to veľmi zle.

27. september 2012

Katka

Vyzerá to ozaj strašne. V takomto stave už je to najmenej rok! Je možné nariadť zbúranie? Na koho sa treba obrátiť??
21. október 2012

Shorty

Asi budeme čakať ký sa nam tam usadia asocialy a vyhlasia to za svoje obydlie. Potom s tým už nič nespravíme a aj autá z chodníka zmiznú lebo sa tam každý bude báť zaparkovať. Hanba našej samospráve že sa s niečim takýmto nevie viac ako rok vysporiadať. Starý PNS stánok bol lepší a určite viac využitý.
09. november 2012

byvam vedla

zaujimalo by ma dokedy sa bude samosprava vyhybat odpovedi takato stavba musi mat stavebne povolenie je este platne? existovalo taketo povolenie vobec niekedy? neda sa zariadit aby ten kto to rozostaval alebo ten kto to nariadil rozostavat aby to zbural? tato stavba je hanbou vzhladom ze je hned vedla najfrekventovanejsej cesty v dubravke tak isto aj stara budova posty
20. marec 2013

ja

Zuzana Rapantová, kedy dáte odstrániť túto čiernu stavbičku?
22. marec 2013

Juraj

Ja teda neviem , ale ked v Španielsku na Kanaroch dokazali znamemu skladateľovi zrovnať haciendu s bazenmi a zahradou so zemou , keď sa zistilo , že šlo o čiernu stavbu, prečo je na SK problem zhodiť čiernu stavbu (už len keď na ňu človek kukne , ma pocit , že spadne aj sama. Asi nepatríme predsa len do EÚ. A čo to vlastne má ako byť , len tak , uprostred chodníka namiesto PNSky?
24. marec 2013

Jozef

Čakal som, že sa tu vyjadrí aj osoba, ktorá tú PNS-ku dala zbúrať a začala stavať bez povolenia na pozemku patriacemu magistrátu hlavného mesta...

Stavbu novinového stánku na rohu ulíc Saratovská a Drobného v Dúbravke zbúrali bez povolenia miestneho stavebného úradu. Stavba mala zo stavebného úradu mestskej časti povolenú len opravu strechy, napriek tomu bola zbúraná celá. Povedal to vedúci oddelenia územného rozvoja miestneho úradu Anton Lisý.
"Po tomto zistení bol na stavbe uskutočnený štátny stavebný dohľad a ďalšie stavebné práce boli zápisom do stavebného denníka s okamžitou platnosťou zastavené až do doriešenia všetkých povolení," povedal Lisý. Napriek týmto opatreniam sa na stavbe podľa Lisého pokračuje naďalej.
"Ide o úplne čiernu stavbu s ignorovaním všetkých zákonov zo strany majiteľky pani Zuzany Rapantovej," povedal Lisý. Keďže stavba sa nachádza na pozemku patriacemu magistrátu hlavného mesta, stavebný úrad magistrát na túto skutočnosť písomne upozornil. Písomne bola vyzvaná aj pani Rapantová, avšak tá si poštu podľa Lisého zásadne nepreberá. Sama Rapantová toto tvrdenie odmieta, podľa nej si riadne doručené zásielky spravidla preberá.
Rapantová ďalej tvrdí, že pozemok, na ktorom stánok stojí, je v jej vlastníctve. Stavebné zmeny, ako výmenu dlažby, strešnej krytiny a výmenu okien a dverí, Rapantová podľa vlastných slov riadne ohlásila.
"Po dohode s vedúcou stavebného úradu Ľubicou Vladovičovou, ktorá má celú problematiku na starosti v rámci stavebného úradu, som sa dohodol, že sa tam budú vykonávať časté obhliadky a zakaždým sa bude majiteľke udeľovať príslušná pokuta, ktorú bude riešiť naše majetkovoprávne oddelenie," uviedol Lisý.
Podľa Lisého takéto čierne stavby sa občas na Slovensku vyskytujú a ich praktické a právne doriešenie má zdĺhavý proces, čo niektorí občania zneužívajú a postupujú tak, ako majiteľka novinového stánku.
(sita, sme.sk)


Čítajte viac: http://bratislava.sme.sk/c/5674507/novinovy-stanok-v-dubravke-zburali-bez-povolenia.html#ixzz2OSGCPANf
24. marec 2013

RB

Mala by sa asi urobiť nejaká petícia za zbúranie, určite by ju veľa ľudí podporilo.
04. december 2014

M.

Už je december 2014 a je to stále v takom istom stave, možno aj horšom. Bude sa to riešiť?
19. december 2014

fedor

podme to zburat :d
- zelezo zamenit za €
- € za KEBAP/B vedla u "Kika"
05. marec 2020

Lukáš Bartošovič

predmetny "stanok" je aj po takmer 8 rokoch od zalozenia podnetu stale nedostavany
ba co viac, jeho aktualny vyzor by mu iste zabezpecil popredne umiestnenie v sutazi ako je napriklad tato https://bratislavaden.sk/rozhodli-ste-toto-je-najskaredsia-budova-bratislavy
10. marec 2020

Odpoveď samosprávy

duplicitný podnet, viac na:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/32770/rozostavana-nepovolena-stavba-na-saratovskej-ul
Kto? Stavebný úrad

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.