Schnúca alej (Lachova)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

v novembri 2014 bola pri Chorvatskom ramene v casti pri Jantarovej ceste vysadena alej 75 stromov. O tuto hodnotnu zelen sa nikto nestara, tj ani v tychto suchach a horucavach stromceky nikto nezalieva. Jedna sa o mlade nove stromy vysadene na vrchu hradze, ich korenove systemy urcite nemali za polroka narast tak, aby dociahli az k spodnej vode. Prosim o zabezpecenie pravidelneho zavlazovania, bola by skoda o tieto stromy prist, na niektorych sa uz viditelne prejavuje usychanie. Dakujem.

28. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Podnet ohľadne usychajúcej aleje stromov pri Chorvátskom ramene pri Jantárovej už riešime so spoločnosťou Metro a.s., ktorá zabezpečovala predmetnú výsadbu stromov.
Zasychanie listov u mladej výsadby, pri extrémne teplom počasí aké bolo v predchádzajúcich týždňoch, je spôsobené tým, že drevina sa pri extrémne vysokých teplotách takto bráni nadmernému výparu.
Situáciu budeme naďalej monitorovať.


mestská časť BA-Petržalka
09. august 2015

Janka Kozikova

V tyzdni, kedy bol tento podnet podany som zaznamenala jedno polievanie. Teraz sa vlna horucav opakuje a bolo by vhodne stromy opatovne zalievat, prosim, aby ste sp. Metro v tejto veci opatovne kontaktovali. (Zda sa, ze sami od seba to robut nebudu). Dakujem vopred.
02. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na základe terénnej ohliadky vykonanej dňa 01.07.2021 bolo zistené, že dreviny sa ujali a podnet považujeme za vyriešený.

Oddelenie životného prostredia, územného rozvoja a dopravy
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
02. júl 2021

Janka Kozikova

Je vskutku potesujuce a aj neuveritelne, ze sa alej napriek siestim rokom nezaujmu ujala. Je to vacsi dokaz zivotaschopnosti prirody, nez starostlivosti, zialbohu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania